Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro cz.II

Ogród w skali mikro cz.II

gierczusia 14:41, 06 sie 2015

Krótki meldunek z placu boku a moż raczej temperaturowej udręki
Akcja drewutnia powolutku dobiega końca..jeszcze kosmetyka, sprzątanie , przycinanie..troszkę sadzenia...rozglądnięcie się za jakimś materacykiem , coby pod dooopką miękko było ....Ale te najcięższe prace są już za nami pamiętam , jak ktoś pytał : czy w poniedziłek będą zdjęcia...byłam pewna ,że będą..a tymczasem mamy czwartek i to nadal nie wyglada idealnie...achhhh..tak to już bywa z planowaniem

Teraz to nic tylko dobra książka

Buziaki dla wszytskich kbicujących

JulkAd 15:31, 06 sie 2015

gierczusia napisał(a)

Juleczko mam nadzieję ,źe się przy tych tematach " nogowych " pośmiałaś bo ja non stop się śmieję jak czytam juz teraz o Waszych perypetiach ażurkowych
Powiadasz ,że masz klimę naturalną w domku ??? no to nic tylko pozazdrościć u mnie na dole jest przyzwoicie a na górze ..dramat piwnicy nie posiadom .... pamiętam jak nasz sąsiad podczas budowy na strychu umiejscawiał klimatyzator ...pukaliśmy się w głowę a teraz mamy ochotę sami sobie takie cudo strzelić tylko remontów już nam się odechciało na najbliższych...10 lat
Drewutnia nas goniła możliwością rychłego zawalenia , więc nie było co odwlekać

Ja zawsze się uśmiecham jak do Twojego wątku wchodzę...na cały dzień mi się humor poprawia...a wieczorem to M się dziwnie patrzy jak się uśmiecham, albo parskam do monitora

Fajna ta klima, ale musiałbym się do garażu albo do piwnicy przenieść ...na piętrze cały czas wentylator chodzi i miesza ciepłe powietrze, na dole mam w domu 26,5 stopni...niestety ja nawet nie mam żaluzji zewnętrznych, a to już dużo daje.....co do remontów...już mi się też nie chce...do następnego

Buziaki
JulkAd 15:37, 06 sie 2015

Obejrzałam drewutnię....a fotki nasadzeń to gdzie?..w końcu o ogrodach tu mówimy...siedzisko jaką ma szerokość? Mój eM by tam czytał uwielbia zapach suszącego się drewna...ja wolę pozycję bardziej horyzontalną....ale do dumania miejsce jest ok

P.S.: z czystej ciekawości...ile Ci się mieści tego drewna w takiej drewutni?
Enya73 15:47, 06 sie 2015

Jak tam remoncik postępuje? Miejsce na leżaczku trzymasz dla mnie?
Pozdrawiam serdecznie
boguslawa_ma... 15:52, 06 sie 2015

W taki upał,a ty tak ciężko pracujesz?
Pozdrawiam
Kacha123 19:56, 06 sie 2015

Żyjesz pracusiu? Dzisiaj to już upał dał do wiwatu!
Sebek 20:11, 06 sie 2015

Kacha123 napisał(a)
Żyjesz pracusiu? Dzisiaj to już upał dał do wiwatu!

Oj tam, było przyjemnie

Elaaa, nie żeby coś, ale lepiej będzie jak Ty tą książkę będziesz czytać jednak w domu Bo trochę ciepło na zewnątrz
GosiaJoanna 22:07, 06 sie 2015

Fajna ta nowa drewutnia mam nadzieje że legowisko Zuzy zostało
P.s. mam opulchlaki zjadaja mi łubin, zabilam już 7 małych sztuk. Jutro wrortczem podleję :/
Katkak 22:55, 06 sie 2015

Eluś, świetnie wyszła ta drewutnia . Takie przyjemne z pożytecznym . Moja (póki co jeszcze bez drewna) wygląda trochę jak konfesjonał .
gierczusia 19:02, 10 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Ja zawsze się uśmiecham jak do Twojego wątku wchodzę...na cały dzień mi się humor poprawia...a wieczorem to M się dziwnie patrzy jak się uśmiecham, albo parskam do monitora
Fajna ta klima, ale musiałbym się do garażu albo do piwnicy przenieść ...na piętrze cały czas wentylator chodzi i miesza ciepłe powietrze, na dole mam w domu 26,5 stopni...niestety ja nawet nie mam żaluzji zewnętrznych, a to już dużo daje.....co do remontów...już mi się też nie chce...do następnegoObejrzałam drewutnię....a fotki nasadzeń to gdzie?..w końcu o ogrodach tu mówimy...siedzisko jaką ma szerokość? Mój eM by tam czytał uwielbia zapach suszącego się drewna...ja wolę pozycję bardziej horyzontalną....ale do dumania miejsce jest ok

P.S.: z czystej ciekawości...ile Ci się mieści tego drewna w takiej drewutni?
Buziaki

Juleczko ja się bardzo cieszę ,źe moj wątek dla Twojej radości się przyczynia sama szukam często pozytywnych elementów , bo tych elemementów " bllleeee " jest wokół sporo tak wiec przeciwwaga jest wskazana .. I nie martw się ,źe sama parskasz do monitora....aaaa.....grono takich " parskaczy " jest w całej Pl i się ogrodowiskiem zowie
Ja też nie mam żaluzji zewnętrznych....były problemy z mocowaniem wobec dziwacznej konstrukcji dachu..ale u mnie na parterze w miarę przyzwoicie można siedziec i nawet coś zrobić i się nie upocić jak proooósiaczek

Co do drewutni...zbyt dużo drewna to tam nie włazie , no nie ma sie co czarować..jakiś metr sześcienny z dobrym hakiem..ale my raczej w kominku nie palimy , tylko okazjonalnie , wiec jakieś tam super zapasy nie są nam zbytnio potrzebne. Siedzisko ma wymiary 37 cm / 100 cm...wiekszego już nie dało się przeforsować .. I jest tam rzeczywiście bardzo chłodno od tego drewna..super rano na szybciora nie trzeba będzie krzeseł z garażu wywlekać , tylko do drewutni nasadzenia rosną fotkę zrobiłam tylko,żeeeeee..ledwo je widać

Ściskam mocno