Nie mam korowanych rabat, mam w planie ścielenie kompostem, który już się produkuje. Korę zastosuję wyłącznie przy wejściu, bo koparka wszystko zniszczyła podczas usypywania podjazdu, głównie dla uzyskania szybkiego efektu, wrażenia estetyki, której teraz niestety brakuje.
Kurde, powtórzę się, no ale... jak to się robi, żeby mieć taki skoordynowany i miły dla oka chaos? Podziwiam. Ja nie umiem tak kombinować i muszę iść w takie mega mega proste (i chyba przez to trochę nudne) nasadzenia ...
Cleo dopiero teraz po zdjęciach ogarnęłam to miejsce i rozumiem już skąd pomysł na odrębny placyk. W takim układzie jaki masz to faktycznie konieczność odsunięcia się od sąsiada rozumiem ...
Jedyne co by mi przeszkadzało to brak komunkiacji placyka miedzy donicami a tarasem.
Może kolejna donica przy tarasie też by stanowiła jakąś przeslone przed sąsiadem... tak sobie tylko myśle natomiat ty tu rządzisz
Właśnie się zastanawiałam czy zdążyłam patyczki Bobo wziąć od teściowej, bo to chyba u niej młoda sadzonka, ale już sama nie pamiętałam, co dokładnie Ci wysyłałam. Miś też jest piękny, dobrze, że się udało
Chodziło mi o to, że na podwyższeniu (tak jak i w donicy) zawsze szybciej ziemia przesycha. Czy to nie będzie problem dla Ciebie? Lawenda lubi sucho. Róża głęboko się korzeni. Ale jak coś będzie z płytkim systemem korzeniowym, lubiące wilgoć? Może przesadzam Czosnki pewnie sobie poradzą.
Z obornikiem granulowanym nie mam doświadczenia zupełnie. Ale chyba lepszy byłby prawdziwy. No i pewnie tańszy, bo ten granulowany to ponoć drożyzna.
Teraz sobie kompostuje, ale w ub.r. to taki trochę zleżały przekopałam na rabacie w sierpniu, a w październiku róże sadziłam.
A wiesz, że już tak będzie? Mi gust też się zmienia, nawet odnośnie roślin
Okiennice to ja myślałam na tym budynku z tyłu, który chcesz zasłonić i beton przed nim. Ale takie zwykłe, nieotwierane, symulujące że pod nimi są okna
Juzia aż normalnie z łóżka mnie wyrzuciłaś, musiałam wstać i cyknąć
Toż to są atrapy - fronty szafek kupione w Cast.... tyle że brondzowe wrrr
Był plan na boczne okna też dać ale atrapy też kosztują a niewydolność kieszeni nie pozwala na takie inwestycje narazie ale! w planie som !
A przy okazji - jaki kolor byś dała? i na ścianę i na drewno?
Walczę z Małżem o zmianę ale może jakbym konkrety podała to może i bym przeforsowała
Jak widać daszek jeszcze jest ale na dole już są zmiany