Halinko z hibusiem to może i dobrze,że tak się stało, bo się rozkrzewi. Mi tak samo się stało na jesieni z krzewuszką od Kasi. Przy grabieniu ułamałam niechcący czubek, ale ładnie się rozkrzewiła . Powinien ładnie urosnąć, bo moje są z takich właśnie dwóch patyczków. Mam dwa, choć wyglądają jak jeden krzew, bo posadzone razem. Tylko po kolorze kwiatów minimalnie widać różnicę: jedne kwiaty są w kolorze malinowym, a drugie takie lila-róż.
Halinko, a co do róży, to jeśli naprawdę jedna Ci wystarczy, to drugą przygarnę z największą radością . Kochana jesteś. Ale koszty paczki pokrywam oczywiście ja i powiedz co mam Ci przysłać za różę. Emuś cały czas jest w domu więc przesyłkę odbierze .
Zobacz co u mnie hibiskus wyprawia. Nigdy nie chciało mi się usuwać przekwitniętych kwiatostanów i mam za swoje - tak się rozsiewa . Ale spokojnie, to przez nasionka, a nie od korzenia . Buziaki Halinko i z góry dziękuję .
Hej Nina.
Patrzę na Twój plan na świeżo i mam parę ale:
Ten zawijas przy piaskownicy jest trochę za ostry wg mnie.
Dlaczego tak "urwałaś" tę rabatę dalej, przy ogrodzeniu ? Nie wiem, może lepiej żeby się łączyła w całość?
Rabata półkolista przy ścieżce nie ma sensu, trzeba ją odpuścić, tam jest za wąsko.
A gdyby tak patio przesunąć wgłąb ogrodu, tak na poziome warzywnika, co myślisz? byłoby trochę szerzej między patio a wiśnią.
I wtedy można by jeszcze na końcu dosadzić coś niskiego wzdłuż ścieżki,ale to już szczegół.
Pas hortensji na podwyższonej rabacie pod granicą z sąsiadem to super pomysł jak dla mnie. Nie mam pojęcia ile ziemi musisz dosypać, żeby rosło. Tam chyba już nie ma miejsca na zawijasy, a hortensje w prostym pasie też nie dadzą wrażenia żywopłotu od linijkę, także wszystko powinno do siebie pasować. To chyba będzie dość swobodnie wyglądało.
Zrobiłam przy okazji zdjęcie buchanani. Moja zdecydowanie nie jest strzelista
To jej 3 sezon u mnie, ale już rok temu tak wyglądała.
Na zdjęciu jest bardziej oklapnięta przez wczorajszą burzę
I uwaga... przyjrzyjcie się dobrze podstawie buchanani. Wczoraj znalazłam tam białe robale. z daleka wyglądało jak pleśń, a tam jakieś stwory i jaja. Co to jest?
niestety nie mieli w "Róży". Kupiłam tylko aspirynki. ogólnie takie zamieszanie tam było i upał, że nic nie wybrałam i trochę rozczarowana jestem. Z drugiej strony- lepiej tak, niz na wariata wybrać i potem tylko kłopot co z tym zrobić