Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 23:11, 10 sie 2015

eee_taam napisał(a)
fotki oglądam bo lubię

Ja tez lubię

Susza okropna, ale plusy też są. Kostrzewy odżyły, a jedna zrobiła się srebrzysta...
Podoba mi się

Wymiękam... Dokończę wrzucanie zdjęć jutro.

babka 23:28, 10 sie 2015

07_Rene napisał(a)

3 komory pozwalają na korzystanie z kompostu bez ciągłego rozgrzebywania pryzm. W tym trzecim możesz przechowywać gotowy kompost. Moim zdaniem w dużych ogradach to wygodne, ale trzymanie w małych 3 komór kompostownika chyba ma wiecej wad, bo cenne miejsce zajmuje, a w małym ogrodzie mniej materiału jest do kompostowania

Na kompostownik mam miejsce od tzw. zaplecza ale wąsko tam bo jeszcze wielka wiśnia w pobliżu i aronia rośnie. Przydałaby się trzecia komora jak nic bo już powinnam tę pierwszą przerzucić a nie mam gdzie
babka 23:35, 10 sie 2015

obejrzałam ostatnie fotki, jeżówki z werbeną wyglądają uroczo, Masz niesamowite wyczucie w takich zestawieniach. Bardzo fajnie ! A z tym bonzajem to mnie zastrzeliłaś, myślałam ze dałaś za niego krocie bo świetnie uformowany jest W ogóle ta rabatka pod nim bardzo fajnie wygląda, tak leciutko, zwiewnie. Czekam na kolejną porcję
07_Rene 09:12, 11 sie 2015

babka napisał(a)

Na kompostownik mam miejsce od tzw. zaplecza ale wąsko tam bo jeszcze wielka wiśnia w pobliżu i aronia rośnie. Przydałaby się trzecia komora jak nic bo już powinnam tę pierwszą przerzucić a nie mam gdzie

Fajnie, że masz takie zaplecze Ja właśnie też próbuje sobie coś takiego stworzyć. Mam znajomych z małymi ogrodami i wiem, że jak miejsca mało to szkoda na jakieś zaplecze a potem problem jak przysłonić kompostownik, a co dopiero trzy

W werbenie widać jednego ML.

Jak się przyjrzycie, to tu widać po obu stronach zebrinusy pożarte przez werbenę. Z werbeną sadziłam też przegorzan, który miał dodać innego koloru. Ale klops, bo mały i nie kwitnie.

07_Rene 09:18, 11 sie 2015

Przesadzałam w upał liriope szafirkowe na rabatę z hortensją kosmatą. Wczoraj zauważyłam, że będzie kwitnąć

Liriope kupiłam zupełnie przypadkowo. W szkółce była opisana jako konwalik. Czasami nazywana jest zielonym konwalikiem. Ja oczywiście o tym nie wiedziałam i pomyślałam, że to czarny konwalik, który się jeszcze nie wybarwił
07_Rene 09:24, 11 sie 2015

Zaczyna kwitnąć dziwaczek od Aliny

Tytoń ozdobny i cleome od Margaretki.

Pojedynczymi kwiatami kwitnie też goździk kropkowany, który wysiewałam wiosną

07_Rene 09:30, 11 sie 2015

Pierwszy raz wysiewałam w czerwcu bratki. Słabo wzeszły. Może uzbiera się 10 sztuk

renatamama3 09:33, 11 sie 2015

Piękny ,łan werbeny u mnie tylko kilka krzaczków ,mam nadzieję ,że za rok będzie chodź raz tyle ,Reniu u mnie też wszystko klapnięte chodź lejemy .pozdrawiam
07_Rene 09:34, 11 sie 2015

Mam złą wiadomość... Szafirki wyłażą z ziemi Idzie jesień.

Do tego coś niedobrego stało się z moją różą przy studni.
Chorowała już wcześniej - fakt, ale robiłam oprysk zarówno na grzyba topsinem, jak i na szkodniki (skoczek) decisem. Może ją słońce przypaliło... To róża na której się uczyłam opieki, mam ją już trzeci sezon i wygląda najgorzej ze wszystkich

07_Rene 09:38, 11 sie 2015

renatamama3 napisał(a)
Piękny ,łan werbeny u mnie tylko kilka krzaczków ,mam nadzieję ,że za rok będzie chodź raz tyle ,Reniu u mnie też wszystko klapnięte chodź lejemy .pozdrawiam

Ja tez podlewam... Zmieniłam technikę i leję wodę tylko pod krzaczki delikatnym strumieniem, żeby woda zdążyła wsiąknać. Rodki nawet odżyły, ale grzyba nam na wszystkim

Begonie... Chyba trafią w przyszłym roku do donic stojących pod schodami zamiast petuni. Petunie u mnie jeszcze żyją, ale to skubanie suchych kwiatów jakoś mnie wykańcza.