Doniu - to jest lawenda wsadzona wiosną zeszłego roku, teraz ma średnicę 30 cm (prawie), a lawendę sadziłam co 45 cm między środkami. Oczywiście najpierw było gęściej, ale wiosną rozsadzałam. https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/936635/original.JPG
Potem są jeżówki ze stipą, róża Berolina i siwa roślinka jednoroczna ( starzec srebrzysty - pięknie się rozrósł)
Za jeżówkami Verbena i Perovska (opóźniona w kwitnięciu, bo wiosną przesadzana ), a w plecach miskant Grosse Fontaine. Mam nadzieję, ze na drugi rok się wszystko ładnie rozrośnie
Moje hortensje dość późno zakwitają. Myślę o dokupieniu, tylko nie wiem, które, aby szybko zaczęły sezon?
Anabell:
Vanilia Fraise:
Little Lime
Lime Light
Zapytałam się u Bożenki - Hortensjada:
"Bożenko, czy potrafiłabyś zrobić listę hortensji o pełnych kwiatkach pod kątem kwitnięcia, od zakwitających najszybciej począwszy ?
Chociaż kilka znanych kandydatek "
A to odpowiedź:
U mnie równocześnie zakwitły Vanilki, Limki i Polar Bear która niby późniejsza jest. Jedynie Bobo dopiero się zbiera, ale ona w zasadzie prawie cały dzień w cieniu . Polar Bear i Bobo to tegoroczne nabytki.
Dzieje sie dzieje u ciebie Zdradz gdzie nabyłaś swoje śliwy ? sliczne są , odnosnie hortek to u nas najszybciej Anabelle zdecydowanie, o Diamantino czytałam, że szybko ale moja zakupina dopiero w tym roku to sie ociąga, szybkie są tez Vanilki i bobo