Masz naprawdę pięknie I ta brzoza ( chyba ) wspaniale się prezentuje. Możesz jej cyknąć jeszcze jakieś zdjęcie? Anetko myślę czy nie dać u siebie 2 brzóz doorenbos. Czy nie wysusza ta brzoza za bardzo innych roślin wokoło? waham się jeszcze....
Kasiu postaram się wieczorkiem o zdjęcia tej brzozy. Nie wiem jak dziewczyny sobie radzą z brzozami na rabatach u mnie nie ma nawadnienia i muszę wykopać dwie zwykłe brzozy narabacie z limkami i grackami bo mi pod nimi nic nie rośnie gracki mikrusie a limki jakby dziczały myślałam, że się uda ale niestety musimy się pożegnać myślę nad umbrami w zamian za nie tylko ze musiałabym posadzić 4 szt a 4 to tak jakoś dziwnie 5 tam chyba nie zmieszczę czytałam,że musi być jakieś 3 m odstępu pomiędzy nimi.
U Ciebie jest nawodnienie to może dadzą radę bardzo przyjemnie szumią i trochę ich żal ale mus się z moimi pożegnać.
Uuu czyli brzozy to u mnie raczej nie....nie mam nawodnienia na rabatach, tylko na trawniku. Myślałam o zmianie tych małych klonów na nowej rabacie na coś innego. Ale tam właśnie limki są i inne rośliny. Popatrz proszę i powiedz co myślisz. Może umbry wysoko szczepione, albo nigry. A może zostawić te kloniki? One małe będą- do 4- 5 metrów z kulistą koroną.
Muszę popatrzeć na te Twoje brzozy- zaraz poszukam tego miejsca w wątku.