Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:46, 09 sie 2015

Do góry
A świecznica powędrowała koło skrzyni

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:45, 09 sie 2015

Do góry
Zrobiłam przemeblowanie donicowe
Świecznice zastąpiły trawki z ozdobnymi pałkami

Dzisiejszy mężowy obiad
Liliowo i kolorowo:) 15:39, 09 sie 2015

Do góry
Dzisiaj wczesnym rankiem zrobiłam sesję zdjęciową cynią bo są jak dla mnie cudne i im słonce się podoba. Moje ostatnie lilie dają czadu. Róże kwitną po raz kolejny, dużo mam białych róż i teraz w tym słoncu są takie piękne. Hibiskusy też lubią słoneczko bo te co mam w cieniu już bo drzewa je zasłoniły to pąków dużo ale nie za bardzo kwitną. Hortensje bukietowe dają czadu, chociaż pare z nich będą do przesadzenia bo coś im miejsce nie pasuje.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 15:38, 09 sie 2015

Do góry

Zaintrygowało mnie zdjęcie juki. Z czym ją zestawiasz? Mam ja przed płotem i zastanawiamłam się co do niej.

Ogród rewelacja!

Pozdrowienia!
Ogród Anety 15:27, 09 sie 2015

Do góry
anetta napisał(a)

bardzo mi się to podoba
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 15:24, 09 sie 2015

Do góry
a tak wygląda żywopłocik z grabu. W zasadzie 100% sadzonek się przyjęło
Przycięte po posadzeniu do około 10cm, teraz ma chyba z 60 cm
Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 15:23, 09 sie 2015

Do góry
na razie nie ogarniam jeszcze tematów tak dogłębnie jak ph gleby. Może jesienią pomyślę. Na razie trawnik nie jest w miarę ok. Teraz przenoszę kamienie wyrywam chwasty pomiędzy kamykaimi. Taka nerwica natręctw.
Mam ochotę zrobić nową rabatę, pod oknem w kuchni. Poradźcie, czy takie połączenie jak miskant Silberspinne z Variegatus, pod nimi jakieś rozchodnik jest sensowne? Podobają mi się te miskanty a nie bardzo mam dla nich inne miejsce na działce. Tutaj byłby na tle ściany.
Zarys rabaty będzie taki jak wąż zielony

A tu widok z daleka

pod czarną amforą na deszczówkę, chciałabym jakieś niższe roślinki, żeby zasłaniały kostkę na której stoi amfora a pozwoliła z niej nalewać wodę do konewki z małego kranika na jej dole.
Może macie jakieś inne propozycje?
Brzeg rabaty widać stojąc przy blacie w kuchni, fajnie, jakby coś oko cieszyło w domu patrząc za oknem, jak szykujemy posiłki.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:22, 09 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Ach ta dziecięca beztroska...

Niech trwa jak najdłużej.. bo czas na poważność szybko przyjdzie
Dlatego ja się śmieje...... kiedy tylko mam okazję..

Fotek więcej brak Lecę do ...bo nie daje siedzieć na kompie.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:20, 09 sie 2015

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu jak ten czas szybko zleciał Muminek to już prawdziwy Facet...a patrząc na takiego Brzdąca zastanawiam się kiedy to moje dzieci osiągnęły taki wiek jaki mają?...buziaki

Mój synuś właśnie skończył 30.. kiedy to minęło???
A lada dzień będzie drugi wnuś.. wygląda, że w tym tygodniu będą już dwa

To moje dwa wnuki

I sorki za prywatę.. ale to prywatny wątek Komu się nie podoba niech nie zagląda i nie czyta..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 15:17, 09 sie 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Gratulacje na 500 stronek.

Mysza napisał(a)
Aniu gratki przesyłam.

Już się gubię komu dziękowałam a komu nie

Poznajemy ptaki 14:54, 09 sie 2015

Do góry
a to jeszcze nie lata małe kopciuszki trzeci wylęg w tym sezonie
wyszły wczoraj z gniazda a gdy dzisiaj też próbowały ojciec strasznie na nie "nakrzyczał" i już są grzeczne

Ogród Loczka 14:54, 09 sie 2015

Do góry
Dzisiejsze wypieki po szalonej nocy w dyskotece do 4 rano
Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:50, 09 sie 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jej zaleta to to, że kwitnie bardzo wcześnie .

Któraś się pytała o tę jeżówkę..

