Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja działka na Dębowym Lesie

Moja działka na Dębowym Lesie

anabuko1 23:38, 14 sie 2015

Marga napisał(a)
To będzie nowy wątek o powstawaniu ogrodu od zera? Już się cieszę
Aniu, siły życzę przy przeprowadzce.

Może zero tam to nie jest.Nowego wątku już mi się nie chce zakładać.
ale pomalutku może i tam powstanie ogród
O siły to na prawdę dużo trzeba do tej przeprowadzki . juz się przekonałam , te pakowanie, przewożenie, noszenie .Jeszcze dużo mamy do zrobienia, przewożenia

sylwia_slomc... 23:53, 14 sie 2015

anabuko1 napisał(a)

Lilie linowce dla mnie wszystkie są piękne
Nie obcinam kwiatów po ich przekwitnięciu.Nie wiem , czy dobrze czy nie.
Polish Spirit ci nie kwitnie, a ile on ma ?
Może Jeszce młody ??

Wczoraj byłam w kilku ogrodowych poszukiwałam jakiejś hortensji , jakiej nie mam jeszcze.
Znalazłam bowiem miejsce dla jeszcze jednej.I kupiłam sobie Pinky Winky.

I nieplanowana taką rudbekię

i dwie jeżówki - a chciałam tylko żółtą , bo moja gdzieś mi przepadła
JEŻÓWKA SUMMER COCKTAIL

I...
Echinacea - jeżówka Secret Glow - wszystko juz posadzone

Ależ ta rudbekia to cudo - zbierz nasionka - i ja poproszę o kilka.
To teraz będziesz mieć dwa ogrody tak jak ja, tylko Ty będziesz miała między nimi większą odległość Nowy ogód nowe możliwości i wyzwania ... dasz radę bo kto jak nie Ty?
sylwia_slomc... 23:59, 14 sie 2015

anabuko1 napisał(a)

Oj człowiek ( czytaj ja - bardzo ) Zawsze przezywam z lękiem to co nie znane Tyle jeszcze jest zmiany w domu...a tu jeszcze marny, pusty ogród. Tz, coś tam jest.ale tylko zielono.a ja lubię tak bardzo różne kolorki.Teraz juz jestem pusta, a nawet z długami.to szybko nowych roślin nie kupię.Cześć, tych roślinek , które sie rozrosły to oczywiście przeniosę z działki.Ale wszystko pomału rośnie...Zmian pracy tez zawsze jest stresująca.wiem, bo ja tak miałam w lutym.I dopiero teraz jest lżej .A u ciebie jak??
Kiedy ta zmiana ??

Eee no co Ty zaprosisz na działkę parę osób z O...., każdy przywiezie jakąś roślinkę od siebie i początek już będzie, resztę dosadzisz z rozsad z działki i będzie ślicznie- zobaczysz. Też będę z przyjemnością śledzić nowy wątek z nowym ogrodem w budowie Głowa do góry będzie dobrze, a jak zaczniesz sadzić już teraz to w przyszłym sezonie już będzie kolorowo, byliny szybko dają efekt ogrodu
anabuko1 00:01, 15 sie 2015

Nie pamiętam jak to jest jak pada, jak deszczyk szumi..
Jak powietrze później pachnie świeżością ,jak miło.I jak dobrze i lżej ,że nie trzeba podlewać
O siły to na prawdę dużo trzeba do tej przeprowadzki . juz się przekonałam , te pakowanie, przewożenie, noszenie .Jeszcze dużo mamy do zrobienia, przewożenia
Dzisiaj poszło dużo..Miałam z 6 osób do pomocy przez cały dzień( moi znajomi- przyjaciele,Dobrze,że są ) : teraz będę miała do pracy nie o 2 km, tylko jak się okazało o 5 km więcej .To teraz już 10 kmb Będzie
Trudno, damy radę

Dziękuję za trzymanie kciuków i nie tylko.Za wszelakie wsparcie

Róże

anabuko1 07:48, 15 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ależ ta rudbekia to cudo - zbierz nasionka - i ja poproszę o kilka.
To teraz będziesz mieć dwa ogrody tak jak ja, tylko Ty będziesz miała między nimi większą odległość Nowy ogód nowe możliwości i wyzwania ... dasz radę bo kto jak nie Ty?

sylwia_slomczewska napisał(a)

Eee no co Ty zaprosisz na działkę parę osób z O...., każdy przywiezie jakąś roślinkę od siebie i początek już będzie, resztę dosadzisz z rozsad z działki i będzie ślicznie- zobaczysz. Też będę z przyjemnością śledzić nowy wątek z nowym ogrodem w budowie Głowa do góry będzie dobrze, a jak zaczniesz sadzić już teraz to w przyszłym sezonie już będzie kolorowo, byliny szybko dają efekt ogrodu

Mi też podobała się ta rudbekia.
Spróbuję zebrać nasionka.Bo sama wątpię czy taka zimuję.
Tak dwa ogrody,.Jeden zrobiony, drugi nie dwa domy.Wszystko do obrobienia.Tylko dwa razy więcej czasu nie .a raczej mniej, Bo dużo dalej do pracy, i wszędzie.Nawet do sklepów.Jak ja z tym sobie poradzę teraz to nie wiem

Hmm ten pomysł z zaproszeniem ludzi z O... to całkiem nie zły.Nigdy nie byłam na żadnym spotkaniu.Nigdy też nic nie organizowałam, bo nie wiem ani jak, ale godna propozycja do rozważenia.Ciekawa jestem czy chętni tylko do odwiedzin by byli??
Na nowy wątek , to nie wiem czy czasu mi starczy...
ale na pewno będę potrzebowała dużo rad, podpowiedzi, co do tego nowego- tworzenia ogrodu.
Oczywiście liczę na was

jeżówki
]
upały żrą jeżówki

malgocha1960 07:50, 15 sie 2015

Aniu,czytam dobre wieści,na pewno nie będziesz żałowała przeprowadzki,jak pomieszkasz zastanowisz się dlaczego tak pózno sie zdecydowałas.Znam to z doswiadczenia.Pochwal się zdjęciami nowego miejsca.
Marga 08:40, 15 sie 2015

Aniu, wiem , że Ci teraz bardzo ciężko, masz masę sprawa na głowie i wydaje Ci się, że nie dasz rady tego wszystkiego ogarnąć. Ale powoli będzie coraz lepiej. Wiesz, że niektórzy, w tym ja, bardzo Ci zazdroszczą przeprowadzki do własnego domu? Ja bym tak bardzo chciała jeszcze w tym roku
Pozdrawiam

07_Rene 08:45, 15 sie 2015

Aniu, ja trzy lata adaptowałam się do nowego miejsca zamieszkania. Taki nagły przeskok, że wszędzie daleko, do pracy, sklepów itd. dla mnie był bardzo trudny. Dopiero urządzanie ogrodu ukoilo moje skołatane serce. Będzie dobrze
jona 16:55, 15 sie 2015

Czy w nowym ogrodzie jest dobre miejsce na Twoje hosty?
AnnaCh 22:28, 15 sie 2015

anabuko1 napisał(a)

Oj człowiek ( czytaj ja - bardzo ) Zawsze przezywam z lękiem to co nie znane Tyle jeszcze jest zmiany w domu...a tu jeszcze marny, pusty ogród. Tz, coś tam jest.ale tylko zielono.a ja lubię tak bardzo różne kolorki.Teraz juz jestem pusta, a nawet z długami.to szybko nowych roślin nie kupię.Cześć, tych roślinek , które sie rozrosły to oczywiście przeniosę z działki.Ale wszystko pomału rośnie...Zmian pracy tez zawsze jest stresująca.wiem, bo ja tak miałam w lutym.I dopiero teraz jest lżej .A u ciebie jak??
Kiedy ta zmiana ??

No złożyłam pismo we wtorek i czekam, nie wiem czy się mój dyrektor zgodzi... Ja w sumie to przeszłabym do innej powiedzmy "firmy" (choć ciężko to tak nazwać, bo ja w budżetówce pracuję) w tym samym biurowcu, ale i tak jestem zestresowana, samym czekaniem na zgodę się przejmuję...

Mój ogród też powstaje bardzo powoli, bo też niestety mam długi Ogromny kredyt na budowę domu daje się w kość Ale tłumaczę sobie, że powoli, nie od razu Kraków zbudowano

Trzymaj się Aniu i nie poddawaj, w końcu jak nie my to kto?