Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:44, 11 sie 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Ale ,będziesz mieć zbiory ,u mnie tylko kilka krzaczków pomidorów chyba 5 i kilka fasoli ,część zjadły ślimaki ,tak samo buraczki i cukinię .W przyszłym roku warzyw już tam nie będzie tylko truskawki i chyba posadzimy borówki .pozdrawiam

Ze ślimakami i ja walczę, już ich o wiele mniej.
Jeśli potrzebujesz sadzonek truskawek, to mam i mogę Ci dać. Bo z jednego miejsca będę je zupełnie usuwać, żeby zrobić rabatę.
Borówki też chcę kupić, właśnie się zastanawiam, czy lepiej w jesieni, czy dopiero na wiosnę kupić.
Pszczelarnia 09:42, 11 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Piękne zdjęcie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:39, 11 sie 2015

Do góry

Mimo upału coś tam usiłuję robić w ogrodzie, bo przygotowuję miejsce, na które od przyszłego roku chcę przenieść warzywnik. Wybieram perz, a raczej mnóstwo perzu. Uff, ale już jestem na końcówce. I może niedługo pokażę.

Zdjęcie na dziś, bo spodobało mi się połączenie przegorzana i aminka.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:38, 11 sie 2015

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Piękny ,łan werbeny u mnie tylko kilka krzaczków ,mam nadzieję ,że za rok będzie chodź raz tyle ,Reniu u mnie też wszystko klapnięte chodź lejemy .pozdrawiam

Ja tez podlewam... Zmieniłam technikę i leję wodę tylko pod krzaczki delikatnym strumieniem, żeby woda zdążyła wsiąknać. Rodki nawet odżyły, ale grzyba nam na wszystkim

Begonie... Chyba trafią w przyszłym roku do donic stojących pod schodami zamiast petuni. Petunie u mnie jeszcze żyją, ale to skubanie suchych kwiatów jakoś mnie wykańcza.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:34, 11 sie 2015

Do góry
Mam złą wiadomość... Szafirki wyłażą z ziemi Idzie jesień.

Do tego coś niedobrego stało się z moją różą przy studni.
Chorowała już wcześniej - fakt, ale robiłam oprysk zarówno na grzyba topsinem, jak i na szkodniki (skoczek) decisem. Może ją słońce przypaliło... To róża na której się uczyłam opieki, mam ją już trzeci sezon i wygląda najgorzej ze wszystkich

Zielono Frani 09:32, 11 sie 2015

Do góry
Trochę mnie tu nie było, ale nie próżnowałam. Oto efekty

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:30, 11 sie 2015

Do góry

Pierwszy raz wysiewałam w czerwcu bratki. Słabo wzeszły. Może uzbiera się 10 sztuk

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:24, 11 sie 2015

Do góry
Zaczyna kwitnąć dziwaczek od Aliny

Tytoń ozdobny i cleome od Margaretki.

Pojedynczymi kwiatami kwitnie też goździk kropkowany, który wysiewałam wiosną

Ogród z pompą 09:21, 11 sie 2015

Do góry
ane3ka napisał(a)

Bardzo mi się spodobało połączenie kwiatostanów lawendy, żurawki oraz liści rozplenicy...

boskie zdjecia..
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:18, 11 sie 2015

Do góry
Przesadzałam w upał liriope szafirkowe na rabatę z hortensją kosmatą. Wczoraj zauważyłam, że będzie kwitnąć

Liriope kupiłam zupełnie przypadkowo. W szkółce była opisana jako konwalik. Czasami nazywana jest zielonym konwalikiem. Ja oczywiście o tym nie wiedziałam i pomyślałam, że to czarny konwalik, który się jeszcze nie wybarwił
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:15, 11 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Pierwszy raz wysiałam też karda i karczocha, kiepsko rosną, a myślałam, że upały powinny im służyć.
Obok cykoria. No i pomidorki. Te duże to Olena Ukrainian. Dziś pierwsze własne zabrałam do pracy

Piękne pomidorki, pewnie bez porównania z tymi sklepowymi.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:12, 11 sie 2015

Do góry
babka napisał(a)

Na kompostownik mam miejsce od tzw. zaplecza ale wąsko tam bo jeszcze wielka wiśnia w pobliżu i aronia rośnie. Przydałaby się trzecia komora jak nic bo już powinnam tę pierwszą przerzucić a nie mam gdzie

Fajnie, że masz takie zaplecze Ja właśnie też próbuje sobie coś takiego stworzyć. Mam znajomych z małymi ogrodami i wiem, że jak miejsca mało to szkoda na jakieś zaplecze a potem problem jak przysłonić kompostownik, a co dopiero trzy

W werbenie widać jednego ML.

Jak się przyjrzycie, to tu widać po obu stronach zebrinusy pożarte przez werbenę. Z werbeną sadziłam też przegorzan, który miał dodać innego koloru. Ale klops, bo mały i nie kwitnie.

Działka wkoło Lubczyka :) 08:52, 11 sie 2015

Do góry
Wczoraj musielismy odstawić auto do mechanika i 600zł jesteśmy lżejsi! :/ a mogłam za to mieć z 60 worków kory! Dlatego wczoraj poszła w plan wersja uboższa, bo nie mam zamiaru co chwile pielić
Bo przy upale rośliny walczą o przetrwanie, a chwasty jak rosły tak rosną :/

I jak wyrywaliśmy darń też żadnego paskudztwa nie znalazlam, na co mógł kret przyjść na wyżerkę! Uffff
Typografia ogrodu 08:40, 11 sie 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dla Edyty fotki ML z zawilcami- nasadzenia wiosenne wiec jeszcze młode. I bałagan wokół bo to miejsce gdzie moze na jesień zacznie powstawac płac pod pergole na chwasty nie patrzeć - gorąco.

super to wygląda...a jaka to wystawa jest?...i jaki gatunek zawilca?....zielona jestem...zawilce są dla mnie czymś nowym...
Jeżówka - Echinacea 08:28, 11 sie 2015

Do góry
Piękna ta Big kahuna
a to moje

Jeżówka Milkshake

Jeżówka Supreme Cantaloupe

Funkie - Hosta 08:20, 11 sie 2015

Do góry

Halcyon

Hosta Rainbow's End

Paradise Glory - słońce ja trochę przebarwia i zżerra

Hosta War Paint i inne

Hosta August Moon na środku

W miniformacie 08:17, 11 sie 2015

Do góry
Hej!

Żyję, ale upały dają i pozostaję w bezruchu.
Z tego powodu zdjęć nie ma.
Ogród jak pobojowisko i czekam na więcej deszczu.
W niedzielę krople deszczu padały co pół metra przez pół godziny,
a wczoraj trochę wiecej.

Wodociągi dostarczają jeszcze wodę, a pracownicy będą mieć premię za
zwiększenie sprzedaźy. Gorzej z nami.

Tęsknię za klimatem morskim.

Pozdrawiam zaglądających i dziękuję za odwiedziny.

Moja działka na Dębowym Lesie 08:16, 11 sie 2015

Do góry
Witajcie odpowiem wieczorem.Teraz pędzę do pracy.
a jeszcze pakowanie, przez tydzień.Zmieniamy dom z bloku do domku.\Więc czasu na wszystko było mało,
a teraz jeszcze mniej .
Jest tam ogród,a raczej kilka drzewek i tylko trawnik

Dla was

Hortensja dębolistna, w tym roku jeszcze nie dała kwiatuszków.ale podrosła

Ogród z pompą 07:51, 11 sie 2015

Do góry

Bardzo mi się spodobało połączenie kwiatostanów lawendy, żurawki oraz liści rozplenicy...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies