Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kwiaty z ogródka Marty :) 22:27, 03 maj 2014

Do góry
piwonie - niedługo zaczną kwitnąć, szkoda, że krótko.. bardzo je lubię

żurawki

w tle floksy
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:12, 03 maj 2014

Do góry
myślę zerwać darń i na całości dać te floksy jako taki dywan dla tych roślin...
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:12, 03 maj 2014

Do góry
zależało mi na obsadzeniu warzywnika .......

jest brama do raju
a przy niej róże pnące, u dołu floksy.... i na prawo i lewo tuje kulki przebarwiające się na żółto,
jeszcze koniki i bzy białe będę prowadzić jako drzewka .......
śliwa jesienią zapewne do wycięcia ....

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:10, 03 maj 2014

Do góry
Dzisiaj był ładny dzień świeciło słoneczko

Nelly M. coraz bardziej kwiatek otwiera

szachownica ostropłatkowa coraz bardziej wywija płatki do góry

floks kanadyjski z bliska
i floksy szydlaste
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:48, 02 maj 2014

Do góry
dajana napisał(a)
To prawda Aniu że zaraz po cięciu nic ciekawie nie wygląda, na tym zdjęciu również ,choć w realu troszkę lepiej te bukszpany się prezentują.Dzisiaj bardzo się napracowałam chciałam wkopać tę płytę( niby donicę) bo już gotowa do montażu i trafiłam na zakopany gruz i kamienie Niestety musiałam łomem działać, nie skończyłam bo zrobiło się ciemno.a już się cieszyłam ze przy tarasie będzie ładniej .

Iwonko floksy bardzo szybko się rozrastają To co widzisz to rozrośnięte kłącza które otrzymałam w ub roku w kopercie od Weroniki Piszę w kopercie abyś porównała ilość ich dzisiaj .Serby już ściemniały może nie są jeszcze bardzo ciemne ale juz nie złote ,zielone są Iwonko co mnie bardzo ucieszyło .Wczoraj nie wchodziłam na Ogrodowisko bo byłam u Reni , wróciłam wieczorem, kiedy jest miło to czas szybko biegnie Było świetnie wróciłam przeszczęśliwa .Pozdrowiłam Renię od ciebie, odwzajemnia pozdrowienia i bardzo dziękuję. Idę do ciebie

Ty to się masz z tymi kamieniami ,nie zazdroszczę .Ja nie znajduję ani jednego.Chyba żebym z metr kopała.Ale u mnie było pole i zboże rosło więc gospodarz wybronował wszystko a ponadto inny teren.Ja wczoraj też odpoczywałam z Agą a dzis koszenie uniemożliwił mi deszcz.Muszę więc jutro.Jak masz ochotę to wejdz na wątek Zapach ziemi -zobaczysz tam świetne towarzystwo dla róż w donicy.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:31, 02 maj 2014

Do góry
To prawda Aniu że zaraz po cięciu nic ciekawie nie wygląda, na tym zdjęciu również ,choć w realu troszkę lepiej te bukszpany się prezentują.Dzisiaj bardzo się napracowałam chciałam wkopać tę płytę( niby donicę) bo już gotowa do montażu i trafiłam na zakopany gruz i kamienie Niestety musiałam łomem działać, nie skończyłam bo zrobiło się ciemno.a już się cieszyłam ze przy tarasie będzie ładniej .

Iwonko floksy bardzo szybko się rozrastają To co widzisz to rozrośnięte kłącza które otrzymałam w ub roku w kopercie od Weroniki Piszę w kopercie abyś porównała ilość ich dzisiaj .Serby już ściemniały może nie są jeszcze bardzo ciemne ale juz nie złote ,zielone są Iwonko co mnie bardzo ucieszyło .Wczoraj nie wchodziłam na Ogrodowisko bo byłam u Reni , wróciłam wieczorem, kiedy jest miło to czas szybko biegnie Było świetnie wróciłam przeszczęśliwa .Pozdrowiłam Renię od ciebie, odwzajemnia pozdrowienia i bardzo dziękuję. Idę do ciebie
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:21, 02 maj 2014

Do góry
u nas od wczoraj jest festiwal kwiatów, więc wybrałam się z dziećmi i poczyniliśmy zakupki - kupiłam tawułki japońskie, floksy i jeszcze trochę różnych roślinek - dzieciaki zadowolone szkoda tylko, że się tak ochłodziło

za waszym przykładem i wskazówkami zaczynam likwidować i staram się już nie zakładać agrowłókniny dzięki za nawrócenie

dalsze wskazówki mile widziane
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:39, 02 maj 2014

Do góry
Ten widok baaaardzo w moim guście! Ale ja takiego nie mam

A ten rh jak się zwie? Wiem , że pewnie wszyscy to wiedzą, ale ja nie, a mam zdaje się takiego jeszcze z czasów przed ogrodowiskowych i nie mam nazwy...

Inne widoki tez fajne, floksy, azalie,,żurawki....na ostatnie ostatnio się skusiłam
I nie pisz: kto to będzie oglądał! Wszyscy! Każdy ma inny ogród i mozna sobie popatrzeć na cos innego....zainspirować sie mówiąc wzniośle, albo po naszemu zgapić i nie płacić za ewentualny projekt
Bajkowy ogród Weroniki 22:15, 01 maj 2014

Do góry
victoriagos napisał(a)
śliczne poduchy takie okazałe
moje już też kwitną, tylko sa malutkie ale już są

róże mam taką samą - kwitła mi w zeszłym roku 1 kwiatkiem
i uwaga - była czerwona wrrr, ciekawa jestem jak będzie u Ciebie

Poduchy szybko rosną.
Nie strasz, żeby fioletowa róża Błękitnej rapsodii zamieniła się w czerwoną. Pomyłka zakupowa?
Widziałam tę różę choćby u Irenki w Miłkowie, zawsze mnie kusiła, i mam nadzieję, że żadnych niespodzianek nie będzie. Start róż jest różny, często najpierw martwią a po roku ruszają z mocą i są piękne. Mam kilka róż staruszek, powyżej 10 lat, np. Rosarium Uetersen, Grand Prix, Peace, Bonica, Iceberg, Mr Lincoln...
Tymczasem pączki mają już Elfe i Luiza Odier. Wcześniej pokażą swoje kwiatki różaneczniki, kalina, głóg...

Floksy szydlaste wciąż kwitną, a te w cieniu rozkwitają.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:12, 01 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Nieustannie zachwycam się tym drzewkiem przy stawiku
Floksy obłędne, też posadziłam kilka sztuk w gazonach, niestety tylko jasny fiolet.

A którym, rogami łosia czyli sumakiem octowcem Tiger Eye?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:01, 01 maj 2014

Do góry
Nieustannie zachwycam się tym drzewkiem przy stawiku
Floksy obłędne, też posadziłam kilka sztuk w gazonach, niestety tylko jasny fiolet.
ogrodoweimpresjejolki 19:23, 30 kwi 2014

Do góry
Ja tych 'golasów' prawie nie mam, za to wstężyków sporo. Uwielbiają floksy. wpadłam na pomysł i wokół roślin rozsypałam - jako zaporę - igły świerkowe. Na razie pomaga

Zawilce prawie całkiem wykopałam, ale i tak odrosły. W ryzach je trzymać trzeba, bo za pomocą rozłogów szybko anektują coraz większy teren.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:10, 30 kwi 2014

Do góry
Azalia japońska Nordlicht jest już przepiękna..

kostrzewy sine mocno się zagęszczają

funkia albopicta przyjęła się pieknie

floksy we wrzosowisku szaleją z kolorami

cały czas coś cieszy
Mój 4 arowy azyl... 23:59, 29 kwi 2014

Do góry
Co jeszcze kwitnie?
Pełniki zaczynają się osypywać, ale tylko te, które zakwitły pierwsze

Żagwin w towarzystwie rh impeditum

floksy szydlaste w półcieniu zakwitają później

Żywokost i żółta smagliczka skalna z białą gęsiówką macedońską

Ogródek Anity 22:39, 29 kwi 2014

Do góry
Co do obi nie masz czego,żałować - róże z mszycami, floksy po kilkanaście zeta....wszystko w złym stanie. Jedynie co to powojniki były po 10 zł.można zaryzykować, ale takie sobie....
Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 29 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Piękne kolorowe zdjęcia... u mnie floksy jeszcze na coś czekają.... muszę pokazać im Twoje zdjęcia co by się za kwitnienie wzięły

I kwitną? Dzisiaj chyba tak. Jak nie, to popatrz na piękną haftowaną pościel z moich dzisiejszych spacerów pałacowych. Pozdrawiam.

On na mnie czeka, a ja się w lustrze przeglądam, w pięknym lustrze z minionej epoki.
Starorzecze na górce 07:58, 29 kwi 2014

Do góry
Dziękuję koleżanki. Ja się bardziej obawiałam, że to grzyb (jakaś plamistość czy rdza, ), która przejdzie mi na inne rosliny, w szczególności podatne róże, floksy. W takiej sytuacji, to chyba lepiej byłoby zutylizować roślinę z dala od innych.

Ale to chyba faktycznie mroźne przeciągi.
Bajkowy ogród Weroniki 10:19, 28 kwi 2014

Do góry
Piękne kolorowe zdjęcia... u mnie floksy jeszcze na coś czekają.... muszę pokazać im Twoje zdjęcia co by się za kwitnienie wzięły
Jurajski Ogród 07:22, 28 kwi 2014

Do góry
Agatko, Mariolko, Perka, Alicjo, dziękuję bardzo

Marzenko, masz na myśli floksy szydlaste? One teraz kwitną, więc powinny już kwitnąć, jak kupowałaś (jeśli to są sadzonki).

Na dzień dobry:

Jurajski Ogród 06:08, 28 kwi 2014

Do góry
Aga kupiłam sobie wczoraj floksy. Czy one mają szansę jeszcze zakwitnąć, czy na ich urodę muszę poczekać do przyszłej wiosny?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies