Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

Marga 13:28, 06 sie 2015

Witaj Aniu! Wpadłam z rewizytą, ale widzę, że już u Ciebie bywałam, tylko nie zostawiałam śladu z braku czasu.
Chcę Ci napisać, że naprawdę bardzo Ciebie podziwiam. Wszystko robicie sami, nawet kostkę położyliście "własnymi ręcami". Idziesz konsekwentnie do przodu
Warzywnika w skrzyniach szczerze zazdraszczam. U mnie najwcześniej będzie na wiosnę przyszłego roku, ale i tak pewnie z marnym skutkiem :/ ...nic (oprócz truskawek) mi w skrzynkach na balkonie nie urosło.
Będę zaglądać i śledzić postępy.
Pozdrawiam serdecznie
Monika

PS. Masz przesłodkiego Pomocnika
AnnaCh 14:55, 06 sie 2015

Marga napisał(a)
Witaj Aniu! Wpadłam z rewizytą, ale widzę, że już u Ciebie bywałam, tylko nie zostawiałam śladu z braku czasu.
Chcę Ci napisać, że naprawdę bardzo Ciebie podziwiam. Wszystko robicie sami, nawet kostkę położyliście "własnymi ręcami". Idziesz konsekwentnie do przodu
Warzywnika w skrzyniach szczerze zazdraszczam. U mnie najwcześniej będzie na wiosnę przyszłego roku, ale i tak pewnie z marnym skutkiem :/ ...nic (oprócz truskawek) mi w skrzynkach na balkonie nie urosło.
Będę zaglądać i śledzić postępy.
Pozdrawiam serdecznie
Monika

PS. Masz przesłodkiego Pomocnika

Moniko, witaj i wpadaj częściej
Ja też latam po różnych ogrodach i czasem śladu nie zostawiam, bo brakuje mi doby z gumy, żeby rozciągnąć czas

No dużo robimy sami, bo niestety kasy brak na wszystko, a w domu jeszcze trochę do zrobienia, więc co możemy, to robimy sami. Wolno przez to wszystko idzie, bo do tego mój tata, główny wykonawca jest bardzo dokładny i wszystko musi być idealnie docięte, położone itd... Grunt, że do przodu

Warzywnik w skrzyniach polecam, łatwiej nad tym zapanować. W przyszłym roku na wiosnę zrobię jeszcze 3 skrzynie, będą w miejscu, gdzie teraz jest jeszcze tradycyjny warzywnik, czyli poplątanie chwastów i warzyw

Pozdrwaiam
Karol99 15:50, 06 sie 2015

AnnaCh napisał(a)
Dzisiaj po tej małej wieczornej burzy wzięłam się trochę za przedogródek Wypieliłam tylko ten pas przy rabatce,a uwierzcie mi, że było ciężko, bo chwasty po kolana. Dobrze, że położyłam tą matę póki nie mam kamyków na rabatce (a właściwie nie mogę się doprosić o pojechanie po nie), bo by już żurawek nie było widać.

Reszty nie dam rady powyrywać, jutro M spryska jakimś herbicydem. na to pójdzie ziemia jeszcze, bo jest dół i może jakoś to do zimy będzie wyglądać. Tata dziś powiedział, że jak skończy ze schodami przy tarasie, to weźmie się za ten łuk, tak jak na projekcie Dla przypomnienia:

A tak wyglądała okolica po burzy z mojej ulicy Wszędzie unosiła się para.

Ale ładny ten projekt!
AnnaCh 23:33, 06 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Ale ładny ten projekt!

No mam nadzieję, że na żywo też będzie ładnie
rzulieta 09:51, 07 sie 2015

ale normalnie jak uroczysko jakieś ze starej baśni
AnnaCh 10:11, 07 sie 2015

rzulieta napisał(a)
ale normalnie jak uroczysko jakieś ze starej baśni

No cieszę się bardzo, bo jeszcze sporo działek w okolicy wolnych i są takie miejsca na ulicy Z drugiej strony całe to niekoszone dziadostwo się rozsiewa strasznie.
sarenka 17:09, 07 sie 2015

Wpadłam sie przywitać w ten skwar 35 stopniowy
AnnaCh 23:43, 07 sie 2015

sarenka napisał(a)
Wpadłam sie przywitać w ten skwar 35 stopniowy

No witaj, a skwar masz rację niemiłosierny
AnnaCh 00:03, 08 sie 2015

Dobra muszę Wam coś powiedzieć, mój M wczoraj oznajmił mi, że jednak nie jest tak źle z naszymi finansami i możemy zacząć jeszcze w tym roku budowę garażu Jupii!!! To może jeszcze bardziej uporządkować mój przedogródek. Dziś byłam u naszej projektantki i spróbujemy coś działać Jakby chociaż fundamenty i chudziak w tym roku zrobić byłoby super

Moja pnąca różyczka dla Was, bo nic innego ciekawego nie ma.
iwka 00:10, 08 sie 2015

no proszę jakie fajne wiadomości, no i jeszcze nie chwaliłam projektu Twojego przedogródka, świetny