Ula, zazdroszczę pobytu nad morzem, dawno nie byłam. Nic mi nie zostało tylko pławić się w jeziorze, które mam blisko działki. Dobre i to. Fajnie że trafiliście z pogodą. Pozdrawiam.
Też dziekuję za pozdrowienia znad morza Jak Bociek, wieki tam nie byłam...
Hortki kwitną Ci pięknie... i te Kindziowe i te inne.... a kilka chwastów wydrzesz raz dwa.. grunt, że urlop sie udał i pogoda dopisała... bo u nas z pogodą to loteria
To już Basiu masz dużoa trochę jeszcze przed Tobą. Znam te decyzje...jedna ciągnie za sobą drugą
Bociusiu nad morzem obłędne, u nas niekoniecznie. Wspomnienia mam najpiękniejsze. Ogród dzięki deszczom tutaj wygląda na żyjący pełnią życia.
Och to świetnie Ewciu jak skorzystałaś choć troszkędla mnie koszt wyjazdu na kilka dni jest zbyt wysoki więc tylko wchodzi wyjazd letni na długo żeby się nacieszyć zapachem morza, lenistwem, naturalnym peelingiem z piasku i innymi przyjemnościami
Dokładnie tak Bogusiu, oczy otworzyłam z wrażenia jak zobaczyłam moich 24szt. hortek w pełni kwitnienia.
Jaki sklep masz na myśli? coś tam z kobiecych drobiazgów sobie przywiozłam na pamiątkę, żeby wspomnienie pozostało na dłużej
To dobrze Bogdziu że choć troszkę mogłam Ci podesłać naszego Bałtyku. Wiesz że naturą rzeczy podglądałam ogródki i kwiatki u innych i muszę przyznać że nawet rodki rosną nad morzem, w tym roku mają nowe przyrosty dość ładne, ale okazami bym ich nie nazwała
Ja też Bożenko wiele lat musiałam być zadowolona z tego co miałam w zasięgu i nadal tak będzie. Dlatego cieszę się że mam ogród i jakieś zajęcie po powrocie, bo nie może być cały czas beztrosko
Właśnie przymierzam się do walki z ostami Twoim sposobem, oj będzie się działo a ja nabrałam nowych sił i już okna w domu pomyłam więc zaczynam myśleć o ogrodzie znowu się zakopię w nim. Ukorzeniła mi się trzmielina w ciągu 2 miesięcy.
A po powrocie powstało trochę zamieszania z internetem i dziećmi. Pertraktacje zostały zakończone podłączeniem do sieci.....na razie...więc jestem już dostępna. Zrobię trochę zdjęć kwiatków i wrzucę dla Was
Obiecałam Ani pokazać moje Dollary- są z daleka i kwiat z bliska
Hortensje ogrodowe mają niesamowite nowe przyrosty, które nawet kwiaty zasłaniają
Przed wyjazdem przesadziłam trawkę Ice Fountain i myślałam że padnie, a jednak mnie po powrocie zaskoczyła niesamowicie....na dodatek mała psiunia ją uwielbia pogryzać.
Dla Basi kalina, wypuściła nowe odnogi i szaleje....a obok rozplenica od tyłu
Werbena patagńska- ta dała czadu do wysokości magnolii
i jeszcze urok buchanani- jest świetna, rośne w cieniu,sadzona jesienią, zwiewna i sztywna, po prostu urocza i będę miała ją też przed hortensjami, żeby przysłaniała żurawki przed słońcem