Pamiętam, ale nie mam kiedy poszukać co ja kupiłam

Według mnie to jeżówka Supreme Cantaloupe

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:38, 09 sie 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Są zalety naszej gliny , przynajmniej az tak często nie trezba podlewać starych roslin

Drzew, krzewów nie podlewam nigdy... nie ma takiej opcji... chyba, że przy okazji czegoś co się zwiesiło smętnie.

I wariacja tych samych jeżówek..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:35, 09 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ania...u Ciebie w ogrodzie upału nie widać, Twoja glina jeszcze widocznie potrafiła zatrzymać trochę wody. Boję się, że u nas zakaz podlewania zrobią...nie ma nadziei na deszcz.
Cieszę się, że Twoich odwiedzin u mnie w wątku, słabo teraz przy komputerze siedzę, nawet zdjęć nie robię. Tylko basen i klimatyzowane biuro mnie kręci
Buziol

Ja też mało siedzę na forum... jakoś wolna się zrobiłam.

I słoneczka, te jeżówki też dobrze przetrwały...

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:34, 09 sie 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

wracam do tego ...bo Tomek dzisiaj koniecznie chciał ją kupić... ale nie mieli
normalnie mu sie nie podobała ...ale jak zobaczył u ciebie ...to musimy ją miec!!!

Jej zaleta to to, że kwitnie bardzo wcześnie .

Któraś się pytała o tę jeżówkę..

Pamiętam, ale nie mam kiedy poszukać co ja kupiłam
Działka wkoło Lubczyka :) 14:29, 09 sie 2015

Do góry
Nad ranem przeszła burza i ładnie spadało, a że z rana było pochmurno, ochłodziło się do 23st, to wzięliśmy się za rabate za domem
Było

I tyle do obiadu wyczyściliśmy z darni! Oczywiście porem już słońce wylazło i zrobiło się upalnie! Ale przypomniało nam się, że przecież dostaliśmy pawilon i dokonaliśmy uroczystego złożenia-chociaż kawałek cienia mamy

CDN
Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:24, 09 sie 2015

Do góry
mira napisał(a)

że pomogę bo zaglądam

to niebieskie z tylu to kłosowiec inaczej agatsche - fajne

Sprawdziłam to Bishop of Auckland

Małymi kroczkami do celu... 14:10, 09 sie 2015

Do góry
paulina_ns napisał(a)
A o to przycieta lawenda, czy ona tak powoli rośnie? Ja ta kupiłam na wiosnę i nie wiele podrosla.

To jednak przycięłaś?
Ja to się jeszcze wstrzymam, póki owady na moja przylatują
Malutki pod lasem 14:04, 09 sie 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
prosze bardzo.

Podoba mi sie taki klon

AnnaCh napisał(a)

Ja się bardzo cieszę, że mam taras od wschodu i teraz jest już praktycznie cały zacieniony Zimą i tak nie korzysta się z tarasu, a latem taras od południa nie zdaje egzaminu przy takim słońcu, no chyba, że jest zadaszony.

Bardzo dobrze, że obserwujesz, bo będziesz wiedziała jakie roślinki posadzić

Z owocowych mam tylko jedną jabłonkę. A oprócz tego 3 brzozy, no i zapomniałam, że mam modrzew i sosnę himalajska, ale one rosną przy północnej granicy, więc cień będą dawać ale sąsiadowi Zapomniałam znowu, że mam jeszcze dąbka, takiego co to się sam wysiał chyba z żołędzia upuszczonego przez ptaszka. Dąbek ma tyle co nasz Jaś, licząc z życiem płodowym

ja nie miałam wpływu na to od której strony bedzie taras ani jak bedzie dom wygladał bo projekt był znacznie wcześniej. Zimą, okno tarasowe sprawia,że ogrzewanie częsciej sie wyłącza bo sie w domu nagrzewa od słonka- i to jest fajne. Póki co mam tak prowizorycznie zasłonięty taras,ale marzy mi się takie zadaszenie jak u Magda70 czy u czeresniowapomadka- o ile czegos nie pomyliłam. Nie wiem czy uda się nasz taras tak zadaszyc takim płótnem. Chciałabym białe lub szare belki , do tego taras drewniany też w jasnym kolorze pomalowany,ale nie wiem czy będzie to pasowało do naszego zielonego dachu (dom w przyszłości tez chcemy biały lub /z szary(m). eh eh, rozmarzyłam sie,a zycie zweryfikuje marzenia

AAA, i schodów tez póki co na tars nie ma, wiec sie tam właściwie wogóle nie przebywa.

Tez mam brzózkę,ale ona cienia nie daje na taras.

Na przyszła rabate pada już jakieś 30 cm cienia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies