To moja Magical Moonlight, na razie mała. Jak sprawdzi się z zielonymi kwiatami, to zakupię więcej
jeżówki codziennie pełniejsze....tylko bardzo niskie. Może to wina ciężkiej ziemi w tym miejscu
A więc tak, na początek pokażę to nad czym pracowałam całe dwa dni urobiłam się na maksa. Nie mam już tego Kargulo-Pawlakowego płotu, z gabionów też zrezygnowałam i wybrałam najtańszą opcję tak jak radziła kachat. Jeszcze tylko trawę posiać no i jak widać tuje przystrzygłam ale delikatnie tym razem
Dzisiaj było tak upalnie że każda kropla wody była ochłodą dla stworze wszelkich. Na szczescie przed wieczorkiem popadalo i powietrze jest teraz rzezkie. Jak po kazdej burzy.
Jaką odmianę lawendy polecacie, jest wąskolistna, szerokolistna, niska, wysoka. Są jakieś polskie, niepolskie?
Jaką kupić najlepiej?
Planuję tu dosadzić lawendę, ale za chiny nie wiem jak ją ulokować na tej rabacie. W poziomie, w pionie, rozrzucić ją? Mogłabym prosić o sugestie jeszcze w tej sprawie.
Chcę wiedzieć ile mam ich kupić.
Witaj Gabrysiu
Ja do Ciebie zaglądam regularnie i zachwycam sie ogrodem.
Stare stipy wszystkie wyrzuciłam bo się bardzo rozrosły i pokładały po każdym deszczu. Zostawiłam tylko siewki z ubiegłego roku i wsadziłam tę co siałam wiosną. Lubię jak stipa jest świeża i zieloniutka.