Piękna.. co to za jedna?? Strawberry shortcake? A dzielżany gdzie kupiłaś??
Na przeciwko rabaty z hortensjami rosną trzy brzozy, które dostałam od kolegi (ma on swój kawałek lasu przy domu i miał tych brzóz sporo. Brzozy przywędrowały razem z grzybnią i dzięki temu rosną u mnie kozaki Koło brzóz powstaje rabata w lekkim półkolu (katalpa szczepiona na pniu, róża wielkokwiatowa Madame Mailand, sosna z miękimi igiełkami nie pamietam nazwy i kosodrzewina)Wszytskie te trawy chiciałabym posadzić właśnie tam. Brakuje mi niestety wyczucia co do przyszłej wielkości tych roślin i sama chyba przez to nie przebrnę. Dołączam zdjęcie tej części zakątka
Kasia tyle robaczków w ogrodzie że samiczka daje radę a niedługo włączy się i tatuś który na razie gdzieś lofruje na boku pogoda bardzo plażowa nici z pływania moje brzozy Yungii i Laciniata a tego jeszcze nie pokazywałem kolkwicja odmiana Maracado - o barwnych liściach cieżko jej idzie bo sadzona w tych strasznych upałach
Obiecałam aktualne fotki warzywnika, oto one: żurawina obrodziła w tym roku
Witam ponownie w miłym gronie Dzień zaczął się pięknie, właśnie na chwilę zajrzałam do komputera między jednym a drugim wyjazdem, patrzę a tu dla odmiany jednak miło się zrobiło. I na tym poprzestańmy, obiecuję że słowem nie wspomnę o pracy itd Zdjęć na razie nie mogę załączyć bo jeszcze nie wypieliłam )) No jedno pokażę A jak wrócę to postaram się pokazać Wam moje rozrośnięte trawy. Pozdrawiam ciepło
Anabelki niesamowite, a zapach oszałamiający
cudnie cos podpatrze u siebie