Wioletka musisz owocowym ultimatum postawić. "Już siekiera do pnia drzewa jest przyłożona..." A brzózki może gdzieś wciśniesz, wiesz jak to z tymi naszymi ogrodami - elastyczne są
Mówisz i masz Posadzone brzozy już wrzucone A wrotyczu jest pełno tam w okolicach nowego mostu na Stary Sącz. Myśmy wczoraj w 10 minut dosłownie pełny bagażnik narwali. Część dodałam do pokrzywowej zalewajki, która już od jakiegoś czasu u mnie stoi, a resztę będę suszyć. Bo potem na wiosnę plagi robali, a nie ma czym walczyć
Brzozowe już były, ale dla Ciebie Anusia jeszcze jeden malutki zakup wczorajszy: jeżóweczka
Została dosadzona do rabaty jeżówkowej, zwanej przeze mnie "ryneczek lidla" ze względu plejadę kolorów na niej występujących Muszę ją chyba docelowo trochę uporządkować kolorystycznie, bo mnie lekko drażni
Hej Amelcia za brzozami nam żywopłot grabowy, tak jak piszesz. A do hortensji chyba jednak bym wybrała ML Chociaż w sumie i jedna i druga ma swój urok, obie piękne, więc co nie posadzisz - jesteś skazana na sukces
Iwcia, ja to wczoraj miałam zakupy bez planu W sumie to M. mnie wyciągnął do szkółki. No i najpierw nam w oko wpadły te jeżówki, super wypasione, wielkie, może tego nie widać na fotkach, ale one z metr wysokości mają No a potem trzeba było szukać towarzystwa do jeżówek, wybór padł na variegatusa, bo go nie mam dotąd. Zapewne przy rh też będzie dobrze wyglądał. Teraz chyba najfajniejszy okres do kupowania traw jest, duży wybór i ładne rośliny
Dzięki Wioluś, chociaż w sumie to sama wiele nie wymyśliłam. Jeszcze wczoraj rano studiowałam Danusiny ogród z lustrem. Ale ogólnie podoba nam się efekt
Teraz myślę, czyby tego brzozowego zagajnika nie oddzielić od reszty ogrodu niskim gabionem, wypełnionym dunajcowymi granitowymi otoczakami. Muszę w ogóle zrobić jakiekolwiek rozeznanie cenowe w kwestii gabionów.