Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 12:39, 17 lip 2015

Kacha123 napisał(a)
Na kostce polewam wrzątkiem, a w roślinach sypię proszek na mrówki, ale ten raczej średnio działa.

Kasia, o wrzątku wczoraj też ktoś mi mówił. Działa? To może pójdę zagotować tego wrzątku?
Iwk4 12:41, 17 lip 2015

Dobra, kawka skończona, na resztę odpiszę później. Pora popracować.
Sprawdzę ten wrzątek. Jeszcze pomysł na rabaty potrzebny
Ewkakonewka 12:41, 17 lip 2015

Ja sypię taki różowy proszek na kostce, pomaga chwilowo.
Kacha123 12:42, 17 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasia, o wrzątku wczoraj też ktoś mi mówił. Działa? To może pójdę zagotować tego wrzątku?

Wrzątek na kostce działa, ale te cholery wynajdują ciągle nowe miejsca. Co chwilę gdzieś kopce piasku wyprutego z kostki.
MiraR 12:44, 17 lip 2015

Ja kupuję proszek specjalny na mrówki w sklepie ogrodniczym,po jednym dniu giną albo się przenoszą,w każdym razie nie widzę by dalej bytowały w tym samym miejscu.Ostatnio w kamykach usypały mi kopczyki,weszłam w to niechcąco,noga się zapadła a tam gniazdo sobie zrobiły.Posypałam,po jednym dniu był spokój.
MiraR 12:46, 17 lip 2015

Iwka jak w ulu teraz u Ciebie na wątku Nie nadążam czytać
sylwia_slomc... 12:48, 17 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Jak to które? U mnie 860 m kw razem z domem, garażem i podjazdem
W Pęchcinie 5 ha (chyba).
Więc u mnie w skali Micro M się śmieje, ze mu wydzieliłam tor dla samochodu i musi po linii jeździć, bo resztę zabrałam na ogród
Ewa, w pewnym momencie załąpałam, co mi w duszy gra. Nie powiem, podobają mi się te poukładane ogrody i to bardzo. Bukszpanowy jest cudny.
Ale byliny łatwiej rozmnożyć i kupić kilka róż. To jest ogród dla "ubogich" Nie oszukujmy się.
Ogród z bukszpanami w roli głównej i cisami jest kosztowny. Musiałam zweryfikować możliwości. Na przyszły rok zostawiam sobie kulkowisko. Bo też przy wejściu bym je chciała mieć.
A na razie sadzonkuję moje bukszpany i czekam, aż choć ciut urosną, by nadały się na obwódkę w skali mini.
Z głupoty naście lat temu posadziliśmy ten żywopłocik i jest on moją dumą ( w sobotę M będzie strzygł - ten nożycami elektrycznymi )

A ten w zeszłym roku sadziłam z sadzonek trzyletnich własnej produkcji. Obecnie czterolatek.
sylwia_slomc... 12:52, 17 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Jak to które? U mnie 860 m kw razem z domem, garażem i podjazdem
W Pęchcinie 5 ha (chyba).
Więc u mnie w skali Micro M się śmieje, ze mu wydzieliłam tor dla samochodu i musi po linii jeździć, bo resztę zabrałam na ogród
Ewa, w pewnym momencie załąpałam, co mi w duszy gra. Nie powiem, podobają mi się te poukładane ogrody i to bardzo. Bukszpanowy jest cudny.
Ale byliny łatwiej rozmnożyć i kupić kilka róż. To jest ogród dla "ubogich" Nie oszukujmy się.
Ogród z bukszpanami w roli głównej i cisami jest kosztowny. Musiałam zweryfikować możliwości. Na przyszły rok zostawiam sobie kulkowisko. Bo też przy wejściu bym je chciała mieć.
A na razie sadzonkuję moje bukszpany i czekam, aż choć ciut urosną, by nadały się na obwódkę w skali mini.
Z głupoty naście lat temu posadziliśmy ten żywopłocik i jest on moją dumą ( w sobotę M będzie strzygł - ten nożycami elektrycznymi )

A ten w zeszłym roku sadziłam z sadzonek trzyletnich własnej produkcji. Obecnie czterolatek.

Iwonko może dla ubogich, ale za to jakim bogactwem kolorów i faktur sypie
Dzięki za fotki firletki ch. Spróbuję prosto w grunt.
Malgosik 13:16, 17 lip 2015

śliczna ta fotka
Malgosik 13:24, 17 lip 2015

a ten zakątek jest urokliwy