Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Paulaa 20:31, 04 cze 2012

Syla napisał(a)

Sylwia, cudnie u Ciebiekarmnik widzę szalejew ogrodzie tak pięknie, kolorowo, zielono, aż się nie można napatrzeć.

mam pytanko- co ile sadziłaś bukszpan w kółeczku np przy cisach? podwójny rządek, czy pojedynczy?

pozdrawiam

Przy cisach i wiśni pospolitej sadziłam pojedynczy rządek , natomiast przy ciurkadełku jest podwójny pozdrawiam również

dziękuję)
a jeszcze zapytam ile sztuk na metr sadziłaś?
Syla 21:54, 04 cze 2012

Paulaa napisał(a)

Sylwia, cudnie u Ciebiekarmnik widzę szalejew ogrodzie tak pięknie, kolorowo, zielono, aż się nie można napatrzeć.

mam pytanko- co ile sadziłaś bukszpan w kółeczku np przy cisach? podwójny rządek, czy pojedynczy?

pozdrawiam

Przy cisach i wiśni pospolitej sadziłam pojedynczy rządek , natomiast przy ciurkadełku jest podwójny pozdrawiam również

dziękuję)
a jeszcze zapytam ile sztuk na metr sadziłaś?

zależy od wielkości rośliny .... 7-8szt na mb w przypadku moich maluchów
Madzenka 22:37, 04 cze 2012

Sylwia karmik śliczny, rośnie u ciebie jak na drożdżach
Kochana ty sie nie przymierzaj do końca ogrodu, przecież za chwilę nowe zakątki trzeba będzie wykańczać A kiedy spotkanie Ogrodowiska u Ciebie????
Joanka 22:53, 04 cze 2012

Sylwuś, nadrobiłam wszystko w 300 %, tzn. trzy razy przeglądałam zdjęcia

Ogród zjawiskowy!!! Normalnie brak mi słów.....
Richie 23:19, 04 cze 2012

Sylwia, my się spotykamy i odwiedzamy a Ty pracujesz i pracujesz, daj sobie trochę luzu...
A swoją drogą jest super
Mala_Mi 23:50, 04 cze 2012

Też oglądam
Paulaa 10:49, 05 cze 2012

Sylwia

dziękuję
Celina 20:58, 05 cze 2012

Bogda napisał(a)

żurawki szaleją ......

ło matuchno moja!!!nie pokazuj takich cudnych cudności

Naoglądałam sie, naczytałam ,ale tutaj muszę sie zatrzymać!! No świetnie to wyglada !
Syla 22:38, 05 cze 2012

Marzenko - odrobinkę cierpliwości .... jeszcze trochę pracy przede mną abym mogła na żywca pokazywać ogródek ..... Czekam również na tę nieszczęsną altanę i wywózkę śmieciowiska ..... Przecież gości należy godnie przyjąć a nie tak na łapu capu M mocno zawodowo zapracowany i nie mogę na razie zawracać gitary moimi sprawami i póki co zajmuję się robieniem przetworów z truskawek

Asiu - zjawiskowy to dużo powiedziane ale pięknie dziękuję ..... jeszcze trochę pracy, zanim to wszystko będzie przypominać ogród .... Pokazuję parę rabatek zrobionych i tyle ..... choć zadbanie o to co już jest na jedne ręce to dużo .... bo czas na ogród jest w tym momencie mocno ograniczony ....

Richie - dzięki ..... muszę się mocno zdyscyplinować .... czekam na wakacje z utęsknieniem , bo dziecię moje najmłodsze już nie będzie tak absorbujące wyjazdowo ..... mam tu na myśli zajęcia poza przedszkolne .... Na to na razie poświęcam dużo czasu bo wszędzie daleko .....

Aniu - dziękuję , że zaglądasz

Paulaa - proszę bardzo

Celina - mnie ten wzrost tegoroczny żurawek również mnie mocno zaskoczył i nawet ich nie czyściłam z listków zeszłorocznych , pięknie się wszystkie przechowały przez zimę pod śniegiem

Dzisiaj zostałam zasypana ogromną ilością ziemi do zasypania dołu którego zdjęcia wcześniej pokazywałam ..... Fajna czarnulka .... Zamówiłam tyle aby jeszcze starczyło na uzupełnienie skarpy z której powstaną donice ...... Mocno się dzisiaj napracowałam łopatą bo gostek zasypał jeden pas ulicy i do tego te sprzyjające warunki .... padało od rana .... No nic , nie zawsze da się wszystko zaplanować Poczekam aby ziemia się uleżała i posadzę wreszcie , nareszcie swoje kule cisowe wraz ze stożkiem. Pozdrawiam wszystkich zaglądających
Wieloszka 22:43, 05 cze 2012

Też poczytałam i nacieszyłam oczy, bo u Ciebie jest czym . Nigdzie u nas nie mogę dostać żurawek Lime Marmelade Chyba zostanie mi zakup przez internet.
Te prace ziemne to za ciężkie na Ciebie, kobieto... Dobrze, że święto pojutrze, to może wreszcie chwilkę odsapniesz