Witaj Mariuszu,
Zaglądam, zaglądam ale się nie ujawniałam. Musze Ci w końcu napisać,że Twój ogród niesamowicie mi się podoba. Wszystkie rośliny są takie dorodne i zdrowe. Kompozycje bylinowe mnie zachwycają.
pozdrawiam serdecznie
Na zdjęciach gęstwina, w rzeczywistości jest jeszcze sporo przestrzeni i wolnych miejsc, co cieszy, bo jest gdzie sadzić, pomimo tego dążę do jak najszybszego zapełnienia miejsc, ale nie bez koncepcji jak kiedyś. Nadal dojrzewam .
Pozdrawiam
Nie mam korowanych rabat, mam w planie ścielenie kompostem, który już się produkuje. Korę zastosuję wyłącznie przy wejściu, bo koparka wszystko zniszczyła podczas usypywania podjazdu, głównie dla uzyskania szybkiego efektu, wrażenia estetyki, której teraz niestety brakuje.
Mariusz w słonecznej liliowcowej się zakochałam, uwielbiam te bezproblemowe rośliny, moja rabata liliowcowa bardziej pomarańczem trąci. U Ciebie żółty liliowiec kwitnie razem z tym ceglastym? U mnie najpierw kwitły żółte, potem ceglaste, a teraz zaczyna pomarańcz - rabata kwitnie ciągle, ale kolorami mi się nie nałożyła