Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:27, 01 lip 2014

Luki napisał(a)
Na liliowce niestety źle działają zimne noce... u Ciebie Irenko w porównaniu do moich jest świetnie.

Tak świetnie to nie, być może w ciągu dnia, jak jestem w pracy lepiej to wygląda, ale już idą upały, w sumie uwielbiam taką Afrykę
widziałeś u Ani floksy, kwitną na całego, a moje w takim stadium i to w tak słonecznym miejscu!

monteverde 12:28, 01 lip 2014

Irenko pozdrawiam po dłuższej przerwie, troszeczkę obejrzałam fotek, ale tu trzeba będzie jedną nockę zarwać buziolki
Milka 12:28, 01 lip 2014

Juzia_G napisał(a)
Ale kolory!

Jak w totalnym chaosie
panny jeżówki coraz bardziej rozwinięte, różne w różnych miejscach, różne stadium..
Milka 12:31, 01 lip 2014

monteverde napisał(a)
Irenko pozdrawiam po dłuższej przerwie, troszeczkę obejrzałam fotek, ale tu trzeba będzie jedną nockę zarwać buziolki

Ostatnio się zastanawiałam, gdzie zniknęłaś, ale widzę, że jesteś, mam nadzieję, ze wszystko ok u ciebie
pamiętam o fotkach dla ciebie spod muru, jakoś powoli rozrasta się roślinność z koncepcji, ale niebawem pokażę
a na razie hortki
Aniu pozdrawiam, nie zarywaj nocek, obejrzyj tylko jakby co, obrazki
paniprzyroda 12:41, 01 lip 2014

Irenko, ilość roślin niezwykła, kolory jak w kalejdoskopie, tę różnorodność trudno ogarnąć i wszystko dorodne, bujne, pięknie masz Pozdrawiam ciepło
Milka 12:49, 01 lip 2014

Krys.......Krysiu, to werbena z ubiegłego roku, przezimowała, ale tegoroczne siewki już prawie kwitną

Danusiu.
.......i ja polubiłam kosmos, nadaje lekkościkrwawnikiem się podzielę, chyba na jesień najlepiej dzielić, doczytam, bo nie wiem
pozdrawiam i dziękuję

Bociuś.....melduję, ze turzyce kaktusowe ścięłam do zera, tak mnie wnerwiało pokładanie, wykopać się nie udało....a teraz nowe liście wypuściły i znowu ładne, tam też idą sadzonki hortek, na przyszłość będzie dla nich wsparcie
lawenda stara, ma tam sucho okrutnie, chyba dlatego taka dzielna
a mam takie kolorki też

Zeta.......kosmosy siałam, są w różnych miejscach, niektóre przesadzam, za rok chcę więcej, bo nowe pomysły są werbenę sieję, co rok teraz, stare kępy zostawiam, bo jeśli zimy będą łagodne, dadzą sobie radę
ostróżki sypią płatkami, zawiązują się nasiona, dam im dojrzeć i wysypię w inne miejsca
Milka 12:53, 01 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)
Irenko, ilość roślin niezwykła, kolory jak w kalejdoskopie, tę różnorodność trudno ogarnąć i wszystko dorodne, bujne, pięknie masz Pozdrawiam ciepło

Mariola, no właśnie się zastanawiam, czy nie ograniczyć się w kategorii rodzaju, może mniej będzie lepiej? ale jak to zrobić?
teraz po deszczu bujnęło, nawet trawa odżyła, ale u mnie trawa, jak w lesie, nie dywanik, tak, jak mój M. chce, więc nie walczę
dziękuję i pozdrawiam
wywaliłam te maki, ekspansywne i chyba nie dozwolne, te z siania mnie nie zachwycają, może za rok będą lepsze?
pozdrawiam i biegnę do was
Milka 13:14, 01 lip 2014

iwonaal...........nie mam wcale tataraku, a gdzie wypatrzyłaś u mnie?

Marzenko........dzięki za podpowiedź, zobaczymy, co Marta jeszcze powie, o ile pamięta z hakone najlepiej rośnie mi All Gold czyli niedługo koniec u ciebie a ja dalej w polu....
wymienić muszę trzcinniki, co polecasz wysokiego, oprócz tych co mam, czyli miskantyML, Africa, Variegatus, zebrinus? ma być zwarty i strzelisty

Agatko....no fajne są, szukaj, dzięki i pozdrawiam
zdjęcie z daleka, a jak je widać, w innych miejscach dopiero ruszają
Pszczelarnia 13:32, 01 lip 2014

Nie robię - aż się sama sobie dziwię. Ewentualnie mi się kolory wyklarowały. Zabrałam się za łąkę co będzie polaną i "zapłocie" z grabami. Ale inspiracji i nauki moc - podróże kształcą.
Zmieniłaś imię na Mila?
Milka 13:58, 01 lip 2014

Ja też zbieram i wysiewam, zamiast kupować stale, lepiej kwitną i wiadomo, co do koloru
łąki jestem ciekawa, co do inspiracji, nie dziwię się nic a nic
zmieniłam z formy logowania przez FB, miało być Miłka, ale nie da się z polską literówką, ... chyba poznałas mnie
Ewa, ty masz tyle możliwości u siebie, że to może obezwładnić