Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 23:03, 13 sie 2015

Gardener27 napisał(a)
Gosiu piękne masz kompozycje na rabatach i artystyczny zmysł do robienia zdjęć

Co Ty dzisiaj tak kopałaś w tym upale Rewolucja czy sadzenie nowych nabytków ?

Dzięki, Przemku
Kopię, jak wrócę z pracy, nie w ciągu dnia. Przenoszę warzywniak w nowe miejsce od wiosny, przygotowuję je, wybierając perz i inne chwasty. Dziś doszłam do miejsca, gdzie glina, dlatego się zmachałam.
Gardener27 12:28, 14 sie 2015

Dlaczego przenosisz warzywnik w inne miejsce, to już się nie nadaje ? U mnie wszędzie glina więc wiem o czym mówisz To dobra ziemia ale bardzo ciężka i muszę ją wszelkimi sposobami rozluźniać
sylwia_slomc... 12:53, 14 sie 2015

Gosia no to może coś ją zżarło - amba wcięła i nie ma

Pokarz ciut Twojego ogrodu w szerszych kadrach bo jakoś nie widzę całości i nie wiem jak rozplanowałaś rabaty?
margaretka3 12:59, 14 sie 2015

Przemku, przenoszę, bo porządkuję ogród. Tam gdzie jest teraz, będzie jagodnik - już jest częściowo posadzony, i minisad.
Jak zrobiłam pierwszy zagonek na warzywa, jeszcze w ogóle nie myślałam o ogrodzie, nie miałam o tym pojęcia, co i jak ugryźć, gdzie co dać. Trzy lata się zastanawiałam Wtedy potrzebowałam po prostu warzywa bez chemii dla moich maluchów i tylko na tym się skupiłam. Teraz myślę i działam ciut szerzej No i więcej ciut czasu na ogród mam, choć i tak zawsze mi go za mało.

No i kwiatuszki dla Ciebie na powitanie, bo wczoraj nie miałam sił

margaretka3 13:06, 14 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia no to może coś ją zżarło - amba wcięła i nie ma

Pokarz ciut Twojego ogrodu w szerszych kadrach bo jakoś nie widzę całości i nie wiem jak rozplanowałaś rabaty?

Jeszcze chwila cierpliwości Na razie nie pokażę, parę rzeczy muszę skończyć, bałagan posprzątać, plan na papierze zrobić. O parę miejsc Was chce zapytać, ale to w niedługiej przyszłości

Gardener27 13:06, 14 sie 2015

Zmiany są potrzebne i zawsze wychodzą na lepsze
Bardzo dziękuję za kwatuchy Zmykam ogarnąć ogród Miłego dnia życzę
sylwia_slomc... 13:14, 14 sie 2015

No to czekam niecierpliwie.

Przemku ośmielę się nie zgodzić widziałam już na O...zmiany zrobione jakby na siłę z chęci dążenia za modą i uważam, że nie wyszły na lepsze dla ogrodu bo na przykład stracił swój niepowtarzalny charakter
07_Rene 21:56, 14 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Przemku, przenoszę, bo porządkuję ogród. Tam gdzie jest teraz, będzie jagodnik - już jest częściowo posadzony, i minisad.
Jak zrobiłam pierwszy zagonek na warzywa, jeszcze w ogóle nie myślałam o ogrodzie, nie miałam o tym pojęcia, co i jak ugryźć, gdzie co dać. Trzy lata się zastanawiałam Wtedy potrzebowałam po prostu warzywa bez chemii dla moich maluchów i tylko na tym się skupiłam. Teraz myślę i działam ciut szerzej No i więcej ciut czasu na ogród mam, choć i tak zawsze mi go za mało.

Ja cały czas sie zastanawiam, jak to ugryźć Warzywnik też będę przenosic, ale nie jestem zdecydowana gdzie Tam gdzie bym chciała w przyszłości mogą go drzewa zbyt zasłaniać Też chyba musze z kartką siąść i rozważyć wszystko na chłodno.
AnnaB 22:14, 14 sie 2015

JEST Cudnie widoki masz piękne tylko pogratulować.

margaretka3 napisał(a)
Dzień dobry!
Buszuję po forach ogrodniczych od dobrych kilku lat Ale trzeba się kiedyś ustatkować i osiąść na stałe. Wybór był od dłuższego już czasu oczywisty: Ogrodowisko. A to za sprawą fantastycznych osób, które tutaj poznałam. Tak, tak, pięknych ogrodów też, ale to przede wszystkim piękni ludzie, których spotkałam już w realu, przyciągnęli mnie do tego forum jak magnes

Ogród od nasionka...

Dosłownie i w przenośni.

Dosłownie, ponieważ większość moich roślin pochodzi z mojego siewu albo z ukorzeniania.
W moim ogrodzie ważne miejsce zajmuje warzywnik, wszystkie warzywa wysiewam sama, więc tak naprawdę - póki sił starczy - to zawsze będzie ogród od nasionka.

W przenośni - mój ogród dopiero kiełkuje, ciągle jestem na początku ogrodniczej drogi.

Ogród ...z widokiem na Lanckoronę.

Konieczki 22:29, 14 sie 2015

Gosiu jak się spotkamy to poproszę o plan tych nasadzeń. Uroczo to za słabe określenie