Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ania z Zielonego Wzgórza 19:47, 03 lip 2017

Do góry
Lilie świętego Józefa

Datura coraz bardziej piękniejsza

Mieczyki powoli zaczynają pokazywać swoje miecze

Ogórecznik z krwawnikiem

Niestety niewiem co to za ziółko, pachnie podobnie jak tymianek. Może ktoś wie?
Tu narazie jest ściernisko... 18:40, 03 lip 2017

Do góry
Lilie pewnie jakieś azjatyckie, teraz te kwitną. Ale za tydzień, dwa zaczną już te pachnące
Ptasi gaj 18:31, 03 lip 2017

Do góry
Masz piękny ogród i piękne róże, nie możesz narzekać. I jakie lilie wodne!!! Cudne!!!
Do Kasi-Pestki:
Róże Ci busz zrobiły i zupełnie nie widać żeby Cię wołać musiały Piękna dżungla!!!
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:44, 03 lip 2017

Do góry
uff...nadrobiłam troszke Irenko..
i nie wiem teraz co chwalić najpierw - czy twój nowy ukwiecony avatarek, czy psiaki czy ogród....
A w twoim ogrodzie szał kwiatów i trawy boskie. Hakaone zawsze miałas wielkie i elata aurea u mnie dzieki tobie tez rosnie ) ale gdzie tam moim trawkom do twoich.Fajnie z ta ubiegłoroczna stipą, to nic ze sie rozsiewa - nadaje takiej lekkości rabatom. U mnie tylko jedna kępka przetrwała zimę i ma teraz juz takie puchate ogony, resztę stipy sadziłam z tegorocznego wysiewu od Krysi - to jeszcze niewielka jest.

I lilie masz piekne (ja nie mam ani jednej) i liliowce juz masz(u mnie jeszcze w pakach) i hortensje pełna gęba juz u ciebie kwitną (u mnie dopiero zapowiadaja sie...że będą). Jedyne co mam tak samo jak u ciebie zaawansowane to parukowiec - mimo ego że go przycinam ciagle to cieszy mnie swoimi peruczkami.
Perukowiec u mnie podobnie jak tamaryszek - robi sie wielki i za bardzo dominuje zasłaniając okoliczne tosliny więc tnę a one i tak rosna jak szalone

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:12, 03 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Ale to radocha jak dzikie zwierzeta czuja sie na dzialce jak u siebie.
Tez mam takie widoki, spaceruje wzdluz plotu i krzyczy, ze jest. Mam owies wiec jak jestem to mu troche wsypie na talerzyk.
Moje rabaty co jakis czas rozgrzebane. U mnie to kilka par jest siedza na drzewach.

Sylwia masz oczko myslalam, ze nie masz i chcialam juz tutaj cos innego napisac. Piszesz, ze pierwszy raz zakwitla lilia wodna, jest duza to nie powinna tobie robic takich szopek, ze nie kwitnie.
Sprobuj zdobyc koreczki nawozowe substrala i wlozyc pod korzen zobaczysz jak da trzadu z kwiatami. Ja kazdego roku tak robie na wiosne i kwitnke pakow ma duzo.

Teraz o bukach. W tym wyjatkowo zle rosna buki, bo pomarzly, a jak drzewko oslabione to podatne na rozne choroby i robactwo wiec trzeba pilnowac co na nich siedzi.

Jeszcze na koniec, madry pomysl z ta droga plyty i zwirek. Źwirek odprowadzi wode do gleby powoli a po twardym plytach bedzie sucho. A i trawka bedzie mogla rosnac w tych trylinki chyba.

To oczko dopiero co założone to pewnie lilie muszą się rozrosnąć , że by kwitnąc , a i tak mi niespodziankę zrobiła
W drodze właśnie dlatego kamień ,żeby woda wierzchem nie płynęła tylko wsiąkała bo w tą drogę jeszcze odprowadzenie z rynny musi być, nie ma innej możliwości, a i z drogi spływa
Osiedlowy ogródek 14:55, 03 lip 2017

Do góry
Kwitną kolejne lilie Navona lub Kingdom

Ismena

Osiedlowy ogródek 13:44, 03 lip 2017

Do góry
Kasia, Basia, Ania dzięki
Jaka ze mnie modelka, za stara jestem

Ogrodomaniaczka -Te jasnoróżowe lilie kupowałam jako Lollypop, ale to nie jest ta odmiana.
Mają wysokość ok 110 cm , nie pachną ale dobrze zimują, w tym roku miały po ok 15 kwiatów na jednej łodydze
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:40, 03 lip 2017

Do góry
A lilie też u mnie siedzą jak zaklęte księżniczki.
Avatarek śliczny - jeszcze nie chwaliłam, ale się zachwycam
Mój ogródek 10:13, 03 lip 2017

Do góry
Zaglądam i ja

faktycznie lilie w takiej masie powalają...
Migawki z ogródka 09:46, 03 lip 2017

Do góry
Iwonko, no jakżebym mogła nie mieć

Aniu Artemis pięknie się prezentuje. Jedyny jej brak to brak zapachu, ale obok mam pachnące i lilie jeszcze, więc jest ok
Mój 4 arowy azyl... 22:41, 02 lip 2017

Do góry

Te lilie mam od Bogusi Mad. z Mojej działki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:50, 02 lip 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Jaka piękna ta pomarańczowa róża! Miałam pytać o imię, a tu czytam, że ono nieznane.
I pierwszego pomidorka zazdroszczę, choć zostało już po nim tylko wspomnienie smaku Ja jeszcze muszę poczekać.

Pomidorki już codziennie można zrywać. To jeszcze nie wysyp, ale te 2-3 sztuki radują podniebienie.
A róża- wciąż pozostaje NN, choć wnętrze kwiatu wskazuje na angielskie pochodzenie.
Bardzo lubię ten jej nieoczywisty kolor. Pomarańcz to nie jest. Dla porównania pomarańczowe lilie, które miały być białe.

Ogródek Ewy 19:27, 02 lip 2017

Do góry
Ewciu róże śliczne i lilie i ogólnie pięknieBuziaki
Tu ma być ogród :) 19:21, 02 lip 2017

Do góry
lilie w kroplach deszczu wygladaja pieknie na tych nie widac zadnych robali jezowki sa super nie mowiac o rozach ktore powalaja iloscia kwiatow szklarnia tez dala czadu
Mój zielony świat 15:56, 02 lip 2017

Do góry
Martagony przekwitły, teraz cieszą i czarują zapachem lilie królewskie

Mój zielony świat 15:52, 02 lip 2017

Do góry
Agciu, dziękuję Teraz taki czas, letnich estetycznych przyjemności

Bogdziu, dziękuję Martagonami się zachwycałam W przyszłym sezonie czekam na białe

Irenko, dziękuję. Tina rośnie w ekspresowym tempie. Już ma 17 kg. Chyba będzie duża po tatusiu (największy pies tej rasy w PL)

Gabrysiu, martagony w większości kupowałam wiosną w Lilypolu. W pierwszym roku nie zakwitły, a w kolejnym już czarowały urodą.
Wydaje się, że Rozanne tak ma. U mnie rośnie na trzech stanowiskach od pol cienistego do pełnego słońca i wyglada podobnie jeśli chodzi o pokrój. Jest luźny. Ale za to długość kwitnienia, uroda kwiatów, cudny jest
Z fajnych kwitnący pnączy dobrze też u mnie rokuje nowa przywarka w odmianie Burst of light. Jeśli się lubi pstre liście. U mnie dopiero maluszek, a już ładnie kwitnie.

Aganiu, to martagony będą u Ciebie za rok U mnie też bezkręgowa hołota sieje spustoszenie. Zwłaszcza teraz po deszczach jest ich od groma. Walczę. Mszyce są dość łatwe do zlikwidowania. W tym sezonie stosujemy oprysk z sody, działa. A choroby grzybowe, no cóż są, trzeba pryskać. Taki żywot ogrodnika. Ale oprócz chorób i szkodników jest mnóstwo piękna, z którego czerpiemy radość Czego Tobie i sobie życzę

Ewciu, dziękuję za pamiątkę. Subtelna i adekwatna. Jak Twój ogród

Izuś, martagony piękne są A NN kupiłam wiosną w Lilypolu w dziale rarytasy. Co roku daję się skusić na nowe ciekawe lilie

Kasiu, jarzmianka jest różowa, zdjęcie przełamało kolor, nazwy odmiany nie pamiętam.
Nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale Crystal jest faktycznie zjawiskowo piekna, lecz nie trwała, u mnie po 3/4 sezonach został jeden egzemplarz. Chyba lepiej wysiać sobie zwykle niebieskie, granatowe, różowe ostróżki, one wydają się trwalsze, można liczyć na samosiew, też są piękne.
A w ZP wsród tego ogromu bylin z pewnością mogłaś znaleźć inne pięknoty Tyle nowości, można eksperymentować. Przynajmniej ja bardzo lubię takie eksperymenty z testowaniem nowych roślin

Ptasi gaj 14:05, 02 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przepięknie szczególnie fotki z oczkiem mi się podobają
/a ten powojnik płożący to nie Alionushka ?

Tak Sylwia mam go juz 6 lat 2 szt rosly razem tam gdzie na focie 2 juki, ale za duzo tego bylo a tej rabacie i przesadzilam. W inne miejsce, jeden ma dobrze drugi nje bardzo znowu pewnie przesadze.

Oczko dopiero teraz ladne zyje juz swoim zyciem. Glony przestaly rosnac na potege wiec i woda ladna, napowietrzona. Lilie w tym roku tez ladne mnostwo pod woda ppakow kwiatowych wiec zanosi sie, ze kwitnienie bedzie dlugie i obfite.
Tu ma być ogród :) 14:00, 02 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Lilie masz obłędne... w kroplach deszczu wyglądają niesamowicie

ps. Słój z kranikiem 3,7l płaciłam 32zł więc wychodzi, że tanio

W końcu wymyśliłam jak je skomponować - po dwóch latach mnie olśniło

Za 32 zł, to też bym kupiła, może kiedyś spotkam.
Tu ma być ogród :) 13:53, 02 lip 2017

Do góry
Lilie masz obłędne... w kroplach deszczu wyglądają niesamowicie

ps. Słój z kranikiem 3,7l płaciłam 32zł więc wychodzi, że tanio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies