Tak przy okazji - mam wielką prosbę - może ktoś pomoże mi w rozpoznaniu poniższych roślin? Nie mam pewności co do ich nazwy, a lubię wiedzieć co rośnie w moim ogródku
czy to rozplenica Hameln? dostałam wczoraj w prezencie
Czy to jest to samo co wyżej??? Ma jaśniejsze kotki ale może mniej "dojrzałe"?
I na koniec to pewnie miskant ale nie mogę go zidentyfikować kupiony wczesną wiosną jako ML ale to raczej nie ML, ma takie delikatne kwiatki kłoski, liście mają jedną białą pręgę na środku (ML ma na srodku i na brzegach delikatne pregi)są lekko zwinięte do środka jak ML i dość szorstkie no nie mogę tej roślinki dopasować do żadnej nazwy?
Iwonko ja mam na wrzosowisku i wrzosy i wrzośce, po ok. 15 sztuk każdej odmiany, dodanie wrzośców powoduje że rabata ciągle kwitnie
widać to na zdjęciach porównawczych
marzec
maj
czerwiec
i dzisiaj
Jolu moje grabiki nie są jeszcze zbyt spektakularne ale mnie bardzo cieszą zwłaszcza, że prztrwały jakoś te upały bez specjalnej troski- oszczedzaliśmy wodę
I najfajniejsze w ogrodzie to ogrodniczka.. pełna uśmiechu, dowcipu, i wogle baba z jajem.. .... kocham Cię Kasiu... jesteś super... a mówią ,że jak zgrabna i ładna to zaraz głupia..
Masz w sobie wszytko Inteligencje, urodę .. i ogromne pokłądy pozytywnej energii, dużo dystansu do siebie i świata. tak trzymaj..
Nietuzinkowy ogród i nietuzinkowa ogrodniczka.. czego chcieć więcej