Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:55, 21 lip 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Zaczyna kwitnąć róża Hansestadt Rostock.
Widziałam u Kasya i bałam się, że będzie jajecznicowata, a miała być w kolorze bursztynu.... ech....

Na razie jest żółta, ale ostatnio przekonałam się do tego koloru i nawet mi to nie przeszkadza.

wlasnie dzisiaj wstawilam zdjecia, ale to chyba nie ta rozyczka ?
Rabatka z różami. 14:53, 21 lip 2015

Do góry
Stałam się posiadaczką dwóch różyczek okrywowych White Cover i Charming Cover. Zaplanowałam dla nich miejsce, wytyczyłam rabatkę, ściągnęłam darń i utknęłam. Zupełnie nie wiem jakie im dobrać towarzystwo czy dokupić więcej róż i w jakim kolorze, może poszerzyć tą rabatę..... Może coś podpowiecie bo sama chyba nie ruszę z miejsca.

Mój mały zakątek :D 14:53, 21 lip 2015

Do góry
Witaj Mateuszu pobiegałam u Ciebie zapowiada się ciekawie do cienia możesz dać żurawki różnego koloru lub jednego lubią cień i runianka też i posadź rośliny od tyłu wyższe do najniższych z przodu będzie składnie i ładnie ja tak się staram robić i przyznam że to trudna sztuka zawsze jeszcze jak mi się chce to w internecie sprawdzam jak wysoko rośnie dana roślina powodzenia i zapraszam do mnie

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:51, 21 lip 2015

Do góry
Zaczyna kwitnąć róża Hansestadt Rostock.
Widziałam u Kasya i bałam się, że będzie jajecznicowata, a miała być w kolorze bursztynu.... ech....

Na razie jest żółta, ale ostatnio przekonałam się do tego koloru i nawet mi to nie przeszkadza.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:42, 21 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)

Jaka ładna biżuteria ogrodowa

No ładne, ale nie praktyczne. Mam dwie. Za niskie te podpórki i nie mam czego przy nich posadzić. Każde pnącze większe.

Mam i takie... w "warzywniku"

U BusyBee w ogródku... 14:40, 21 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

rabatka hortensjowa z kajakiem
Rododendronowy ogród II. 14:37, 21 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Staram sie Dorotko tylko areału mi brak bardzo.Hortki w tym roku bardzo drobne kwiaty mają . I tak dobrze ze zyją bo całkiem ususzone juz były.

rododendrony masz ogromniaste i hortensje tez
robia wrazenie

moje 2 sie jakos zbuntowaly i chyba nie zakwitną, ciekawe czy to z powodu suszy ?

pozostale maja ladne pąki i duzo
Rododendronowy ogród II. 14:29, 21 lip 2015
Do góry
Bogdzia napisał(a)

Staram sie Dorotko tylko areału mi brak bardzo.Hortki w tym roku bardzo drobne kwiaty mają . I tak dobrze ze zyją bo całkiem ususzone juz były.

ile metrów bieżących ma ta hortensja , jaka odmiana i ile szt tam wsadziłaś?

no taki letni zestaw pytań ci przygotowałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:25, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

badzo ładnie będzie
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:17, 21 lip 2015

Do góry
trzmiele sa smieszne, caly dzien siedzą na wylegującej się lawendzie a niektóre nawet leniuchy zostaja na noc

nawet jednen sie pastwi nad taka zsargana przez deszcz

motyle najbardziej lubią liatrę

rozwary
Hirutkowy raj:)) 14:16, 21 lip 2015

Do góry
Krys napisał(a)
Prosze o rade co posadzic kolo calego tarasu ,strona poludniowo-zachodnia wiec caly dzien slonce ,szerokosc rabaty dowolna,tylko bez przesady ja starsza pani jestem i juz sil brak

Krysiu, piękny tarasik jeśli poł-zach i masz mieć róże to nic innego nie pozostaje jak: trawy, lawenda, werbena. Trawy się świetnie na wietrze bujają i przy tarasie miodzio- preferuję Miskant Gracimulus, a z niskich stipa, rozplenica można też bukszpanami zimozielonymi uzupełnić wtedy zimą z trawami się świetnie skomponują (tylko tak żeby śnieg z dachu na nie nie leciał), reszta śniegu się nie boipozdr.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:15, 21 lip 2015

Do góry
munstead, easy does it i ascot
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:13, 21 lip 2015

Do góry
i jeszcze troche róż

hansestadt rostock, sliczny morelowy kolor

a tu kolor nie wyszedł
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:07, 21 lip 2015

Do góry
z bliska

ta gałąz złamała sie metr wyzej ale trzeba ja skrocic chyba tutaj ?

a tu odłamał sie konar i bardzo osłabił gałaz, ktora poleci pewnie przy jablizszym silniejszym wietrze
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:06, 21 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Kasiu pokaż tą czeremchę. Tak trudno powiedzieć.
Chyba już pisałam, że w tamtym roku wichura odłamała mi 1/3 korony 3 letniej robinii. Brzydka była taka, że chciałam wyciąć. Na wiosnę przycięłam wszystkie gałęzie na 30 cm i okazuje się, że dała radę. Pięknie się zabudowała ale po wiosennym cięciu, cięłam jeszcze 2 razy- żeby bardziej zwarta była, bo wtedy wiatr nie wyłamie gałęzi.

Może jest szansa dla Twojej czeremchy

widok ogolny, juz są wycięte 3 zlamane gałęzie
tu gdzie strzalłka wg mnie trzeba wyciac ostatnia bo jest mocno oslabiona
i zostanie wtedy tylko ten parasol galezi nad płotem

bok

przod

drugi bok
Rododendronowy ogród II. 14:02, 21 lip 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Cudne i jakie wielkie mimo ususzenia pięknie zakwitła ta niebieskamoje bukietowe muszę ciąć nisko bo się by nie zmieściły
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:50, 21 lip 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
No dobrze wkleję poglądowe zdjęcia wgłębnika ... ale uprzedzam, że nie jest wyjściowy

świetny, choć to jednak nie typowy wgłębnik tylko placyk ale wygląda już kapitalnie Dzięki
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:45, 21 lip 2015

Do góry
Syla napisał(a)

elegancja w najlepszym wydaniuwszystkie miejsca są moje ulubione
zdradż proszę co to za trawki na pierwszym planie?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:41, 21 lip 2015

Do góry
Jejku mój pierwszy post a tu Szefowa się wypowiedziała bardzo mi milo. Danusiu Twoje zestawienie zapewne zawsze będzie dobrze wyglądać. Zakochalam się w rozplenicy podczytujac to forum, a w szczególności u malkul jak z tych donic fajnie wystaje. Dziś tez bede miała 10 kulek bukszpanowych z gruntu wiec mus je gdzieś posadzić. Na prawo od wjazdu jest taki widok jak na zdjęciu. I w tym wolnym miejscu by pasowały te kulki w rzędzie lub porozrzucane? [img size=640x48
Ogródek Iwony 13:38, 21 lip 2015

Do góry
Reniu, mi też
Bzyczkowi chyba też się podoba pysznogłówka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies