Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 18:34, 06 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kwiatki, można je w różnych konfiguracjach fotografować:

I do Ciebie trafiłam Ewo po długiej przerwie...
Pszczółko, uroczy masz ten zakątek, taki ponadczasowy....mam wrażenie, że czas u Ciebie wolno płynie, chociaż po roślinach tego może i nie widać, ale spokój z Twojego ogrodu, aż bije po oczach ...taki ogród na odstresowanie...dobrze, że znowu ule pełne macie
....pozdrówka zostawiam i pytania...co to za kwiaty za floksami i jeżówkami u Ciebie rosną?....w takim ciemniejszym różu niż floksy?...... i drugie za fioletowym floksami takie bordowe, na prawo od lilii?
Tysiąc radości i utrapień 18:17, 06 sie 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
U Ciebie takie różne motyle a u mnie tylko pawie oko, na które zresztą i tak mój kot bez przerwy poluje

Lubię motyle, dlatego wybieram w pierwszej kolejności kwiaty przez nie lubiane . Niektóre z nich wcale nie przylatują do kwiatów. W ubiegłym roku uczestniczyłam w niezwykłym spektaklu . Na marchewce wypatrzyłam taką kolorową gąsienicę. Mała bratanica stwierdziła, że z takiej pięknej gąsienicy będzie na pewno śliczny motyl. Miała rację

Gąsienica najpierw jadła nać marchewki, a potem znalazła trawkę i zbudowała kokon

Kokon był pod obserwacją i znów ta sama bratanica wypatrzyła, że jest już motyl. Taki oto: paź królowej

Prostował skrzydełka do następnego ranka. Trochę mu przeszkadzałam. Potem odleciał.

W tym roku szukam gąsienic i motyli pazia królowej, ale nie ma. Muszą wystarczyć zdjęcia
Tysiąc radości i utrapień 18:08, 06 sie 2015

Do góry
jona napisał(a)

Aniu, najbardziej lubię tradycyjne jeżówki różowe i białe, bo one są najbardziej lubiane przez motyle . Mam kilka nowych odmian, ale teraz ich nie dokupuję.
Dziś znalazłam jeszcze takiego robaczka na jeżówce

Ten roboczek to jakaś nowość
Tysiąc radości i utrapień 17:51, 06 sie 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Asiu, piękne masz odmiany jeżówek.
Nie które rozpoznaję i ja mam.a niektóre inne.
Ale wszystkie piękne
A te owady, tak tak jezówkowa stołówka, i zawsze jest na co popatrzeć na żywo prawda ?
To zdjątko z dłuuugim pajączkiem jest fantastyczne

Aniu, najbardziej lubię tradycyjne jeżówki różowe i białe, bo one są najbardziej lubiane przez motyle . Mam kilka nowych odmian, ale teraz ich nie dokupuję.
Dziś znalazłam jeszcze takiego robaczka na jeżówce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:40, 06 sie 2015

Do góry
Sedum Cloud Walker

Ogród przy lesie początek 2012/2013 17:29, 06 sie 2015

Do góry
A ,u mnie nowość ,wykonane w słońcu ,pot się lał ,ale jest .Projekt mój ,wykonanie M i moje.

Hortensjada 17:12, 06 sie 2015

Do góry
bozga napisał(a)

Matko Boska, Bożenko, słów mi brak ...
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 16:54, 06 sie 2015

Do góry
no ja mam do Rewe najblizszego ponad 20 km i to w strone w ktora nie czesto jezdze, wiec chyba nigdy nie bylam w Rewe. Polka Polska jest tez w Realu i Edece ale ja najczesciej kupuje zapas w Pl

Wczoraj wieczorem bylo sprzatanie tarasu. Podmienilam stolik w moim miejscu do przesadzania, ktore wczesniej tu pokazywalam. Ten, ktory tam byl postawilam przy wijezdzie. Narazie taka dekoracja. W Pl kupimy jakies roslinki pasujace, wywiercimy dziure i bedzie stol a la' Gartenreich.

No i kiedys pozbede sie tych siloskow kolo garazu. Juz powoli znikaja ale cos wolno to idzie. W tym miejscu beda kiedys Hortensje.
Taczke tez juz przestawilam ze zlomowiska na nowe ladniejsze miejsce kolo krzaka. Nawet ladnie tam wyglada

Upaly u nas straszne. Dzis bedzie podlewanie wszystkiego. Jutro ma byc jeszcze cieplej.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 16:15, 06 sie 2015

Do góry
Brak czasu by pisać daję foto i uciekam

Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 16:11, 06 sie 2015

Do góry
I jest cudeńko następne

I jak by mi ktoś podpowiedział co to za lilia na pewno silno rosnąca bo taką kupowałem a odmiana?

Mój ogród 15:52, 06 sie 2015

Do góry
EPODLAS napisał(a)

Lubię domy tak otulone zielenią.
Malutki pod lasem 15:50, 06 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dzisiaj po tej małej wieczornej burzy wzięłam się trochę za przedogródek Wypieliłam tylko ten pas przy rabatce,a uwierzcie mi, że było ciężko, bo chwasty po kolana. Dobrze, że położyłam tą matę póki nie mam kamyków na rabatce (a właściwie nie mogę się doprosić o pojechanie po nie), bo by już żurawek nie było widać.

Reszty nie dam rady powyrywać, jutro M spryska jakimś herbicydem. na to pójdzie ziemia jeszcze, bo jest dół i może jakoś to do zimy będzie wyglądać. Tata dziś powiedział, że jak skończy ze schodami przy tarasie, to weźmie się za ten łuk, tak jak na projekcie Dla przypomnienia:

A tak wyglądała okolica po burzy z mojej ulicy Wszędzie unosiła się para.

Ale ładny ten projekt!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:34, 06 sie 2015

Do góry
malkul napisał(a)
pierdołki z filcu uszyte z resztek
wykonanie tesciowej, inspiracje z neta.

organizer

poj. na chusteczki

kubełek na pierdołki

kosz na śmieci

Świetne!

Ogród wśród pól i wiatrów 14:47, 06 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Ta rabata będzie moją inspiracją w przedogródku, obok Limek, to ML?

edit: już doczytałam w poście wyżej, że to ML
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 14:46, 06 sie 2015

Do góry
Proszę o pomoc w znalezieniu nazwy tego klona, wiosną młode listki maja kolor pomarańczowawy, potem zielenieją, pod koniec lipca zaczynają czerwienieć, i do jesieni sa coraz czerwieńsze, liście są małe i mają 7 klap

Ogród w skali mikro cz.II 14:41, 06 sie 2015

Do góry
Krótki meldunek z placu boku a moż raczej temperaturowej udręki
Akcja drewutnia powolutku dobiega końca..jeszcze kosmetyka, sprzątanie , przycinanie..troszkę sadzenia...rozglądnięcie się za jakimś materacykiem , coby pod dooopką miękko było ....Ale te najcięższe prace są już za nami pamiętam , jak ktoś pytał : czy w poniedziłek będą zdjęcia...byłam pewna ,że będą..a tymczasem mamy czwartek i to nadal nie wyglada idealnie...achhhh..tak to już bywa z planowaniem

Teraz to nic tylko dobra książka

Buziaki dla wszytskich kbicujących

Ogród wśród pól i wiatrów 14:35, 06 sie 2015

Do góry
jolka napisał(a)

Dzięki Paulinka A hortensjowa fajna jest i w sumie bezproblemowa.

Cudnie! chyba sobie taką strzelę w przedogródku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies