Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 08:15, 06 sie 2015

Rabata hortensjowa piekna - zdjecie nadaje sie do katalogu ogrodniczego ! Slicznie u Ciebie Jolu,wszystko idealnie pasuje do wszystkiego
jolka 14:08, 06 sie 2015

iwka napisał(a)
takie widoki uwielbiam, gapię się i gapię i przestać nie mogę

Iwonka, ja też lubię takie spokojne widoczki.
Jak wiadomo, limki i trawy to niezawodny zestaw ogrodowiskowy
jolka 14:12, 06 sie 2015

Luki napisał(a)
Jolu ja jestem na prawdę pod wrażeniem Twojego ogrodu, tego juz ładnie rozrośniętego i tego powstającego, ja już widzę, że te rabaty w przyszłym roku będą robić furorę

Dzięki Łukasz za budujące słowa Ja jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich przepięknych rabat bylinowych. Mam je w inspiracjach i będę zgapiać
jolka 14:14, 06 sie 2015

Marzenaka napisał(a)
Jola już się usprawiedliwiam. Mąż ma akurat wolne i malujemy sypialnię, więc na ogród mało czasu ale mam zamiar w piątek i sobotę zrobić przynajmniej jedną część przy hortensjach i jukach. Wstawiłam jedynie zdjęcie miskantów ML, które mi dziś kurier przywiózł.

Marzenka wybaczam Ci, bo wiem żeś z Mężem zajęta Miskanty fajne kupiłaś, warte swojej ceny. Prawie się solidnie ukorzenią, w przyszłym roku podkarmisz i piękne będą A co w Gołkowicach kupiłaś??

Tess 14:19, 06 sie 2015

jolka napisał(a)
Moją uwagę absorbuje teraz nowa rabata - brzozowa. Ale prawda jest taka, że to jest czas hortensji.
Zatem z życzeniami dobrej nocy - limki w roli głównej

Czy przed hortkami to ciemierniki?
jolka 14:26, 06 sie 2015

paulina_ns napisał(a)
Rabata hortensjowa piekna - zdjecie nadaje sie do katalogu ogrodniczego ! Slicznie u Ciebie Jolu,wszystko idealnie pasuje do wszystkiego

Dzięki Paulinka A hortensjowa fajna jest i w sumie bezproblemowa.

Teraz się muszę z tematu hortensji anabell dokształcić. Właściwie to nie wiem do końca jaka jest różnica pomiędzy anabell/strong anabell/incredible? Dostałam w ub roku trzy sadzonki coś "typu anabell". Muszę sfocić i poprosić o pomoc w identyfikacji. A jeśli się okaże, że te moje sadzoneczki są wartościowe - to jak je rozmnożyć. A jeśli nie, to muszę coś kupić.

Planuję jako wykończenie rabaty brzozowej szpaler anabell (ok. 20 sztuk), opierającej się o żywopłotek z bukszpanów.
Chyba dobrze będzie......??

jolka 14:28, 06 sie 2015

Tess napisał(a)

Czy przed hortkami to ciemierniki?

Tak, po prawej stronie przed hortensjami są ciemierniki.
Pozdrówka Tessiu
paulina_ns 14:30, 06 sie 2015

Ehhh ale PIEKNIE !!!!! Cudna jest ta rabatka moja nr 1
Tess 14:35, 06 sie 2015

jolka napisał(a)

Dzięki Paulinka A hortensjowa fajna jest i w sumie bezproblemowa.

Cudnie! chyba sobie taką strzelę w przedogródku.
jolka 14:36, 06 sie 2015

Dzięki Kochana
Zgap sobie jak Ci się podoba