Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

ewa004 18:55, 07 sie 2014

Ulcia zazdraszczam urlopu i tej pieknej pogody
Tez byłam na weekend i pogoda dopisała w 100 %,dawno tak upalnego lata nie było
boguslawa_ma... 20:49, 07 sie 2014

Ula fajnie że trafiła wam się ładna pogoda,a i ogród cię zaskoczył
Pozdrawiam
Agnieszka_B 20:56, 07 sie 2014

Pozdrawiam pourlopowo

a co w sklepie dla siebie wypatrzyłaś?
Bogdzia 21:08, 07 sie 2014

Dzieki za słoneczko , wode i piasek w moim wątku. Już sie czuje jakbym była nad morzem choc dawno nie byłam. Pozdrawiam.
EPODLAS 22:07, 07 sie 2014

Ula, zazdroszczę pobytu nad morzem, dawno nie byłam. Nic mi nie zostało tylko pławić się w jeziorze, które mam blisko działki. Dobre i to. Fajnie że trafiliście z pogodą. Pozdrawiam.
Mala_Mi 07:38, 08 sie 2014

Też dziekuję za pozdrowienia znad morza Jak Bociek, wieki tam nie byłam...

Hortki kwitną Ci pięknie... i te Kindziowe i te inne.... a kilka chwastów wydrzesz raz dwa.. grunt, że urlop sie udał i pogoda dopisała... bo u nas z pogodą to loteria

Urszulla 12:51, 11 sie 2014

BarbaraM napisał(a)
Ula,wszystko w toku.
Mam już płyty tarasowe. Jeszcze czekam na zrobienie murków pod tarasem i pod skarpą. Napewno jeszcze to potrwa bo musimy kupić materiał na nowy komin i wszystko na raz zrobić: komin,murek przy tarasie i płyty na taras.

Cieszy mnie że jesteś zadowolona z wyjazdu.

To już Basiu masz dużoa trochę jeszcze przed Tobą. Znam te decyzje...jedna ciągnie za sobą drugą

bociek napisał(a)
W tym roku lato jest obledne. Urlopu nad morzem zazdroszcze. Juz nie pamietam kiedy bylismy nad Baltykiem. Chyba wyskoczymy na kilka dni we wrzesniu... Przywialas mile wspomnienia

A ogrod po wywczasach wyglada swietnie

Pozdrawiam Ulcia

Bociusiu nad morzem obłędne, u nas niekoniecznie. Wspomnienia mam najpiękniejsze. Ogród dzięki deszczom tutaj wygląda na żyjący pełnią życia.

ewa004 napisał(a)
Ulcia zazdraszczam urlopu i tej pieknej pogody
Tez byłam na weekend i pogoda dopisała w 100 %,dawno tak upalnego lata nie było

Och to świetnie Ewciu jak skorzystałaś choć troszkędla mnie koszt wyjazdu na kilka dni jest zbyt wysoki więc tylko wchodzi wyjazd letni na długo żeby się nacieszyć zapachem morza, lenistwem, naturalnym peelingiem z piasku i innymi przyjemnościami

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula fajnie że trafiła wam się ładna pogoda,a i ogród cię zaskoczył
Pozdrawiam

Dokładnie tak Bogusiu, oczy otworzyłam z wrażenia jak zobaczyłam moich 24szt. hortek w pełni kwitnienia.

Agnieszka_B napisał(a)
Pozdrawiam pourlopowo

a co w sklepie dla siebie wypatrzyłaś?

Jaki sklep masz na myśli? coś tam z kobiecych drobiazgów sobie przywiozłam na pamiątkę, żeby wspomnienie pozostało na dłużej

Bogdzia napisał(a)
Dzieki za słoneczko , wode i piasek w moim wątku. Już sie czuje jakbym była nad morzem choc dawno nie byłam. Pozdrawiam.

To dobrze Bogdziu że choć troszkę mogłam Ci podesłać naszego Bałtyku. Wiesz że naturą rzeczy podglądałam ogródki i kwiatki u innych i muszę przyznać że nawet rodki rosną nad morzem, w tym roku mają nowe przyrosty dość ładne, ale okazami bym ich nie nazwała

EPODLAS napisał(a)
Ula, zazdroszczę pobytu nad morzem, dawno nie byłam. Nic mi nie zostało tylko pławić się w jeziorze, które mam blisko działki. Dobre i to. Fajnie że trafiliście z pogodą. Pozdrawiam.

Ja też Bożenko wiele lat musiałam być zadowolona z tego co miałam w zasięgu i nadal tak będzie. Dlatego cieszę się że mam ogród i jakieś zajęcie po powrocie, bo nie może być cały czas beztrosko

Mala_Mi napisał(a)
Też dziekuję za pozdrowienia znad morza Jak Bociek, wieki tam nie byłam...

Hortki kwitną Ci pięknie... i te Kindziowe i te inne.... a kilka chwastów wydrzesz raz dwa.. grunt, że urlop sie udał i pogoda dopisała... bo u nas z pogodą to loteria

Właśnie przymierzam się do walki z ostami Twoim sposobem, oj będzie się działo a ja nabrałam nowych sił i już okna w domu pomyłam więc zaczynam myśleć o ogrodzie znowu się zakopię w nim. Ukorzeniła mi się trzmielina w ciągu 2 miesięcy.
Urszulla 12:53, 11 sie 2014

A po powrocie powstało trochę zamieszania z internetem i dziećmi. Pertraktacje zostały zakończone podłączeniem do sieci.....na razie...więc jestem już dostępna. Zrobię trochę zdjęć kwiatków i wrzucę dla Was
Urszulla 13:49, 11 sie 2014

Obiecałam Ani pokazać moje Dollary- są z daleka i kwiat z bliska

Hortensje ogrodowe mają niesamowite nowe przyrosty, które nawet kwiaty zasłaniają

Przed wyjazdem przesadziłam trawkę Ice Fountain i myślałam że padnie, a jednak mnie po powrocie zaskoczyła niesamowicie....na dodatek mała psiunia ją uwielbia pogryzać.

Urszulla 13:51, 11 sie 2014

Dla Basi kalina, wypuściła nowe odnogi i szaleje....a obok rozplenica od tyłu

Werbena patagńska- ta dała czadu do wysokości magnolii
i jeszcze urok buchanani- jest świetna, rośne w cieniu,sadzona jesienią, zwiewna i sztywna, po prostu urocza i będę miała ją też przed hortensjami, żeby przysłaniała żurawki przed słońcem