Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały zakątek :D 11:49, 21 sie 2015

Do góry
Wstawiam dwie fotki, może mi pomożecie l, bo nie mogę sir zdecydować. Wszystko narazie ułożone na sucho do namysłu. Które lepsze??

Propozycja nr 1. Z betonową płytka( kontynuacja na chodniku)

Propozycja nr 2 same Cegły

Ogólnie na chodniku ułożone są Cegły na prosto, ten placyk jest obok chodnika ale chciałem żeby się wyróżniał i dlatego po skosie, zwłaszcza że w jednym miejscu też tak położyłem
A tak w ogóle to początek fotek i zapowiedź ceglanej rewolucji
Odcienie zieleni 11:46, 21 sie 2015

Do góry
kostka nie ułozona
Jakby co to kory brakuje, trawki i inne poprawki,kostka nie ułożona, jest nieskonczona... Bukszpany mam nadzieje ze w przyszłym roku to juz beda kulki...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:45, 21 sie 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
O każdej porze roku coś kwitnie u Ciebie, teraz królują wrzosy, powoli nadchodzi jesień..., ale z naciskiem na "powoli". Pozdrawiam serdecznie Agatko

Nadal cieszmy się latem....hortensje bukietowe u mnie szaleją....jeszcze wspomnienie i kwiaty w deszczu......deszczu wróć

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 21 sie 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Irenko macham

Gosiu pozdrawiam

jak Zbysiu zajrzy, poręcze tu pokazane w całości, proste i wygodne
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:41, 21 sie 2015

Do góry
Anda napisał(a)

Nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie. Ja niestety nie mam szans na azalie i rododendrony. Ziemia lekko zasadowa i wszędzie słońce.

Ewa, potrzebuje czasu, ale wiem, że będzie śliczna, jeszcze dołożę tu rozplenice wkoło, aby cały rok coś się tu działo, to widok z tarasu, ma cieszyc oko.
Co do rh, ja mam tez na patelni jedna rabatę i super rosna i kwitną, jak sadziliśmy, to dawaliśmy kwaśną ziemię, potem zrębki mielonych drzew na nią sypiemy i cudnie rosną, mają 3 lata, a wielkie. I podlewanie, jak susza, nawóz w marcu i da radę.

zobacz jak sobie radzą

a tu porównanie, limki i róże w maju i teraz w sierpniu, rzeźba niewidoczna teraz
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 11:41, 21 sie 2015

Do góry
Czy już coś można u Pani kupić ?..
Pszczelarnia 11:40, 21 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Przepraszam, umykają mi posty z pytaniami:
nie wiem/nie pamiętam. Może być carex montana.

Na montanę poluję już jakiś czas, ale wysyłkowo nie ma. Wiem, że w Radkowie mają ale trochę za daleko jechać po trawki.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:40, 21 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Nudę? - gdzie???
Przepięknie.! Chciałabym tak właśnie mieć u siebie

Nie nudzę się przy szuwarkowym klimacie

W domu zawsze jest nuda, ja szybko się nudzę....lecę do ogrodu zajęcia sobie poszukać
Małymi kroczkami do celu... 11:35, 21 sie 2015

Do góry

Jeszcze z okna wykuszowego, niestety nie skosilam wczoraj do końca i węża nie widać Mirellko, a myślisz, że takie zestawienie traw, będzie pasowało do całości? Czy kombinować coś innego? Dodam, że w przyszłości dalej będzie tam już róg rabaty, a na nim planuje brzozy.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:30, 21 sie 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Irenko, czy wszystkie rozplenice tworzą szczotki w podobnum terminie ? czy ktores są pozniejsze ?

Mniej więcej w podobnym, te z jasnymi szybciej, potem Hameln i Moudry, juz Little Bunny też zaczyna, a Black Beuty najpóźniej, tę ci wysłałam

ale zaczyna

w pełni kwitnienia, wygląda tak
to jedna kępa, mam tu 3 duże i siewki lokuję w różne miejsca, zarosnę nimi i dobrze

tu Moudry albo Hameln, teraz nie pamiętam, która na której rabacie

Little Bunny, ma tez jasne kłosy, to niziutka rozplenica
Życie w wiejskim ogrodzie 11:29, 21 sie 2015

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 11:29, 21 sie 2015

Do góry
Dawno zdjęć nie było Poranne tango z aparatem Jesień czuć w powietrzu ... chłodno Brrr

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:28, 21 sie 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękne wrzosowisko

Dziękuję Sylwia wrzosowe zaczynają pokazywać kolorki....wkrótce babie lato

Moje małe królestwo 11:25, 21 sie 2015

Do góry
Dziś prawie skończyła rabatę przy wjeździe prawie bo brakuje mi kamyka a pojadę po niego dopiero w przyszłym tygodniu dziś już nie dam rady, kiedyś rosły tam kwiaty z kiepskim skutkiem chciałam mieć rabatę angielską a wyszło zielsko, no aż tak źle nie było ale wyglądało fatalnie.Roślinki jeszcze małe ale ogólnie efekt mi się podoba , trochę podpatrzyłam od mistrzów ogrodnictwa na ogrodowisku i może na wiosnę jak roślinki podrosną bedzie na czym oko zawiesić.

a tak na poważnie to muszę się nauczyć lepsze foty robić bo jakoś kiepsko z tym u mnie a tak będzie wyglądało jak kamyczka dowiozę

na srodku zasadziłam buksika bedzie prowadzony w kulkę a pod spodem buksika zasadzona jest płożąca trzmielina w kolorze żółtym nie wiem gdzie to wodziłam ale bardzo mi się to zestawienie podobały. z reszty robób to nadal oddarnianie idzie jak krew z nosa bo i czasu brakuje do jesieni jednak się wyrobie aby wiosną cieszyć się efektem
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 11:22, 21 sie 2015

Do góry
surfinie mają się dobrze
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:22, 21 sie 2015

Do góry
Młodsze wrzosowisko nadaje się już do pokazania

i po drugiej stronie rabata preriowa

dużo jeszcze na niej bałaganu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:19, 21 sie 2015

Do góry
Milka napisał(a)

nowa rabata, jeszcze nieciekawa, ale są tam 2 magnolie Yelow River, 5 azalii, tatarak, trzmieliny, trzcinniki 5 sztuk, musi się rozrosnąć, za 2 lata juz będzie ładnie; magnolię ciut przypaliło, ale żyje

Nowa rabata zapowiada się bardzo ciekawie. Ja niestety nie mam szans na azalie i rododendrony. Ziemia lekko zasadowa i wszędzie słońce.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:16, 21 sie 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Urzekła mnie ta alejka...
Zielono, soczyście, kwitnąco...
Pięknie, Aganiu

Ja bym w takim ogrodzie to pewnie nawet chwastów nie usunęła - nie byłoby czasu, podziwiałabym tylko z otwartą paszczą...

To jedna z alejek w ogrodzie nazywam ją azaliową chociaż azalii na niej teraz nie widać, nasadzenia urozmaicam letnimi kwiatami z własnych siewek, ale miałam ich jeszcze o wiele za mało, a chwastów zdecydowanie za dużo, jeszcze druga strona alejki czeka właśnie na plewienie.....ale znowu za gorąco jest....

Hortensje i wrzosy długo będą mnie jeszcze cieszyć
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:12, 21 sie 2015

Do góry
Kasik napisał(a)
Dawno mnie u Ciebie nie było, ale ja tak mam- co jakiś czas urlop od pisania biorę. Nadgonić nie da rady- tylko po łebkach. Susza u Ciebie podobna do mojej, żyje tylko to co silne- czyli wszystkie chwasty i parę roślinek.

Mój Wredei usechł- to był prezent na 50 tkę od moich koleżanek z pracy. Trudno- poczekam do wiosny- może????

Czytam, że u lekarza dobrze i to jest najważniejsze. Wszystko co obok- to obok i nieważne, to drugi plan. Cieszę się Kochana razem z Tobą.

We wrześniu spotkanie u mnie- pamiętaj - nie odpuszczę Choć ogrodowo pewnie już ładnie nie będzie, ale co tam Zgadamy si e z dziewczynami i posiedzimy, pogadamy.

Ściskam Was serdecznie

Wiem Kasiu, ja czasami też tak mam; na ogrodzie poza podlewaniem, niewiele robię, bo nie starcza czasu, jedynie lawendy przycięłam, a tak ratuje non stop, dzień nie podlejesz i klapa.
U mnie chwaśnica i szczawik w super kondycji ale na razie nie plewię, teraz ranki fajne, ale akurat mnie nie ma już
Szkoda wielka tego wiązu, ale może tylko liście stracił, a bryła korzeniowa żyje, nic nie wywalaj, czekaj.
Będzie też ładnie, z chęcią się wybierzemyi choc może tak upał nas nie wymęczy, nie martw się, zmieni się pogoda, poleje i odzyjemy my i ogrody, trzeba to jakoś przetrzymać. Buziaki

mi wypadł tu jeden głogownik, trudno, ale za to posiało się drzewo, zostawiłam i będę go miniaturyzować, może coś ciekawego stworzą

i tu drzewko
co się posiało
chyba wiąz, z tych wielkich co mnie otaczają

Trudny teren - dużo pracy! 11:11, 21 sie 2015

Do góry
Musze i u mnie pochwalić się moim Grabowy KRASNOLUDKIEM (tak go ochrzciła ANDA)
Dwa miesiące temu wylądował w gruncie, potem umarł, a teraz na nowo żyje i mam nadzieje, ze przeżyje zimę a na wiosnę się znowu pięknie odrodzi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies