Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U BusyBee w ogródku... 13:00, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

no moze by i pasowalo...ale te drzewka hortensjowe bardziej

ewentualne 2 a w srodku cos innego, jak juz koniecznie chcesz ... taki ambrowiec np...

Ambrowca Gum ball mam na końcu tej rabaty- po lewej Taka fotka tylko...

edit: liczę na to, że tuje się połączą, ale one sadzone co metr są. Dołem się już generalnie zeszły, ale górą jeszcze nie. Ale tnę tylko z góry.

Ogród na glinie 12:59, 17 lip 2015

Do góry

nowa funkia będzie kwitła

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:57, 17 lip 2015

Do góry
Odp. wytłuszczone obok pytań
mira napisał(a)
Dobranoc to teraz sobie pograndzimy

lilie tygrysie od mamy Ani - tez takie chcę - przypomnij się to Ci w sierpniu dam

a przy okazji lilie są trudne do kompozycji u Ani się przekonałam że można wszędzie wsadzić ot! -cały czas to mówię

Coś mało lilii mi się przyfociło a może masz mało ? lilie mam liche w tym roku i sporo przekwitło i dużo jeszcze w pąkach

a ten czosnek fajny a nie wiem jak się zwie chyba czosnek Red Mohikan

I lilie dzisiejsze.. jeszcze nie kwitną.. i z miarką Czerwona kreska to wysokość.. bo mojej miarki brakło .

Ogródek Iwony 12:52, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Jak to które? U mnie 860 m kw razem z domem, garażem i podjazdem
W Pęchcinie 5 ha (chyba).
Więc u mnie w skali Micro M się śmieje, ze mu wydzieliłam tor dla samochodu i musi po linii jeździć, bo resztę zabrałam na ogród
Ewa, w pewnym momencie załąpałam, co mi w duszy gra. Nie powiem, podobają mi się te poukładane ogrody i to bardzo. Bukszpanowy jest cudny.
Ale byliny łatwiej rozmnożyć i kupić kilka róż. To jest ogród dla "ubogich" Nie oszukujmy się.
Ogród z bukszpanami w roli głównej i cisami jest kosztowny. Musiałam zweryfikować możliwości. Na przyszły rok zostawiam sobie kulkowisko. Bo też przy wejściu bym je chciała mieć.
A na razie sadzonkuję moje bukszpany i czekam, aż choć ciut urosną, by nadały się na obwódkę w skali mini.
Z głupoty naście lat temu posadziliśmy ten żywopłocik i jest on moją dumą ( w sobotę M będzie strzygł - ten nożycami elektrycznymi )

A ten w zeszłym roku sadziłam z sadzonek trzyletnich własnej produkcji. Obecnie czterolatek.

Iwonko może dla ubogich, ale za to jakim bogactwem kolorów i faktur sypie
Dzięki za fotki firletki ch. Spróbuję prosto w grunt.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:51, 17 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ale ona jest morelowa, a ja potrzebuję kolorów nie pastelowych ale takich ognistych Inaczej mi zlewa się z tują Rheingold i tawułami.

no tak to wszystkie zolte i pomarancze sie zleją

a ciemne sie nie nadaja a jasne rozowe nie pasują

moim zdaniem jeszcze tylko sniezno biala moze sie odciąć
Lifting starego ogródka 12:50, 17 lip 2015

Do góry

A na koniec zajawka tego, co robię ostatnio ... (chodzi o lewą część kadru )

Toskania normalnie
Ogródek Iwony 12:48, 17 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Więc u mnie w skali Micro M się śmieje, ze mu wydzieliłam tor dla samochodu i musi po linii jeździć, bo resztę zabrałam na ogród
Ewa, w pewnym momencie załąpałam, co mi w duszy gra. Nie powiem, podobają mi się te poukładane ogrody i to bardzo. Bukszpanowy jest cudny.
Ale byliny łatwiej rozmnożyć i kupić kilka róż. To jest ogród dla "ubogich" Nie oszukujmy się.
Ogród z bukszpanami w roli głównej i cisami jest kosztowny. Musiałam zweryfikować możliwości. Na przyszły rok zostawiam sobie kulkowisko. Bo też przy wejściu bym je chciała mieć.
A na razie sadzonkuję moje bukszpany i czekam, aż choć ciut urosną, by nadały się na obwódkę w skali mini.
Z głupoty naście lat temu posadziliśmy ten żywopłocik i jest on moją dumą ( w sobotę M będzie strzygł - ten nożycami elektrycznymi )

A ten w zeszłym roku sadziłam z sadzonek trzyletnich własnej produkcji. Obecnie czterolatek.
Typografia ogrodu 12:46, 17 lip 2015

Do góry
Miał powstać juz w zeszłym roku ale lepiej późno niż wcale
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:46, 17 lip 2015

Do góry
Flower1 napisał(a)
Piekny skalniak

Muszę uciekać z forum..

Mira odmeldował ze cd relacji będzie jutro, bo laptopik się zbuntował i jest w dyscyplinarce

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:43, 17 lip 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Przemiłe spotkanie, słodki Muminek, a fotka urocza!

Młody nie mógł mnie się doczekać bo zajęta byłam gośćmi... wiec sam poszedł po konewki.. eM mnie wołał bym przyszła zobaczyć co młody wyprawia Ot rośnie pomocnik Wie ile mam konewek, znalazł je w ogrodzie i przyniósł

Dziś pomocnik kończy 1,5 roku
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:41, 17 lip 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

ale przecież piszą ze Apricola jest ok...

Ale ona jest morelowa, a ja potrzebuję kolorów nie pastelowych ale takich ognistych Inaczej mi zlewa się z tują Rheingold i tawułami.

W sąsiedztwie też jest pomarańczowa rabata.. i pasuje już zachować spójność.

W ostrym słoneczku focie wychodzą kiepskie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:40, 17 lip 2015

Do góry
Taras też przeżył o trawy się tak nie martwiłam jak o pelargonie

Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:29, 17 lip 2015

Do góry
Kasiu tu jakieś zdjęcie z brzozą znalazłam ta póki co nie wysusza roślin rosnących w pobliżu i nawet trawa pod nią rośnie

W ogródku Iwony 12:28, 17 lip 2015

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Dzisiaj pokazał kwiat liliowiec zakupiony w Pęchcinie, ale nie zapisałam nazwy. Może ktoś go kupił i wie?

Iwonko, nie wiem co to za odmiana. Odmian liliowców jest tysiące i wciąż pojawiaja się nowe bo one łatwo się krzyzuja. Sama kiedyś się w to bawiłam i mam swoje trzy siewki.

Ten jest bardzo ładny, podobają mi sie takie kolory. Jak Ci się rozrośnie to chętnie się z Tobą wymienie. Pamietaj o mnie

Dziwie się, że nmie było nazwy odmiany.

Ten na zdjęciu jest jeszcze słabo wybarwiony i otworzony bo zapewne pogoda im nie sprzyjała. Niktóre liliowce do pełnej urody potrzebuja słońca i bezdeszczowej pogody.
Pozdrawiam
Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:25, 17 lip 2015

Do góry
Jeżówek to się chyba nie doczekam startują i wystartować nie mogą

Ogródek Iwony 12:20, 17 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Oj kochana które zdjęcia Twoje a które z Pęchcina nie do odróżnienia, pięknie masz i podoba mi się że konsekwentnie podążasz swoją drogą

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:19, 17 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sesleria ale nie pamiętam która ..chyba Heufflera. Trzeba pytać dziewczyn która jest bardziej seledynowa

I sklaniak... busz totalny

ale jakie kolory- moje ulubione zostaw ten busz

spotkanie w fajnej relacji obejrzałam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:18, 17 lip 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przepięknie!!!.

Dziękuję

Ogłaszam pełnię lata.. hortki zaczynają kwitnąć..
Phantom coraz wyższa..

Hayes Starburst wreszcie ma kilka sztywnych pędów.. wie, że jest na liście cenzurowanej i jak się nie poprawi to wylatuje.. i wtedy jest miejsce na Artemis
Nawet chętnie bym zrobiła tę zamianę.. a tu patrze..sztywne pędy...szok.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:18, 17 lip 2015

Do góry
wyskoczył dubelek..

Moje wilczomlecze dziś jadą na kompostownię.. muszę 2 razy dziennie czyścic filtr w oczku i obłamuję gałązki, Muminek też się czepia kamieni... i wczoraj go poparzył sok wilczomlecza.. nie będę ryzykować ponownie. Teraz skończyło się na kilku plamkach.... foto wieczorkiem będzie archiwalne .

Ogródek Iwony 12:17, 17 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
ale bujnie u Ciebie Iwonko, pięknie wszystko soczyście rośnie!

Kasiu, byliny muszą dać radę w rok. Taka ich rola. Choć się martwiłam, bo ta rabata wcześniej długo byłą pusta. Musze to dopracować w następnych latach. Koniecznie pójdą tu tulipany. I bratki, choć niekoniecznie żółte, ale koniecznie drobne. Od marca kwitną do teraz. Wystarczy im ciut cienia innych kwiatów, aby odetchnęły od żaru słonecznego.
Zobacz - robią teraz za tło i ściółka dla innych roślin.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies