Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 21:08, 17 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Irenko napisałam ci jak dojechać do Krakowian. Pozdrawiam i mam nadzieję, że bukszpany będą ok. Ja swoich nie byłam w stanie wszystkich posadzić a ty zamówiłaś 2x więcej ....

Marzenko, dzięki, odpisałąm

no ja się nie dziwię, ze nie dałaś rady, sama jazda, pakowanie, porót, wypakowywanie gdyby tylko o sadzenie chodziło, to szybko by było

ciekawa jestem, jak tam one u ciebie wszystko pozmieniały, zwłąszcza, że robiłaś podstrzyżyny

Irenko nie są tak idealne jak Sylwi i Poli ale są jak to napisała Ania hand made przeze mnie całkiem fajnie wyglądają. Jutro zrobię fotki, tylko chciałabym jutro je korą podsypać, ale to niedziela ?????
Ogrodnik mimo woli 21:06, 17 mar 2012

Do góry
Gdybym miała 1000 m2 trawnika to bym się chyba pocięla i las bym sobie posadziła...Kiedyś chciałam mieć dużą działkę, ale ani finanse na to nie pozowoliły ani nie dałabym rady nad nim zapanować
Ogrodnik mimo woli 21:01, 17 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ania u nas prawdziwa wiosna dzisiaj była. 23 stopnie, do 19 w krótkim rękawie po ogrodzie biegałam.
Ja kupiłam dzisiaj wertykulator, bo nie byłam w stanie wygrabić 100 m2 trawnika. M się spisał i dzisiaj cały zwertykulowal. Strasznie wymarzł trawnik w tym roku.

O w mordę....aż 100m2 ???????????? Ja by go widelcem zwertykulowała.....
Koszenie mojego zajmuje mi bez przerw ponad 5 godzin Nie mówię o podkaszaniu bo to kolejne kilka godzin.
Myslę, ze mojego trawnika jest co najmniej o jedno zero więcej
Ale i tak narzekam, że mam za mała działke

Ania ponieważ wg mnie trawnik jest najbardziej wymagający dlatego zdecydowałam, że będzie go tak malutko. Ale za to ma być reprezentacyjny
Taki wertykulator to jednak dobra rzecz, w 30 min wysuszona trawka została zebrana, jeszcze powtórzymy. Ale została nam jeszcze areacja...
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 20:58, 17 mar 2012

Do góry
Pola będzie pięknie jak patrzę na nasze ogrody i porównuję z otaczającymi innymi to się niesamowicie wyróżniają. Zresztą na Twoim zdjęciu widać sąsiedni ogród patrzą się chyba na nas jak na wariatki ? U większości sąsiadów trawnik i tuje.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:56, 17 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu ja nawet nie wiem co zamówiłam jak potmwierdzę zamówienie to przekopiuję z maila

To bardzo byłas zdesperowana.

Bogdziu zamówiłłam najpiękniejsze lilie i piwonie nazw nie pamiętam tylko jak wyglądają.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:54, 17 mar 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bardzo pracowity dzień miałam bo najpierw znów na plantację bukszpanową po kolejne 30 szt pojechałam. Potem zakupy w Casoramie (wertykulator/areaor, piła spalinową, kolejne bratki i stokrotki, zimie ogrodowe, torf, opryskiwacz, nawozy, środki ochrony roślin). Ledwo się do dwóch samochodów zapakowalośmy.....
Potem posadziłam 17 KUL bukszpanów, z czego połowę znów musiałam przyciąć w kulę.
Wystawiłam bambusy do ogrodu, posadziłam trzy kolejna kule bukszpanowe do donic, wykopłam 4 kosodrzewiny. M zwertykulował trawnik, wykopał 4 ciszy aby zrobić miejsce pod ścianę wodną.
Skończyłam o 19.30 w świetle lampy garażowej. Zdjęć nie zrobiłam. Cały podjazd uwalany ziemia. Jak ja to wszystko posprzątam, jutro niedziela ....

U nas ziemia całkowicie rozmarźnięta, kopałam na 50 cm i głębiej chyba też było ok.

Marzenko pracując w takim tempie pewnie bys była najlepszym pracownikiem u Danusi. Jak tak dalej pójdzie to w dwa tygodnie wszystko zrobisz i nie zapędź się do ogrodu sąsiada. Podziwiam szczerze Twoje tempo pracy.

