Agnieszko,bukszpany super.Czyli polecasz Boscha - dzięki
Zawsze gdy widzę twój ogród z szerszej perspektywy to bije taka jasność która mnie zachwyca - czyściutko,soczyście i pięknie...Uwielbiam Twój ogród
O tak tak Lena - z szerszej perspektywy takie właśnie jest wrażenie Gorzej z tej węższej
Bukszpan piękny.Ja też nie lubię kwiatostanów traw, a nawet tawuł. Dzięki za info dot. sprzętu. Muszę sobie coś takiego kupić na czerwcowe cięcie, bo dotąd ciachałam ręcznie, żeby mnie nie poniosło...
No nie wierzę Domi, że Ty w swoim ogrodzie wszystko dotąd ciachałaś ręcznie?! Takim prostym urządzonkiem bierzesz małą kępę kwiatów trawy do ręki i ścinasz jednym ruchem. Owszem, czasem ciut ponosi, ale tylko jak się spieszę
Juzia, nie przejmuj się, u nas też nie ma takich cudów jak w Warszawce... O ilexie Golden Gem nawet nie słyszeli, a kuli cisowej na pniu nigdy nie widzieli...
heh to tak jak u nas ...
Widziałam (bo podglądam cię regularnie )u Ciebie Limelighty nowo zakupione po 19,90. Wiesz po ile u mnie takiej samej wielkości były? po 98 zł !!!! mniejsze nie do zdobycia są
Juzia, nie przejmuj się, u nas też nie ma takich cudów jak w Warszawce... O ilexie Golden Gem nawet nie słyszeli, a kuli cisowej na pniu nigdy nie widzieli...
Aga, dobrze mi się tym tnie, zwłaszcza takie krzaczory - ręcznymi nie dałabym rady. Wiosną przycinam nimi wszystkie lawendy, tawuły, kwitnące trawy (bo nie lubię jak kwitną), hakuro itp. Ale jeśli jesteś jeszcze przed zakupem, to polecam boscha (ja mam Gardenę) - są do niego zapasowe akumulatory i więcej rodzajów ostrzy. Marzenka ma i Ania asc jeśli dobrze pamiętam
Bukszpan piękny.Ja też nie lubię kwiatostanów traw, a nawet tawuł. Dzięki za info dot. sprzętu. Muszę sobie coś takiego kupić na czerwcowe cięcie, bo dotąd ciachałam ręcznie, żeby mnie nie poniosło...
Aga, dobrze mi się tym tnie, zwłaszcza takie krzaczory - ręcznymi nie dałabym rady. Wiosną przycinam nimi wszystkie lawendy, tawuły, kwitnące trawy (bo nie lubię jak kwitną), hakuro itp. Ale jeśli jesteś jeszcze przed zakupem, to polecam boscha (ja mam Gardenę) - są do niego zapasowe akumulatory i więcej rodzajów ostrzy. Marzenka ma i Ania asc jeśli dobrze pamiętam
Aga ta kula bukszpanowa którą tniesz to z plantacji??? Wiedziałam że są duże, ale żeby aż tak? Na jesień tam pognam
Z plantacji, ale ta wyjątkowo dorodna, dlatego kazałam dziecku ją sfocić Inne mniejsze i nie takie kuliste.
Aga, a tak przy okazji nie wiesz co w Sasance? Szukam żurawek, kocimiętek, trawek i nigdzie nie ma tych co potrzebuję A może masz do nich nr tel. to bym zapytała o to, co mnie konkretnie interesuje?
dopiero pojadę tam 20-go. Już szukam numeru. Prześlę na priv
Aga ta kula bukszpanowa którą tniesz to z plantacji??? Wiedziałam że są duże, ale żeby aż tak? Na jesień tam pognam
Z plantacji, ale ta wyjątkowo dorodna, dlatego kazałam dziecku ją sfocić Inne mniejsze i nie takie kuliste.
Aga, a tak przy okazji nie wiesz co w Sasance? Szukam żurawek, kocimiętek, trawek i nigdzie nie ma tych co potrzebuję A może masz do nich nr tel. to bym zapytała o to, co mnie konkretnie interesuje?
Też poczytałam i nacieszyłam oczy, bo u Ciebie jest czym . Nigdzie u nas nie mogę dostać żurawek Lime Marmelade Chyba zostanie mi zakup przez internet.
Te prace ziemne to za ciężkie na Ciebie, kobieto... Dobrze, że święto pojutrze, to może wreszcie chwilkę odsapniesz
Aguś a u Ciebie to niby nic w tym ogrodzie ??? co ??? Żurawek przez internet na wiadomo na jakiej stronie nie kupisz ..... wczoraj wykupiłam wszystkie Lime Marmalade sorki
Ziemia już przesunięta zaraz zamieszczę fotki .... pozdrawiam
Ja lubię wypoczywać na roboczo ale tylko wtedy kiedy mnie czas nie goni a z tym to już problem .....
Też poczytałam i nacieszyłam oczy, bo u Ciebie jest czym . Nigdzie u nas nie mogę dostać żurawek Lime Marmelade Chyba zostanie mi zakup przez internet.
Te prace ziemne to za ciężkie na Ciebie, kobieto... Dobrze, że święto pojutrze, to może wreszcie chwilkę odsapniesz
Anula, a ja właśnie doczytałam u Any-art, że Ci się Twój ogród nie podoba?! Grzeszysz dziewczyno!!! Masz pięknie, a ten zakątek , gdzie widać drewnianą elewację i rośliny na jej tle - MIODZIO! Nie wiem, na którym zdjęciu ze Święta Róż to widziałam, ale widziałam na p
ewno i jestem zauroczona!!! A zdjęcie jak z gazety
Grzeszy!!! I ja jeszcze lustro widziałam!!!! A elewacja taka drewniana jak lubię!!!!
...nasadzenia w donicach...skromnie wyglądają.....
Skromna.....to Ty jesteś ! A nasadzenia wyglądają....super...piękne kolory....
Aga, a te buxusy co sadzisz to też z plantacji....? DORODNE
U Ciebie w ogrodzie styl uporządkowny....ja bym ich nie rozrzucała....bo mi akurat to się kłóci z resztą Twojego ogrodu...
Aniu, dzięki za opinię Chciałam porozrzucać, żeby nie podkreślać trapezowego kształtu tej rabaty.
Jej fotka na tej stronce: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1097-duzy-ogrod-malej-ogrodniczki-1?page=178
Bukszpany plantacyjne, ciężko je uformować w ładną kulę, ale za jakieś dwa sezony przestaną być wyrobem kulopodobnym