Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jestem w polu

Jestem w polu

Karol99 13:10, 17 sie 2015

Warmia napisał(a)
Wczesną wiosną zakupiłam w Lidlu dwie mini różyczki na pniu. Wszystko było ok. do pewnego momentu. Ładnie rosły i kwitły. Potem zaczęły mocno chorować i właściwie miały już wyrok. Wróciłam z wakacji, a one oto proszę, taka mała niespodzianka

Wow, jakie śliczne. Ja też kiedyś kupiłem różyczki w Lidlu i wszystkie uschy, a po czasie zaczęły wypuszczać liście i nawet zakwitły. Identycznie jak u Ciebie.
Momoko 20:53, 17 sie 2015

Jak ja wam zazdraszczam braku sąsiadów u mnie tylko za domem na razie puste działki,ale czekają na nowych właścicieli,na szczęście z przodu droga i z tyłu droga,to chociaż coś,a i za sąsiada mam słup energetyczny
A ja to najwięcej boję się pająków i zaskrońców i jakiś robali a ludzi to nie
Momoko 20:54, 17 sie 2015

no i zapomniałam przez tą szybkość śliczne różyczki
Warmia 21:14, 17 sie 2015

Karol99 napisał(a)

Wow, jakie śliczne. Ja też kiedyś kupiłem różyczki w Lidlu i wszystkie uschy, a po czasie zaczęły wypuszczać liście i nawet zakwitły. Identycznie jak u Ciebie.

U mnie też po pewnym czasie zaczęły marnieć i dlatego już myślałam, że je wywalę, ale jak widać może jeszcze coś z nich będzie Nie wiem tylko co z nimi zrobić jak przyjdzie zima. Boję się, że w domu mogą znowu zacząć marnieć.
Warmia 21:21, 17 sie 2015

Momoko napisał(a)
Jak ja wam zazdraszczam braku sąsiadów u mnie tylko za domem na razie puste działki,ale czekają na nowych właścicieli,na szczęście z przodu droga i z tyłu droga,to chociaż coś,a i za sąsiada mam słup energetyczny
A ja to najwięcej boję się pająków i zaskrońców i jakiś robali a ludzi to nie

Mi nie przeszkadzałaby ta przestrzeń, gdyby nie te szalejące (niestety dość często) wiatry. Mają gdzie się rozpędzić.
Karol99 21:38, 17 sie 2015

Też mam ten problem, a dzisiaj wiało strasznie i już mam dość..
Gardener27 21:50, 17 sie 2015

Marta a jak przy tych wiatrach daja sobie radę donice z roślinami na tarasie ? Masz ich sporo z ładnymi okazami
Warmia 21:50, 17 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Też mam ten problem, a dzisiaj wiało strasznie i już mam dość..

U nas też wiało, ale powiem szczerze, że dzisiaj wiatr dawał ulgę od gorąca. Było tak przyjemnie, że umyłam okienka I tak mi jakoś lżej, bo świat jakiś taki wyraźniejszy
Momoko 21:55, 17 sie 2015

Warmia napisał(a)

U nas też wiało, ale powiem szczerze, że dzisiaj wiatr dawał ulgę od gorąca. Było tak przyjemnie, że umyłam okienka I tak mi jakoś lżej, bo świat jakiś taki wyraźniejszy

Ja też umyłam okienka i firanki uprałam ,
a u nas przez 90% w roku mamy wiatry i jak nie wieje to się dziwię
Warmia 21:55, 17 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Marta a jak przy tych wiatrach daja sobie radę donice z roślinami na tarasie ? Masz ich sporo z ładnymi okazami

Z donic nie zostało już wiele Szałwia, którą wysiewałam sama wcale nie kwitła ładnie. Porażka. Surfinia w tym roku również się nie popisała, więc został oleander, który w jedną z tych nawałnic wylądował jak długi na tarasie. Donica do wymiany Zostały jeszcze lobelie, które już chylą się ku końcowi i moje dwie różyczki wspomniane wyżej. A może Ty masz pomysła co mam z nimi zrobić na zimę.