Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 17:12, 21 lip 2015

Do góry
praca w kamieniołomach masakra jest tak twardo że sztychówką niedaję rady i siekiera poszła w ruch
Pszczelarnia 17:11, 21 lip 2015

Do góry
Ogólnie

Ostróżki się ponoć same sieją - u mnie jakoś nic się nie sieje (idę wiosną jak burza przez ogród i nie ma zastanawiania się, co tam może być). Te wszystkie są z dawnego przedogrodowiskowego siewu z nasion kupionych.

I krwiściąg jest w tej masie między mikołajkami i przegorzanami - istny jarmark kwiecia na tej rabacie:

Mój mały ogródeczek :) 17:09, 21 lip 2015

Do góry
chcę zagospodarować wokół tego kamienia kosiarką i tak tam niedojadę i wiecznie muszę skubać trawę (jeśli można nazwać to trawą )

myślę zrobić coś takiego, czerwony wąż wyznacza granicę, chcę posadzić tam derenia tułacza i obsadzić wokół prymulkami które się niemieszczą w doniczkach. Proszę o radę czy dobrze kombinuję czy moze całkiem co innego tu posadzić??
Pszczelarnia 17:02, 21 lip 2015

Do góry
Jeszcze się mobilizuję i wrzucam kwiatki z innych, może lepszych ujęć?
Czosnek gł., maruna, lilie, koper - brzmi bardzo swojsko.

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:54, 21 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
ani jednej plamki na ciemnozielonych lisciach...

zazdroszczę, u mnie choroby
bziukałaś herbatkami itp.?
Witajcie-Ogrodowiskowy ogród moje marzenie :) 16:38, 21 lip 2015

Do góry
Nieco spokojniejsza część ogrodui Hortensja - moja ulubiona

Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:36, 21 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jest jest - kolejna fota z liliowcami - cudnie tu....

A i zapomniałam zapytac i te ożanke, to jest bylina? czy jednoroczna? bedziesz zbierac nasionka ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:34, 21 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)
tak wygląda lipiec - słowo lipiec należy czytać wolno i patrzeć na fotkę

Anka jak tu u ciebie jest bosko
Wiem że lilie giganty, wiem że róże cudne, że trawy same sie sieją, rosna olbrzymie, ze bylinowy raj masz u siebie...to wszystko wiem, ale ta fota mnie rozwaliła na łopatki.....normalnie jak bym na jakieś malarstwo impresjonistów patrzyła, na obraz wykonany modną wtedy techniką drobnych kolorowych punkcików...cudna rabata, cudna fota (Mira )

Podziwiam twojego lucifera i donosze że mój (kupiony za nomową Bogdzi) ma pierwszy kwiatek, ma wiecej cienia niż twój i nie ta ziemia ...ale i tak sie ciesze że go mam.

Muminek z konewkami wymiata

Prosze jeszcze wiecej ujec z mojego jednego z ulubionych u ciebie miejsc - a mianowicie z aleji liliowcowej, bo ona cudna jest
Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 16:31, 21 lip 2015

Do góry
Wow, wow, wow...co za widoki. Ogród kipi zielenią, rośliny pięknie, zdrowo wyglądają. Pięknie, sama przyjemność oglądać ogród na Twoich zdjęciach
Pozdrawiam.
Starorzecze na górce 16:31, 21 lip 2015

Do góry
Różne, w tym różne pysznogłówki, drabina i róże:

Pszczelarnia 16:28, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Magnolia,
mam wszystkie rdesty. Ten himalajski (p. amplexicaulis) odmianowy ('Firetail') jest najmniej kłopotliwy, wolno przyrasta, jego 3 rok.
Penstemony sztywne (może dlatego że w masie stoją).
Jarzmianki (wraz z mikołajkami) powinnam jednak chyba do przodu dać, bo nie widać od razu tej rzeki jak się patrzy od domu a tylko z boku (są za monardą i floksami).
Tutaj rdest z innej strony:

piękne.
Masz jeszcze zdjęcia z oddali?- żeby ogarnąć bardziej globalnie?
Witajcie-Ogrodowiskowy ogród moje marzenie :) 16:28, 21 lip 2015

Do góry
Jeżówkowo

Starorzecze na górce 16:27, 21 lip 2015

Do góry
Niektóre liliowce

Na Francuskiej 16:24, 21 lip 2015

Do góry
Tegoroczne tarasowe kompozycje- UWIELBIEM JE
Pelargonie z ubiegłego roku, wiosną były brzydkie, mocno przycięłam, wsadziłam do świeżej ziemi, dostają regularnie papu i pięknie kwitną

Sundaville- dałam jej ostatnią szansęMoże w końcu uda mi się ją przezimować.Tu ze stipą, sianą w lutym/marcu.

Pszczelarnia 16:24, 21 lip 2015

Do góry
Magnolia,
mam wszystkie rdesty. Ten himalajski (p. amplexicaulis) odmianowy ('Firetail') jest najmniej kłopotliwy, wolno przyrasta, jego 3 rok.
Penstemony sztywne (może dlatego że w masie stoją).
Jarzmianki (wraz z mikołajkami) powinnam jednak chyba do przodu dać, bo nie widać od razu tej rzeki jak się patrzy od domu a tylko z boku (są za monardą i floksami).
Tutaj rdest z innej strony:

Ogródek Iwony 16:24, 21 lip 2015

Do góry
W marcu kupiłam sadzonki bukszpanów z O, posadziłam w dołek po dwie sztuki.

Tego z lewej posadziłam pojedynczo. Dałam obornika i na to kompostu wymieszanego z ziemią.

Teraz w lipcu wyglądają tak (są zdrowe i gęste, mimo, że martwiłam się, że sadzone miały pozawijane w doniczce korzenie)

Dwa zdążyłam w zeszłym tygodniu przyciąć po raz pierwszy. Myślę, ze przy następnym cięciu będą już ładne kuleczki

A tu na przytarasowej bukszpany czteroletnie (z tej samej hodowli, co żywopłocik) otrzymały drugie cięcie

Zaczynam mieć swoje własne kulki
Ogródek Iwony 16:23, 21 lip 2015

Do góry
Rozochocona efektem cierpliwego oczekiwania posadziłam ścinki bukszpanów do doniczek w czerwcu, dość gęsto i postawiłam w cieniu, pamiętałam o podlewaniu.

W sierpniu widać było, że buksiki rosną, roślinki miały takie korzonki:

Posadziłam do ziemi,

ale wiosną okazało się, że za gęsto i musiałam je przesadzać, bo kładliśmy obrzeża. Posadziłam je wiosną do małych doniczek w cień. I teraz sobie tam rosną i czekają, aż będę je potrzebować
Starorzecze na górce 16:23, 21 lip 2015

Do góry
Część lilii

pod liliami

Ogródek Iwony 16:22, 21 lip 2015

Do góry
Dla Anusi zebrałam informacje o moich buksikach
4 lata temu zrobiłam pierwsze sadzonki z bukszpanów, które ładnie się rozrosły i zrobiłam rok temu z nich żywopłocik bukszpanowy - z sadzonek trzyletnich:

Przesadzałam w czerwcu z gołym korzeniem, więc odchorowały swoje. Trochę zżółkły jesienią

ale wiosną odbiły nowymi przyrostami i po cięciu wiosennym wyglądają o niebo lepiej.
Powinnam je w czerwcu przyciąć, ale były straszne upały, na dniach będą cięte
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies