Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 14:25, 16 lip 2015

Do góry
mira napisał(a)

za to ja optuję za Jasminą - byłam w Rosarium w Forst i od pierwszego wejrzenia się zakochałam - aż zdjęcia kiepskie zrobiłam ale Ci wkleję - taki delikatny róż idealny do szarości też energetycznie nie będzie - nie byłam u Ciebie to nie mam orientacji

to był taki stożek, zapach delikatny i urok - lekka nie dostojna urocza do klimatów warzywniaka

\pozdrawiam

A Jasmine kupiłam przy okazji, bo była. I sobie stoi.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:23, 16 lip 2015

Do góry
Witam

Na moim 4 miesięcznym trawniku pojawia sie koniczyna lub cos podobnego do niej. Zdjęcia poniżej.

Pojawiające place tego dziadostwa rozrastają się w tempie oszałamiającym.
Nie wiem co mam robić. Czytałem, że trawnik jest zbyt młody na chemie przeciw chwastom itp. Co powinienem w takim razie z tym zrobić bo aż się boję co będzie z miesiąc lub dwa.

dziękuję za każdą pomoc

Choroby róż 14:14, 16 lip 2015

Do góry
Joaska napisał(a)
Mam pytanie na pędach mojej róży Cinderella zauważyłam takie dziwne ciemne pęknięcia ... co to może być??

wyciąć pędy ???

Raczej wyrzucić różę. To się dzieje po zimie i jest grzybem, tłumaczył mi kiedyś pan od róż.
Choroby róż 14:11, 16 lip 2015

Do góry
olga1 napisał(a)
Mój Graham Thomas ma na młodych liścaich plamy które wyglądają jakby były jakby wilgotne czy może raczej tylko błyszcząc nie wirm co to jest i czym to opryskać.

,

Mnie to wygląda na owady ssąco-kłujące.
U BusyBee w ogródku... 14:11, 16 lip 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Coś wrzucam z tą nową rabatą, ale na razie bez kory...i jednak nie dokończone
Z prawej strony zdjęcia - zadołowałam krwawnice- w tym miejscu mają być trzy róże- białe artemisy. Przed nimi posadziłam trawki- stipy od Asi. Dostałam ich sporo i narazie tu rosną niech się przyjmą- potem zobaczymy

Bardzo ładny ogród się tworzy Natomiast thuje masz bomba! Takie grube i gęste.....jestem zachwycona. Też chcę taaaakie moje chude
Ogródek Niny 14:10, 16 lip 2015

Do góry
Jeszcze nie jest ogarnieta ale juz powoli przybiera swoje kształty
Ogródek Niny 14:08, 16 lip 2015

Do góry
Rabata przy studni prezentuje się już lepiej.
Początki mojego ogródka. 14:05, 16 lip 2015

Do góry
Astry już kwitną
Początki mojego ogródka. 14:03, 16 lip 2015

Do góry

"W kolorze blue" 13:50, 16 lip 2015

Do góry
Bo w domu siedzę i nic nie mogę robić, sunę tylko pochylona.
A takie jeżówki przyszły dzisiaj
Ogródek Iwony 13:45, 16 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś wczesnym rankiem w ogrodzie przywitał mnie taki widok:

Czym podsadzić te patyki różowej hortensji? Wiem, ze się rozrośnie później, ale nie wiem, czy dać żurawki, czy trawki czy może coś zadarniającego?Nie ma tam dużo miejsca, jest to już wstęp do prostowania rabat

Piękna ta rabatka na pierwszym zdjęciu Tu chyba nic nie będziesz zmieniać
A do tych hortensji różowych możesz posadzić bordowe żurawki (chociaż wdaje mi się, że będą za niskie), więc lepiej trawki. Może trawkę pomiędzy hortensjami i jedną po lewej stronie a w nóżki żurawki?
Problemy z tujami 13:41, 16 lip 2015

Do góry
Witam wszystkich.

Chciałbym zapytać, czy można niewielkim kosztem uratować coś takiego?

