Kasiu, czy to jest jedna sztuka Bonici? Ile lat ma? Moja w drugim roku urosła ładnie, ale jeśli z niej będzie taki potwór, to miejscówkę będę musiała zmienić
Mariolu, dzielżany w dalszym ciągu nie kwitną. Nie martwię się tym jednak, niech zostanie jakieś kwiecie na później. Teraz w tym skwarze wszystko szybko przekwita.
Ach jak miło do Ciebie zaglądać Bogactwo i dorodność kwiatów wielka. Nie widać upałów. Może dlatego, że na glinie
To różowe co chwilowo zapomniałaś to wiązówka czerwona. Jak byłaś u mnie to ja zapomniałam nazwy
Ps. Już miałam nadzieję, że nie będę straszyć na żadnych zdjęciach
Żadnych sępów nie widzę... same urocze wróbelki ... i dla nich coś jeszcze
liliowce... zachwycają intensywnymi barwami
szałwie wciąż w natarciu... Tego roku po przycięciu podsypałam im nawozu do pomidorów... zobaczymy jak sobie poradzi
buki w większości pięknie przyrosły, pomimo bardzo suchego sezonu
I pokażę wam mój eksperyment... Jeden z palibinów zasłonił mi grupę liliowców tak mocno, że aż się położyły. Wkurzyłam się na łobuza... przycięłam okrutnie mocno... i po miesiącu z gołych kijów wykształcił piękne gałązki... Za rok to samo zrobię z kolejnymi, bo za bardzo urosły.
mam rośnie szybko kępowo nie rozłazi się wysokość 60cm z kłosem 80 cm(zmierzyłam) , ale ja nie wiem jakia odmiana ..u mnie przezimowała ale i mieczyki tez przezimowały ( ate przemarzaja jak nic!) ...dobra na zapchanie dziur. - dla mnie nic szczególnego
Mariola masz cudenka i smaczki w ogrodzie,skad Ty je bierzesz i gdzie mozna kupic,w mojej okolicy to tylko iglaki ech,mam pytanie czy ta żółto kwitnaca rośninka to krwawnik ? szukam takiego
Miałam mikołajka ale urósł wysoki i chciałam go przesadzi na tyly ale za dlugo trzymałam i usechł