Bogdziu ale ja już też 18 lat nie mam i przyznaję się że mam kryzys fizyczny ;( chciałabym wszystko w jeden dzień zrobić a tak się nie da ..... Dopiero w przyszłym roku praca na ogrodzie to będzie sprzątanie, pryskanie. Etc. A teraz to za ciężka praca fizyczna. Za dużo zaplanowałem na jeden dzień. Jutro mimo świętego dnia chyba chociaż opryski zrobię ...
Rododendronowy ogród. 20:44, 17 mar 2012

Do góry
U nas ziemia całkowicie rozmarźnięta więc zagrożenie chyba minęło? Nawet nie zdążyłam dzisiaj zrobić opryskow , tyle innej roboty było.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:35, 17 mar 2012

Do góry
Irenko napisałam ci jak dojechać do Krakowian. Pozdrawiam i mam nadzieję, że bukszpany będą ok. Ja swoich nie byłam w stanie wszystkich posadzić a ty zamówiłaś 2x więcej ....
Ogrodnik mimo woli 20:31, 17 mar 2012

Do góry
Ania u nas prawdziwa wiosna dzisiaj była. 23 stopnie, do 19 w krótkim rękawie po ogrodzie biegałam.
Ja kupiłam dzisiaj wertykulator, bo nie byłam w stanie wygrabić 100 m2 trawnika. M się spisał i dzisiaj cały zwertykulowal. Strasznie wymarzł trawnik w tym roku.
Ogród w Holandii 20:29, 17 mar 2012

Do góry
Agatko u nas przepiękne słońce dzisiaj było i jutro tak samo zapowiadają.
A ja bym tego bukszpana naprawdę w serce cięła. Ńie żartuję
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:13, 17 mar 2012

Do góry
Bogdziu ja nawet nie wiem co zamówiłam jak potmwierdzę zamówienie to przekopiuję z maila
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:10, 17 mar 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Marzenko byś ty widziała co ja zrobiłam z tyłu ogrodu, istny sajgon i wygląda na to że będzie tak dłużej bo jeszcze wodę do tyłu ogródka będzie M kopać, zachciało mi się warzywnika to muszę cierpieć

Pola ja mam to samo i kryzys emocjonalny. Normalnie sajgon jakiś wszędzie i noc mi przerwała a kręgosłup mówi dość!!!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:09, 17 mar 2012

Do góry
Bardzo pracowity dzień miałam bo najpierw znów na plantację bukszpanową po kolejne 30 szt pojechałam. Potem zakupy w Casoramie (wertykulator/areaor, piła spalinową, kolejne bratki i stokrotki, zimie ogrodowe, torf, opryskiwacz, nawozy, środki ochrony roślin). Ledwo się do dwóch samochodów zapakowalośmy.....
Potem posadziłam 17 KUL bukszpanów, z czego połowę znów musiałam przyciąć w kulę.
Wystawiłam bambusy do ogrodu, posadziłam trzy kolejna kule bukszpanowe do donic, wykopłam 4 kosodrzewiny. M zwertykulował trawnik, wykopał 4 ciszy aby zrobić miejsce pod ścianę wodną.
Skończyłam o 19.30 w świetle lampy garażowej. Zdjęć nie zrobiłam. Cały podjazd uwalany ziemia. Jak ja to wszystko posprzątam, jutro niedziela .....

U nas ziemia całkowicie rozmarźnięta, kopałam na 50 cm i głębiej chyba też było ok.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:00, 17 mar 2012

Do góry
Agnieszka nadal sadzi bukszpany
Ogrodnik mimo woli 19:58, 17 mar 2012

Do góry
Widzę, że nie tylko mi zabrakło czasu na fotki cały dzień w ogrodzie i tylko pól zrobione?
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 19:51, 17 mar 2012

Do góry
Pola ja też bym na okrągło posadziła wkoło studni. Pomyśl, jeszcze bez problemu możesz przesadzić. Pięknie będzie z tymi różami, ciałami i cudami bukszpanami.
Ile pissardi posadziłaś? Jeśli jedną to bym ją bliżej domu dała bo będzie przesłaniać widok od strony ulicy i niepotrzebnie będzie przeslaniać róże.
Ja nawet nie zdążyłam zdjęć zrobić ....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:46, 17 mar 2012

Do góry
Hi hi dzisiaj nikt nie ma czasu. Ja zrobiłam pobojowisko w ogrodzie. Nawet zdjęć nie zdążyłam zrobić....
Początki w Kruklandii 09:38, 17 mar 2012

Do góry
To efekt temperamentu ogrodowiczanek. Uwierz mi znam takie które leżą i czytają ale my nie potrafimy, ciągle w biegu, ale jakże ekscytująco
Ogród Sylwii od początku :) 09:34, 17 mar 2012

Do góry
Ale się będzie działo
Boćkowe perypetie ogrodkowe 09:32, 17 mar 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich milych gosci

Pytacie o moj zamiennik dla botoksu - oto on:

Danusiu, a my Ciebie, bo to Ty nas nauczylas kulkowac

Elfik, ja jak Don Pedro z Krainy Deszczowcow, jestem wszedzie

Szpiegu z krainy deszczewców zakupy (zamiennik ) suuuuuper, będzie naprawdę pięknie w ogrodzie. Jak zrealizujesz to co Danusia radzi to efekt będzie piorunujący.
Świetne słowo kulkować!!!!
Ogłaszamy, że od dzisiaj na ogrodowisku obowiązuje ?????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies