Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka wkoło Lubczyka :) 22:32, 21 lip 2015

Do góry
A tak z nowości, to kończymy ogrodzenie został już tylko do zamontowania ten brakujący kawałek i furtka wejściowa em już wszystko zespawał i pewnie jutro będzie wszystko zamontowane
Mój jest ten kawałek ogrodu 22:31, 21 lip 2015

Do góry
W końcu doczekałam się kwiatka na A Shropshire Lad. Chyba jej u mnie źle, bo słabo rośnie.

Za to Pastella ma nowe kwiatki, w odrobinę ciemniejszym kolorze. Może to przez te zimniejsze dni?

Kwitną też takie cuda:

W Kruklandii 22:28, 21 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Bidna a zarazem kokoszkowa....ale jest

Ciekawie wygląda połączenie jasnego i ciemnego żwirku. Przeleciałam ostatnie strony. Róże widziałam Coś czuję, że się na tych nie skończy...

Ogród pod czarnymi orzechami 22:15, 21 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
aha a ta piwonia drzewiasta jak się nazywa?
miałam takiego chabra jeszcze

Aniu, nie znam niestety nazwy tej piwoni, rosła 30 lat w ogrodzie u mojego teścia, przy likwidacji ogrodu postanowiłam ją "zaadoptować", ją i kilka różnych floksów. Stworzyłam jej chyba dobre warunki, bo co roku kwitnie naprawdę obficie, kwiaty są ogromne i pięknie pachną, szkoda że tak krótko.
Ten chaber też ładny
Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za kwiatki i się odwzajemniam ... Piwonią

Rododendronowy ogród II. 22:14, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miejsca nie masz - kokietujesz, a te lilie, a róże a liliowce? Nawet nie liczę ale widzę.

Roslin mam za dużo jak na mój ogród. Dzis udalo się namówic M na zmniejszenie trawnika ale juz sama się denerwuję bo lubię miec przestrzeń a z małym trawnikiem przestrzeni nie bedzie.

Daleka droga do ogrodu....... 22:11, 21 lip 2015

Do góry
Nie skapitulowałam. I walczę z tym perzem właśnie mechanicznie, wyciagam drugi wieczór ale juz bliżej końca. Albo on albo ja!!! Nie chcę po raz drugi randapować bo i tak może się okazać, że po dwutygodniowym opkresie karencji nie będę miała czasu i perz znów odrośnie. Już raz to przeszłam. Ja na leżaczku na wywczasach a perz bujał sobie.... Chociaż moim szczerym życzeniem żeby bujał się . Później przeorałam, największe chwaściory wybrałam a reszta znów odrosła. Teraz w miarę luźna gleba więc widełki, haczka, rękawiczki i kolanka.... jakoś idzie. Wygląda na to, że jutro wieczorem skończę. Chociaż dzisiaj zamówiłam 10 kg porzeczek więc jutro czeka mnie akcja soczki i słoiczki ale myślę, że wieczorkiem znów powalczę. Tak sobie wykoncypowałam, że na rabatę, którą chcę zrobić w tym wydartym kawałku położę folię, oczywiście tylko na czas nasadzeń żeby mnie chwasty nie przegoniły. Żadnej szmaty na stałe w ogródku moim nie będzie. A na resztę sieję trawkę i niech ona pomoże mi walczyć. Jakość zdjeć kiepska bo po nocy robione.

A i taką hortkę nabyłam za jedyne 15 zł w Brico. Napisane tylko Hydrangea paniculata. Hortensja bukietowa. Ale jaka ... ? Ktokolwiek wie pisze
Typografia ogrodu 22:07, 21 lip 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Obiecałam postery i sa. Przepraszam za błyski ale szklo ramek tak odbija.
Pierwszy na którym zależało mi chyba najbardziej-sami zrozumiecie (np Makul bo sprzątać nie lubi).

To jest super Chyba sobie skopiuje. Jeszcze przyda mi się taki: "U nas można jeść z podłogi - zawsze się coś znajdzie"

Twój ogród podglądam już od jakiegoś czasu. Bardzo mi się podoba, to co w nim robisz. Teraz się ujawniłam i będę zaglądać częściej, jeśli pozwolisz.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:07, 21 lip 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tę historię przedstawię w formie artykułu, wszystko zalezy od Michała

Zapowiedź zmian ciekawa i intrygująca, nowe nabytki superowe
donica czarna mega elegancka a lilie mam i se wąham więc choć jedno podziwia u siebie

te jeżówki mi się spodobały muszę poszukać takich wyglądają jakby wracały nad ranem z imprezy

pozdrawiam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:03, 21 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasiu, kupowałam u nas w szkółce na Krakowskiej. Oni handlują między innymi drzewkami od Kulasa. Prawie wszystkie drzewa (z wyjątkiem jodeł i koreanek) mam od nich. Poza tym można zamówić, by przy najbliższej okazji sprowadzili.

Sadziłam jesienią 2008.. tak wyglądała. I nie była droga.

mam tę

Przejdź z linku w zakładce do punktów sprzedaży i zadzwoń z pytaniem czy maja i po ile.. bo ja znając życie zapomnę
Dzięki Aneczko, jutro tam zadzwonię

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:00, 21 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
To jeśli tak rośnie to jeszcze dokupie
A jak długo kwitnie ?

do późnej jesieni
Rododendronowy ogród II. 21:58, 21 lip 2015

Do góry

a to juz nie orienped ale wytrzymała lilia.

Rododendronowy ogród II. 21:56, 21 lip 2015

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 21:54, 21 lip 2015

Do góry
i jeszcze samoróbki nawet nie pamiętam z jakich odmian

najwyższa kwiaty prawie na 2metrach

są jeszcze 3 ale takie około metra
Rododendronowy ogród II. 21:53, 21 lip 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia prawda i tylko prawda a wczoraj tak sobie wykombinowałem że spróbuję wstawić parę kępek lilii drzewiastych między wysokie trawy i miskanty

Zbyszku tak własnie zrób. Moje drzewiaste (czyli orienpety)od kilku lat sa niezawodne.

Typografia ogrodu 21:52, 21 lip 2015

Do góry
Dla Ilony - obiecane; na 1 fotce ID niedługo po posadzeniu, na 2 gdy miała troche ponad pół roku (widać odrosty) a na 3 ta sama co na 2 tylko dziś - po roku od posadzenia

Mały ogród Kasi 21:49, 21 lip 2015

Do góry
Dla Kuby Ewy parkan "obluszczony" . Jest tam helix hedera, winobluszcz pięciolistkowy i jeszcze jedno coś żółtymi listkami, chyba Aureoretculata.

Rozpoznawanie roślin domowych 21:48, 21 lip 2015
Do góry
Magda78 napisał(a)
Co to może byc, nie mam zielonego pojęcia a chciałbym podratować te rośliny które wyglądaja marnie. Podejrzewam ze wymienie im ziemie ale czy przyciąć czy zostawić tak jak jest?
[

Reo możesz śmiało odciąć 10 cm pod rozetą liści i do wody, szybko i w 100% puszcza korzonki. A pozostały kikut w doniczce postawić w mało krępujące miejsce i powinien też coś wypuścić na pędzie.
Mój ogródek- trudy i radości początkującej ogrodniczki 21:46, 21 lip 2015

Do góry
W 2014 r doszły kolejne elementy z podkładów - obrzeża tuj i kilka płaskich miejsc nimi wyłożonych, bo trzeba było zagospodarować nadmiar. Przybyły też kolejne rabaty pod pnącza. Roślin nie udało się posadzić, bo nawał pracy zawodowej zabrał cały czas, łącznie z tym wolnym.

Dziś wygląda to tak jak na zdjęciach poniżej. Rosliny posadziłam w maju.

Mały ogród Kasi 21:44, 21 lip 2015

Do góry

Jak dziecko we mgle wciąż błądzę... 21:42, 21 lip 2015

Do góry
Hmmm,widzę że tylko ją tu zagladam więc może powklejam sobie zdjęcia...na pamiatke
Kwitnące hortki:

Moje pomidorki,koktajlowe i malinowy MMM mniam

Tuż przy folii w 'sadzie'

Na tarasie pojawiła się rozplenica Vertigo poznana u Anety

A przed tarazem jest klon palmowy w trasie otoczeniu brzozek i bukszpankow.planuje podsadzic go hakone all gold

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies