Bardzo ładnie wyszedł Wam placyk, z ekobordami wyglada bardzo schludnie. Martwi mnie tylko czy nie za mały rozmiar abyście tam wygodnie siedzieli?
Roz w tym miejscu nie proponuję, nie bedzie to dobrze wyglądało z pniem drzewa. Róze tez potrzebuja ładnego tła aby wyeksponowac ich urode. W miejscach gdzie nie urosły mi jeszcze miskanty i widze brzydkie tło płotu denerwuja mnie. W tym kąciku pieknie wyglądałyby jednorodne nasadzenia w zieleni i bieli. Zdecydowanie polecam pełne kopiowanie inspiracji Syla, Marty Zielonej lub Enya - hortensje i miskanty . Jesli sie uprzesz to boki rabaty mozna dodatkowo obsadzic białymi rozami np artemis lub aspirin rose. Obie neizawodne i białe firmy Tantau i bardzo obficie kwitna. Nic wiecej nie doradzę bo głosuje za hortensjami i trawami

a wiosna białe i bladorozowe tulipany

ktore beda pieknie wygladac z czarnymi dodatkami. Anabell lub Limelight plus miskanty gracillimus lub Morning Light. Wtedy iglaki moga sobie łysieć od dołu.
Na malowanie mebli szkoda czasu, wydasz pieniadze na farbę, zmarnujesz czas a i tak farba będzie złazić. Lepiej uzbierać przez zime na ładny komplet drewnianych lub technorattanowych mebli. Bo prowizorki żyja latami.....Naprawde sa w dobrych cenach takie mebelkie w Ikea, Jysk i Obi. Za chwile zaczna sie atrakcyjne wyprzedaże mebli ogrodowych, warto kupic sobie fajny fotel lub leżak. Do konca sezonu wytrzymasz z tymi meblami a jak je pomalujesz nie bedziesz miała motwacji do zmiany