Czy to może być efekt jakiegoś grzyba na korzeniu. Na zewnątrz poza suchością nic nie widać.
Wysadzone w kwietniu. Codziennie podlewane wieczorem wodą ze zbiornika lub studni.

Od około miesiąca widać, że zaczynają usychać szczególnie te żółte, chyba cyprysy.
Tuje zielone lepiej się trzymają, ale jedna już wykazuje zmianę koloru.

To taka moja rozsada, z której za rok chciałem pobrać sadzonki w inne miejsca.
Były to sadzonki z czystym korzeniem, nie z doniczek.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 13:40, 16 lip 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Moje hortki z tygodnia na tydzień coraz większe.

No muszę nawóz dać bo moje przy Twoich to mikrusy jakieś
Kłopoty - problemy z trawnikiem 13:22, 16 lip 2015

Do góry

Witam wszystkich po raz pierwszy, mam na imię Bartek i jestem od półtorej miesiąca założycielem jedynego dotąd, mojego trawnika.

Podobnie jak przedmówca mam na trawniku jasne place. Te ciemniejsze są tam, gdzie ziemia była przerzucona, kopane odwodnienia, przerzucana ziemia z opaski wokół tarasu, dosypywana bo było za nisko. Ziemia wszędzie z tego samego źródła, nawieziona na wysokość 40 cm, z tym, że po około pół roku były w niej operacje jak wcześniej wspomniałem.

Obecnie eksperymentuje i czekam tydzień na wyniki. Te powierzchnie ponakłuwałem widłami jakieś 2 tyg. temu - różnicy nie widzę. Potem cześć obsypałem piachem, cześć obsypałem torfem do kwiatów, część inną ziemią, a wczoraj fragmenciki na próbę nawozem do regeneracji trawnika i część wapnem z magnezem, czekam na efekty i doczekać się nie mogę.

Może ktoś z zacnego grona Forumowiczów coś dopomoże.

pozdrawiam
Bartek
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:20, 16 lip 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troche bylinowej przy okazji

Kilka gratów i niepożądanych rzeczy w kadrze, ale...

Łukasz, normalnie mnie zatkało Chciałam jedno zdjęcie zacytować, ale nie wiedziałam, które wybrać, wszystkie bajkowe To nieprzyzwoite taką rabatę zrobić w parę miesięcy. Potrafisz cuda, myślę, że nawet tego tetraploida potrafiłbyś z diploidem skrzyżować. Nie wiem co one są , ale wyszło by piękne stworzenie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:18, 16 lip 2015

Do góry
Dziewczyny, mam przed domem rondo ze względów funkcjonalnych ( co by mi nikt nie jeździł po trawie). Przyjęłam, że będzie to pokazowa rabata. Niestety na razie jest do kitu. Rosną nam trzy klony, aby się pięknie przebarwiały jesienią, kilka sztuk mikrobioty syberyjskiej i kostrzewa sina na obrzeżu. W tym roku dosadziłam werbenę. Miejsce - patelnia przez cały dzień. Podpowiedzcie, jak zmienić tę rabatę albo podrzućie kilka zdjęć z inspiracjami, jeśli takie macie.
"W kolorze blue" 13:17, 16 lip 2015

Do góry
Maria, jak to silna kobieta, odrodziła się z popiołów. Po zeszłorocznej, nagłej agonii, nagle patrzę, jest!

Cieszy się Anabellkami, tak krótko stoją..
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 13:14, 16 lip 2015

Do góry
Poczatek prac nad żwirkowymi rabatami po stronie wschodniej
Do raju daleko - u Ewy 13:12, 16 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Różowa na pniu szaleje

Ewa ja nie doradzę z różami, jestem na etapie róż, ciemny róż, jasny róż i amarantowy A ta piękność na pniu, to co to?
Do raju daleko - u Ewy 13:11, 16 lip 2015

Do góry
Miejscówka moich nowych hortensji Magical Candle. Po prawej przeniesiona nn na pniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies