Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 23:47, 20 lip 2015

eliza3 napisał(a)
Smutny widok po burzy... człowiek dba, chucha, dmucha, a tu kilka minut i "pozamiatane", ale co zrobić, na to nie mamy wpływu... część roślin się trochę podniesie, ale anabelkom trzeba będzie trochę pomóc, bo kwiaty ciężkie...

Elu - szkoda ale przyjęłam to ze spokojem. już dziś kilka głów podniosło się, nie dochodziłam do nich bliżej. zajęłam się porządnym mocowaniem bukietowych.
Anabell 23:54, 20 lip 2015

Tess napisał(a)
I ożanka też? Oj, szkoda. Ale odbije, nawet jeśli ją teraz zetniesz, prawda?
No u mnie jakoś bez strat chyba się obeszło. Piszę chyba, bo dopiero przed północą byliśmy w domu to i obejrzeć dobrze nie mogłam.

Ożanki mi bardzo szkoda ale nie będę podnosiła, będzie pokręcona.
Zostawię, kłosy same podniosą się do góry, będę pilnowała by dobrze dojrzały na produkcję nasion. Zetnę jesienią albo wiosną.
Anabell 00:02, 21 lip 2015

Mirka napisał(a)
Haniu przykro patrzeć na straty roślin .Mnie nawałnica ominęła ale padało nieźle. Nie wiem jak na działce będę dopiero jutro.

Mirko - nie wiem jeszcze jak wygląda za domem mam trzy krzewy anabel posadzone w trójkącie zrosły się w koło, mają średnicę więcej jak 2 metry.
zapomniałam dziś zobaczyć.
Dobrze były okręcone.
Anabell 00:14, 21 lip 2015

JoannA napisał(a)
Haniu,
moje anabelki też poległy pod naporem ogromnej ilości wody.
Dzisiaj wbiłam w środek palik, okręcałam każdą łodyżkę z kwiatkiem drucikiem florystycznym i przywiązywałam do palika. Mogłam się tak pobawić bo u mnie tylko 4 anabelki, u Ciebie cały łan.
Część kwiatów musiałam niestety wyciąć bo złamane, ale mam za to cały dom w hortensjach.
Pozdrawian

Asiu - nie podeszłam do nich, tak naprawdę bałam się ujrzeć tego widoku. one położyły się w stronę ogrodzenia. Za nimi były malwy, deszcz odchylił je i ciężkie głowy poszły.
Wzięłam się do wiązania Phantom i limek wbijałam kije od szczotek i łączyłam przekładałam sznurkiem. Jak wyrosną wielkie bukiety jak dwa lata temu, to nie mają szans przy takiej ulewie.
Anabell 00:20, 21 lip 2015

Kasya napisał(a)
u mnie tez byliny leżą po deszczu az nie moge patrzec na rabatki niektore

no i drzewo polamane, trzeba bedzie jeszcze przyciac albo wyciac...

Kasiu - Mam bardzo dużo różnych podpór i to wszystko mało. Lecę do Ciebie zobaczyć.
zawitka 17:46, 21 lip 2015

Szkoda że tyle zniszczeń ----staramy się staramy a tu 10 min I trzeba braćsię do roboty Pozdrawiam
Mirka 21:46, 23 lip 2015

Haniu czy u ciebie kłosowiec kwitnie na biało?Dziś zauważyłam że na jednym krzaczku są fioletowe i białe kwiaty. Padało dziś u Ciebie u mnie straszna susza jakoś mnie deszcz omija.
Mirka 06:48, 03 sie 2015

Haniu tak zakwitły ostróżki z twoich nasionek
Kasya 05:15, 07 sie 2015

Haniu, nie wiem gdzie ty dokładnie mieszkasz, ale koło mnie jest duży wybór hortek w dobrych cenach
Miedzy Konstancinem a Piasecznem.
Przeczytałam u Mirki ze szukasz silver d
Pszczelarnia 10:57, 07 sie 2015

Narozrabiała ta burza. Ale przynajmniej podlało.

Kwiatki się troszkę podniosą na pewno. Ciekawe, w czerwcu raz po opadach deszczu mocnych, też położyło moja ożankę i się poskręcała (podniosłam ją i lekko się wyprostowała ale nadal jest pokręcona). Może ona tak ma?