Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek w którym klon osłupiał:)

Ogródek w którym klon osłupiał:)

malgorzata_s 22:27, 30 lip 2015

deszczowymaj napisał(a)

No i gites Ja szczerze mówiąc za różami nie przepadam (wole je podziwiać u kogoś) ale za Twoje trzymam kciuki

Nie podobają Ci się jako kwiaty? Pokrój krzewów? Czy przez inne czynniki?
kasia_w 22:38, 30 lip 2015

Gosia, skoroś taka różyczka, zaglądnij proszę do mnie czy to pomponella czy nie. Fajnie byłoby wiedzieć. Kupiłam kilka tyg temu z 2 kwiatkami, teraz mam kilkanaście kwiatów, cudowna A the fairy naprawdę są fajne- mam kilka miesięcy i nie żałuję, jak na razie. Kwitną nieprzerwanie, choć po deszczach się kładą.
deszczowymaj 22:47, 30 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Nie podobają Ci się jako kwiaty? Pokrój krzewów? Czy przez inne czynniki?

Jako kwiaty jak najbardziej ..podobają mi się ...ale jak dla mnie kwitną zbyt krótko ( chociaż wiem,że pojawiają się bardziej wytrzymałe i dłużej kwitnące odmiany ) płatków po nich co nie miara a i po przekwitnięciu widok nie ciekawy ...ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie ( a ja z tych co lubią marudzić )
także Gosiu moim zdaniem się nie sugeruj
malgorzata_s 22:57, 30 lip 2015

kasia_w napisał(a)
Gosia, skoroś taka różyczka, zaglądnij proszę do mnie czy to pomponella czy nie. Fajnie byłoby wiedzieć. Kupiłam kilka tyg temu z 2 kwiatkami, teraz mam kilkanaście kwiatów, cudowna A the fairy naprawdę są fajne- mam kilka miesięcy i nie żałuję, jak na razie. Kwitną nieprzerwanie, choć po deszczach się kładą.

Żaden ze mnie znawca ale chętnie się wypowiem
malgorzata_s 22:59, 30 lip 2015

deszczowymaj napisał(a)

Jako kwiaty jak najbardziej ..podobają mi się ...ale jak dla mnie kwitną zbyt krótko ( chociaż wiem,że pojawiają się bardziej wytrzymałe i dłużej kwitnące odmiany ) płatków po nich co nie miara a i po przekwitnięciu widok nie ciekawy ...ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie ( a ja z tych co lubią marudzić )
także Gosiu moim zdaniem się nie sugeruj

Ze mną jest tak że kwiaty baaaaaaaaaaaardzo mi się podobają ale krzew nie. Zobaczymy jak mi pójdzie z moimi pierwszymi różami.
deszczowymaj 23:14, 30 lip 2015

malgorzata_s napisał(a)

Ze mną jest tak że kwiaty baaaaaaaaaaaardzo mi się podobają ale krzew nie. Zobaczymy jak mi pójdzie z moimi pierwszymi różami.

Napewno dobrze wszystko zależy od odpowiednio dobranego towarzystwa
Ozz 11:15, 31 lip 2015

Przyszłam też w odwiedziny

Jeśli sprawa bluszczu na słupie wciąż aktualna, to na moje oko, ten który rośnie to odmiana (cos typu GoldHeart) a one z reguły wolno rosną i zdarza im się przemarznąć też. Możesz dosadzić jedną sadzonkę (albo poprosić od kogoś dorodną szczepkę) bluszczu pospolitego, tego zwykłego, i dosadzić do tego co jest, on Ci na pewno szybciej zarośnie ten słup No i szybciej będzie rosło jak będziesz częściej podlewać i raz na jakiś czas dasz im ,,papu" (czy jakiś nawóz, polecam naturalne, czy gnojówka z pokrzywy)
malgorzata_s 12:16, 31 lip 2015

Wkopałam wreszcie kule z bukszpanu, 5 sztuk, a sadziłam je tak długo jakbym sadziła 50 szt. Wkońcu mi się podoba ułożenie.

M. też ułożył obrzeże z kostki na tej rabacie więc jestem happy!

W doniczkach stojących na płocie żwir- nie patrzeć na nie

malgorzata_s 12:18, 31 lip 2015

Ozz napisał(a)
Przyszłam też w odwiedziny

Jeśli sprawa bluszczu na słupie wciąż aktualna, to na moje oko, ten który rośnie to odmiana (cos typu GoldHeart) a one z reguły wolno rosną i zdarza im się przemarznąć też. Możesz dosadzić jedną sadzonkę (albo poprosić od kogoś dorodną szczepkę) bluszczu pospolitego, tego zwykłego, i dosadzić do tego co jest, on Ci na pewno szybciej zarośnie ten słup No i szybciej będzie rosło jak będziesz częściej podlewać i raz na jakiś czas dasz im ,,papu" (czy jakiś nawóz, polecam naturalne, czy gnojówka z pokrzywy)

Ta odmiana wolno rośnie ale na szczęście mi nie przemarza. Mam ogródek bardzo zaciszny więc to pewnie temu. Dosadziłam w tym roku winobluszcz zobaczę jak jemu pójdzie z obrośnięciem słupa.

Dzięki za rewizytę, zapraszam częściej.
Juzia 12:27, 31 lip 2015

A nie 6 kulek???