Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogródkowe perypetie:) 10:27, 05 cze 2012

Do góry
Abiko, co nie idzie? Jak nie idzie? Wszystko "idzie" jak na drożdżach A przynajmniej na zdjęciach, które pokazujesz
Ogródkowe perypetie:) 10:26, 05 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Dzięki Abiko.
Coraz ładniej u Ciebie, z dnia na dzień wiecej ślicznych różności.

Magnolio, a ja pozwolę sobie na odrobine prywaty - będziesz projektowała ogród mojej przyjaciółki ze Ś-dzic Czekam z wypiekami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:39, 05 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Buk jest prawie niebieski

Zachwycające!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogródkowe perypetie:) 09:34, 05 cze 2012

Do góry
Łał! Lawenda marzenie!
Nie rezygnuj tak łatwo z buka, bo jest piękny i skoro masz tam dobrą, wilgotną ziemię to będzie mu dobrze A które miejsce jest bardziej wyeksponowane - to o którym mówimy, czy przy kompostowniku? Bo buka szkoda by było w mniej widocznym miejscu
Pszczelarnia 08:55, 05 cze 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Ewa, weszłam, zachwyciłam się jak wszyscy, miałam coś napisać, ale wpadło mi do głowy, że może bym wpadała do Ciebie 23 czerwca.
Można by było?
Nie na pewno, bo M pewnie będzie marudził, że przecież tyle roboty, że gości mieliśmy zaprosić...ale mam wielką ochotę. Pomyślę i ponegocjuję

Koniecznie!!! Pomyślnych negocjacji
Pszczelarnia 08:46, 05 cze 2012

Do góry
Pszczółko i ja zapisuję się na listę
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:26, 05 cze 2012

Do góry
Ładne te carex montana, muszę o nich poczytać, a w sklepie ostatnio widziałam carex The Beatles ładniutkie, ale maciupkie. Mniejsze od Twoich po podziale na pół. Kupiłam na próbę dwie szt. carex evergold - super się prezentuje na rabacie korowej, na żwirku nie, a ja potrzebuję właśnie skarpetkę dla czerwonolistnego klonika, i tak mi Twoja c.montana wpadła w oko . Idę wygooglować
Pozdrawiam
Mój mały raj na ziemi :) 08:17, 05 cze 2012

Do góry
Anula, a ja właśnie doczytałam u Any-art, że Ci się Twój ogród nie podoba?! Grzeszysz dziewczyno!!! Masz pięknie, a ten zakątek , gdzie widać drewnianą elewację i rośliny na jej tle - MIODZIO! Nie wiem, na którym zdjęciu ze Święta Róż to widziałam, ale widziałam na pewno i jestem zauroczona!!! A zdjęcie jak z gazety
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:01, 05 cze 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Przyłączam się w i imieniu ogrodowiczanek wrocławskich do zaproszenia przesłanego przez Ewę.
Zapraszam do wizyty w moim ogrodzie i spotkania Danusi oraz Irenki Miłek, Wieloszki, Noemi i Agi_Pe czyli KOMITETU ORGANIZACYJNEGO II DNIA ( w skrócie KOIID )
Zgłoszenia proszę przesyłać na mój adres

Zatem wysyłajcie zgłoszenia na niedzielę na mojego maila ogrodowiskowego.Zapraszamy!!!

Potwierdzam i również zapraszam!!!
KOIID - niezłe
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:43, 04 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Boćku gratuluję pierwszej seteczki!!!

I mydlana i trawiasta - miodzio! Ale dopiero przy skarpie mnie olśniło!!! Przecież moją skarpę też muszę podzielić poziomo jakimiś wzmocnieniami, murkami tak jak Ty podkładami, wtedy nasadzenia będą prostsze i bardziej nowocześnie będzie skarpa wyglądała! Dzięki za pomysła, bo choć widziałam podobne rozwiązania mnóstwo razy, dopiero teraz zajarzyłam, że to pomysł dla mnie idealny

Agnieszka, ja tez myslalam o murkach, ale podklady same jakos nam sie napatoczyly
Ogród Magdalenka 17:22, 04 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

dzięki . Dziewczyny menu na zjazd powali jak tyle głów będzie myślało

Aga i o to chodzi! Widziałaś stoły z jedzonkiem na Swięcie Róż albo u Bogdzi??? Tam to dopiero było na bogato, nie możemy być gorsze

Jak te pingwinki na Danusiowym stole zobaczyłam to się przeraziłam!!! ja nie mowię o lepszym menu ale jak dorównać???? bo przecież ogrodem nie jestem w stanie dorównać, ale atmosferę będziemy robić
Ogród Magdalenka 15:21, 04 cze 2012

Do góry
Podzielimy się jakoś
Ogródkowe perypetie:) 15:20, 04 cze 2012

Do góry
Aga, jeśli z moim "doświadczeniem" mogę cokolwiek doradzić, to zastanowiłabym się nad tym:
1. jaki efekt chcesz osiągnąć - bo ten buk ma zupełnie inny pokrój niż pissardi,
2. pissardi jest łatwiejsza w obsłudze, buk ma większe wymagania siedliskowe (przynajmniej wg ZSzP)
3. cena - pissardi jest znacznie tańsza, buk szlachetniejszy i droższy (widziałam u nas ładną sztukę buka Purple Fountain za 420zł, tej wielkości Pissardi kosztuje ok.120zł...)

Sama przymierzam się do zakupu buka, znalazłam ładnego Rohan Obelisk - ma kolumnowy pokrój, ale liście nie tak pięknie wybarwione jak Purple Fountain, ale kosztuje 160zł, a nie 420...
Ogród Magdalenka 15:15, 04 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga i o to chodzi! Widziałaś stoły z jedzonkiem na Swięcie Róż albo u Bogdzi??? Tam to dopiero było na bogato, nie możemy być gorsze

hehehe, dobre, dobre tylko kucharka ze mnie nie najlepsza. Ale ciasta mogę piec
Ogród Magdalenka 15:11, 04 cze 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Ogród Magdalenka 14:28, 04 cze 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Abiko, Was też dużo w okolicy, tylko trzeba się jakoś skrzyknąć na spotkanko A że to nie jest proste, to wiem... U nas negocjacje co do terminu też dłuuugo trwają

Co racja to racja ... ciężko jest pogodzić wszystkie obowiązki ... i jeszcze się umówić na spotkanie ... dobrze, że nam się udało
Ogród Magdalenka 14:00, 04 cze 2012

Do góry
Abiko, Was też dużo w okolicy, tylko trzeba się jakoś skrzyknąć na spotkanko A że to nie jest proste, to wiem... U nas negocjacje co do terminu też dłuuugo trwają
Ogród Magdalenka 13:41, 04 cze 2012

Do góry
Dobrze, że nie z choinki Nie ta pora roku
Kiedyś będzie tu pięknie ... 13:39, 04 cze 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Tym razem ogrodowy
Czyli tobie też wezmę i drugiej Adze

Dziękować, dziękować ! A skąd Ty Irenko masz tyle tych trawek, że tak rozdajesz? Tak się rozrosły, że musisz je dzielić?
Ogród Magdalenka 13:37, 04 cze 2012

Do góry
O, no to ja też się troszkę urwę i będę ok.16.30
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies