Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak więcej błędów nie popełnić......

Jak więcej błędów nie popełnić......

Aneta1309 12:40, 17 lip 2015

Taras też przeżył o trawy się tak nie martwiłam jak o pelargonie

Aneta1309 12:43, 17 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Uuu czyli brzozy to u mnie raczej nie....nie mam nawodnienia na rabatach, tylko na trawniku. Myślałam o zmianie tych małych klonów na nowej rabacie na coś innego. Ale tam właśnie limki są i inne rośliny. Popatrz proszę i powiedz co myślisz. Może umbry wysoko szczepione, albo nigry. A może zostawić te kloniki? One małe będą- do 4- 5 metrów z kulistą koroną.

Muszę popatrzeć na te Twoje brzozy- zaraz poszukam tego miejsca w wątku.

Cyba za wiele nie znajdziesz bo rabata już trzeci sezon jak rośnie a wyglada kiepsko i raczej nie pokazywałam jak chcesz mogę Ci zrobić dla porównania fotki hortek sadzonych trzy sezony temu i sadzonych w ubiegłym roku n arabacie bez brzóz róznica jest bardzo duża te z ubiegłego roku są dwa razy większe
BusyBee 12:54, 17 lip 2015

Aneta1309 napisał(a)

Cyba za wiele nie znajdziesz bo rabata już trzeci sezon jak rośnie a wyglada kiepsko i raczej nie pokazywałam jak chcesz mogę Ci zrobić dla porównania fotki hortek sadzonych trzy sezony temu i sadzonych w ubiegłym roku n arabacie bez brzóz róznica jest bardzo duża te z ubiegłego roku są dwa razy większe

No właśnie nie znalazłam fotek.

Czyli będziesz uciekać z tych brzóz. Dobrze, że to piszesz, bo nie mam ochoty na kolejne drogie pomyłki A zdjęcia zrób - chętnie popatrzę jak to wygląda.
Aneta1309 12:56, 17 lip 2015

BusyBee napisał(a)

No właśnie nie znalazłam fotek.

Czyli będziesz uciekać z tych brzóz. Dobrze, że to piszesz, bo nie mam ochoty na kolejne drogie pomyłki A zdjęcia zrób - chętnie popatrzę jak to wygląda.

Kasiu pokażę wieczorkiem i spadam coś porobić
Betka 13:54, 17 lip 2015

No powiem Ci że łanie oj ładnie Ogród masz taki uporządkowany aż podziwiam ja to zawsze nabałaganię roślinami a potem zmieniam hihihi przynajmniej się nie nudzę

Wczoraj byłam w Magicznych ogrodach jak mi się uda to dzisiaj wstawię zdjęcia u siebie
Pozdrawiam
Anias 19:09, 17 lip 2015

Pieknie u Ciebie! A te pelargonie tegoroczne czy z zeszlego roku? I jaka trawka z nimi rośnie? U mnie tez lawenda rozlazla, a juz chyba ciac trzeba?
jolka 21:15, 17 lip 2015

Ależ masz wycackany ten ogródeczek Anetka Od hortek niebieskich i tej kompozycji z białymi pelargoniami ciężko oczy oderwać Majstersztyk
Aneta1309 21:23, 17 lip 2015

Anias napisał(a)
Pieknie u Ciebie! A te pelargonie tegoroczne czy z zeszlego roku? I jaka trawka z nimi rośnie? U mnie tez lawenda rozlazla, a juz chyba ciac trzeba?

Aniu pelargonie szczepiłam wiosną z zeszłorocznych sadzonek. W tym roku posadziłam z nimi stipę bo nasiałam jej dużo nie wierząc, że mi coś urośnie i..... urosło
Lawendy mi jeszcze trochę szkoda tyle bzyczków wkoło niej przez cały dzieńzresztą mam tam dwie odmiany jedna staruje wcześniej a duga dopiero teraz się rozkręca więc jeszcze chwilę muszę przetrzymać
Pozdrawam
Aneta1309 21:25, 17 lip 2015

jolka napisał(a)
Ależ masz wycackany ten ogródeczek Anetka Od hortek niebieskich i tej kompozycji z białymi pelargoniami ciężko oczy oderwać Majstersztyk

Dziękować zimy ostatnio dla hortek łaskawe są
Aneta1309 21:31, 17 lip 2015

Porównanie dla Kasi.
Hortki z ubiegłego roku sadzone dokładnie w lipcu (i jedne i drugie to limki)