Stałam się posiadaczką dwóch różyczek okrywowych White Cover i Charming Cover. Zaplanowałam dla nich miejsce, wytyczyłam rabatkę, ściągnęłam darń i utknęłam. Zupełnie nie wiem jakie im dobrać towarzystwo czy dokupić więcej róż i w jakim kolorze, może poszerzyć tą rabatę..... Może coś podpowiecie bo sama chyba nie ruszę z miejsca.
Witaj Mateuszu pobiegałam u Ciebie zapowiada się ciekawie do cienia możesz dać żurawki różnego koloru lub jednego lubią cień i runianka też i posadź rośliny od tyłu wyższe do najniższych z przodu będzie składnie i ładnie ja tak się staram robić i przyznam że to trudna sztuka zawsze jeszcze jak mi się chce to w internecie sprawdzam jak wysoko rośnie dana roślina powodzenia i zapraszam do mnie
trzmiele sa smieszne, caly dzien siedzą na wylegującej się lawendzie a niektóre nawet leniuchy zostaja na noc
nawet jednen sie pastwi nad taka zsargana przez deszcz
Krysiu, piękny tarasik jeśli poł-zach i masz mieć róże to nic innego nie pozostaje jak: trawy, lawenda, werbena. Trawy się świetnie na wietrze bujają i przy tarasie miodzio- preferuję Miskant Gracimulus, a z niskich stipa, rozplenica można też bukszpanami zimozielonymi uzupełnić wtedy zimą z trawami się świetnie skomponują (tylko tak żeby śnieg z dachu na nie nie leciał), reszta śniegu się nie boipozdr.
widok ogolny, juz są wycięte 3 zlamane gałęzie
tu gdzie strzalłka wg mnie trzeba wyciac ostatnia bo jest mocno oslabiona
i zostanie wtedy tylko ten parasol galezi nad płotem
Jejku mój pierwszy post a tu Szefowa się wypowiedziała bardzo mi milo. Danusiu Twoje zestawienie zapewne zawsze będzie dobrze wyglądać. Zakochalam się w rozplenicy podczytujac to forum, a w szczególności u malkul jak z tych donic fajnie wystaje. Dziś tez bede miała 10 kulek bukszpanowych z gruntu wiec mus je gdzieś posadzić. Na prawo od wjazdu jest taki widok jak na zdjęciu. I w tym wolnym miejscu by pasowały te kulki w rzędzie lub porozrzucane? [img size=640x48