"Przód" z tego co zrozumiałam z rysunku jest "nie do ruszenia"
P.S. A podoba Ci się tak zrobiona różana rabata (usunę w razie czego zdjęcie) kolory róż w niej to różne odcienie różu. Z boku Twojej działki, widzę coś takiego.
Dzień dobry wszystkim,
podekscytowana pięknem ogrodu nie tylko bukszpanowego dołączam do wątku Nadrobienie setek stron trochę czasu mi zajmie ale czuję, że warto
Czy ktoś pomógłby mi w rozpoznaniu trawy oznaczonej nr 2? Bo nr 1 to chyba Hakonechloa macra.
Ekspertem nie jestem, ale myślę że 50 cm to minimalne minimum. Jakbym teraz sadziła, to chyba bym posadziła nawet z 70 cm od siatki. I nie żartuj sobie z tym przepraszaniem, ja się cieszę, jak mogę komuś coś doradzić
Te pnie co widać to głównie sosny, jest kilka dębów, klonów, jawor, brzozy, a nawet jesion i wierzba, które nie mam pojęcia co robią na piaskach (przypuszczam, że gdzieś głębiej wodę znalazły)
korony moich drzew na jednym ze zdjęć widać dzięcioła, na drugim tylko bardzo bystre oko dojrzy mazurka
Początek rabatki już jest.Śliweczki rosną i wiąz też.Miskanty myślę,że za dwa lata pokażą klasę i urok.To samo z rozplenicami.Trawa jeszcze nie usunięta i poczeka do urlopu.wypełniaczy a raczej jednego dalej brak.Nie wiem czy iglak czy bylina.Skłaniam się pod liatrę kłosową bo do rozplenic by mi pasowała.Ale na wiosnę pusto by było dlatego iglak może....
Mam sumaka co go dostałam od Anity naszej , rosnie w pobliżu bramy i juz widac że musze go eksmitować (brama w niego uderza i go łamie) albo całkiem albo w inne miejsce. tylko jak w inne to gdzie?
Irenko cytuję jeszcze raz Twoją poprzednią wypowiedź bo Ty jako jedyna zauważyłaś, że kanciki zrobiłam... Dziękuję hortensji na pewno będzie u mnie więcej....