Jak masz tlo, to wywalaj, po co dublowac.
Tu w takim polcieniu rosna i patrz, jak im dobrze
Tu mam najgorzej, jak nie podlejemy, hortensje leza, nawet trzmieliny na pniu nie radza sobie
No smętnie, ale cale szczescie nie wszystko tragiczne, rok temu było soczyscie, zaraz lece dalej podlewac, wczoraj nie dalam rade wszystko...
Chorob nie mam zadnych, tylko susza
Na tarasie fajnie trawy rosna, zalewalam je, gnily, teraz nie podlewam i odzyly
One co rok idealne, beda eko soki
Tegoroczne patyki
Tu juz wszestkie buksy przyciete, pora na wielkoludy, ale juz na drabinie
Tu tez cisy i jalowce po cieciu
Tu schnie trawnik, a Hameln i Moudry od spodu tez
Kotki juz powoli sie pokazuja
Nasiona zbierzesz jesienia, sypniesz do gruntu i zapomnisz, wiosna pojawia sie siewki
My tez nie kosimy, sa miejsca zlote i zielone, studni zazdroszczę.
Jesli tobie sie podoba, kupuj, jakby co bedziesz ciąć, pisza rozne rzeczy, ale potem w konkretnym ogrodzie rosliny różnie się spisują
Buziak Kasiu
Pod tulipanowcem jest fatalnie, kilka wielkich drzew, wiec trawa padla, a on sam juz zloty
Bogusiu nie okrywawam, tu jest bardzo cieplo nawet zima, ziemia tu nie zamarza, snieg nie przedostaje się
Donice podlewane dzien w dzien
Kwiaty sialam i patyki anabelek tu dalam, rosna
Sciete drzewo na cos się przydało
Powojnik Summer Snow szaleje, podziwiam jego źywotność
Foty z tabletu
Pachnace kwiaty host, zaczynaja kwitnać, gdy inne juz skonczyly
Malgosia, az musialam w necie poszukac, co to ta kosztela, zapowiada się super, poczekamy, co powiesz po zbiorach. Moje winogrona sa rewelacyjne, maja taki specyficzny smak i zapach, niepowtarzalny, wrecz odurzajacy.
Rozplenice Rubrum szaleja ciagle chce je orzezimowac, szkole sie, ale wszedzie odradzaja
Mi też podobała się ta rudbekia.
Spróbuję zebrać nasionka.Bo sama wątpię czy taka zimuję.
Tak dwa ogrody,.Jeden zrobiony, drugi nie dwa domy.Wszystko do obrobienia.Tylko dwa razy więcej czasu nie .a raczej mniej, Bo dużo dalej do pracy, i wszędzie.Nawet do sklepów.Jak ja z tym sobie poradzę teraz to nie wiem
Hmm ten pomysł z zaproszeniem ludzi z O... to całkiem nie zły.Nigdy nie byłam na żadnym spotkaniu.Nigdy też nic nie organizowałam, bo nie wiem ani jak, ale godna propozycja do rozważenia.Ciekawa jestem czy chętni tylko do odwiedzin by byli??
Na nowy wątek , to nie wiem czy czasu mi starczy...
ale na pewno będę potrzebowała dużo rad, podpowiedzi, co do tego nowego- tworzenia ogrodu.
Oczywiście liczę na was
Kupiłam w zeszłym roku sporo świerków pospolitych. Młode wiosenne przyrosty były dla mnie dziwnie niebieskawe przypominające raczej świerk srebrny, ale pomyślałam że poczekam. Czekam i czekam a ten niebieskawy kolor nie zmienia się w zieleń. Zerknijcie czy to aby na pewno świerk pospolity. Miał być żywopłotem więc nie bardzo mi pasuje do tej roli srebrny świerk