Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 17:48, 12 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Justynko, ale zależy kto jakie ma przeznaczenie Ja tam właśnie w lecie jestem w stanie najwięcej podciagnąć prac, gdy dzieci u dziadków, a dzień długi i można kopać do nocy

Ja nie mam czasu sobie poodpoczywać w ogrodzie.. to fakt. Ale to mój wybór świadomy.... więc nie mogę narzekać za bardzo na moje osobiste decyzje. Bo to nielogiczne... jak na siebie dziamać..
Ale na ślimaki i opuchlaki to sobie podziamię.. bo zabierają mój cenny czas, niszczą moja pracę i rośliny które sobie kupiłam. Siedząc w pracy a nie odpoczywając w ogrodzie, trza zarobić.. a to mnie wnerwia.

Mala_Mi 17:51, 12 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
No ja też wykorzystuję tylko ...obecność dzieci jako darmową pomoc w ogrodzie

Póki się nie zbuntują..

I krokosmia niska... od 3 lat tu ja mam i zawsze taka niska i drobna. I niby też Lucifer... ale ten jest z innego piekła

I szczotki od butelek na rozplenicy... jesień za plecami stoi...

17:51, 12 sie 2015
Mala_Mi napisał(a)

grujecznik mam tak samo przypalony ...podlewanie go chyba nie wiele daje ...trzeba by cieniować przed słońcem (za leniwa jestem bo oczekuje ze ton da cinia) ...drugi rok to samo sie z nim robi.

dobrze że pojechałaś ...czasem trzeba odpoczać zwłaszcza psychicznie a zmiana otoczenia jest w tym pomocna ...nawet godzinka na kawce u psiapsiółki robi cuda

PS. liczyłam że lepiej za wode zaplacić niż latać po szkółkach i rośliny wymienić ...bo znowu sie kupi "mikroskopijnych rozmiarów "
Mala_Mi 17:51, 12 sie 2015

Dziśteż u Was nie posiedzę, bo muszę odrobić poranne balowanie i obijanie.
I widoki szklarniowe.
Mala_Mi 17:55, 12 sie 2015

eee_taam napisał(a)

grujecznik mam tak samo przypalony ...podlewanie go chyba nie wiele daje ...trzeba by cieniować przed słońcem (za leniwa jestem bo oczekuje ze ton da cinia) ...drugi rok to samo sie z nim robi.

dobrze że pojechałaś ...czasem trzeba odpoczać zwłaszcza psychicznie a zmiana otoczenia jest w tym pomocna ...nawet godzinka na kawce u psiapsiółki robi cuda

PS. liczyłam że lepiej za wode zaplacić niż latać po szkółkach i rośliny wymienić ...bo znowu sie kupi "mikroskopijnych rozmiarów "

Też tak sądzę, nie po to tyle pracy i pieniędzy włożyłam w ogród by pozwolić aby padło. Wiec trawnik w części reprezentacyjnej podlewam by nie padł, a resztę jak widzę, że już jest niedobrze.. ale wtedy ustawiam tryskacz i leję.. do bólu.. stawiam i sobie idę..

Gorzej maja Ci co nie mają wody, nie ma czym lać.. jak Gosia czy Bogdzia.. i tu jest dramat, bo człek by chciał a nie może..

Ostatnie foto i pożegnam Was na jakiś czas.

ana_art 18:00, 12 sie 2015

podziwiam za tą deskę
Pamiętam, że jak czytałam/rozmawiałam o nicieniach to mówili że trzeba dwa sezony by ubić gady. U siebie teraz nie widziałam paskud ale są bo liście w falbanach...
apropo podlewania mam takie samo zdanie...
nademną właśnie burza i leje aż miło
Gabriela 18:58, 12 sie 2015

Daliowy łabędź jest piękny, też go mam ale nie zakwitl. Bordowy biskup też cudny, dajmy mu czas może będzie większy za rok.
jak pisałam o koronkowych liściach to miałam na myśli te tanie z marketu, mialas je wiosną w doniczkach. Chcialam zobaczyć jak kwitną
elzbieta_g 20:09, 12 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)

a fuuuj
u mnie też są , zauważyłam , że żrą mi moje rh C..m;s White a że ja śpioch i do pracy wstaję o 4.00 to mi się za bardzo nie chce polować nocą...i co wybrać??? spanie czy opuchlaki???
Piotr_ 20:57, 12 sie 2015

Wiesz jak to bywa z oczkiem wodnym praca na okrętkę tam jest cały czas by trzeba coś robić, u mnie lilie kwitną ale też przerywam żółte liście i nawożę itp
A reszta ogrodu to też syzyfowa praca ale jak cieszy sama wiesz
Iwk4 21:10, 12 sie 2015

Rabatka przy ognisku z samosiejek ładnie wygląda. Naturalistycznie