Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

agniecha973 08:53, 05 cze 2012

Widzę, że spotkanie nabiera rozpędu, dobrze, że już miejsce zarezerwowane mam
Negocjuj Magnolio!
Wieloszka 08:55, 05 cze 2012

magnolia napisał(a)
Ewa, weszłam, zachwyciłam się jak wszyscy, miałam coś napisać, ale wpadło mi do głowy, że może bym wpadała do Ciebie 23 czerwca.
Można by było?
Nie na pewno, bo M pewnie będzie marudził, że przecież tyle roboty, że gości mieliśmy zaprosić...ale mam wielką ochotę. Pomyślę i ponegocjuję

Koniecznie!!! Pomyślnych negocjacji
popcorn 08:56, 05 cze 2012

Ewo zdjęcia przepiękne! I impreza się szykuje! Ale fajnie! Będę oglądać na zdjęciach
pozdrawiam serdecznie!
magnolia 09:03, 05 cze 2012

a czy w tamte okolice dojeżdża jakiś pociąg? Bo samochodem trochę się boję dalszych tras odkąd kiedyś przysnełam za kierownicą w dzień
finka 09:09, 05 cze 2012

Pociąg dojeżdża do Kłodzka. Ale samolotem taniej i szybciej do Wrocławia, a potem możesz z kimś się zabrać z Wrocławia. U mnie obowiązkowo przystanek o 10.00 po drodze do Pszczółki.
magnolia 09:12, 05 cze 2012

dzięki Kochana Finko.
finka 09:17, 05 cze 2012

W razie jakby co mogę odebrać ze stacji w Kamieńcu Ząbkowickim (trasa Wrocław-Kłodzko) a potem mam 7 miejsc do Pszczółki w moim busie.
aga_pe 09:24, 05 cze 2012

ale się szykuje imprezka
Pozdrawiam
Pszczelarnia 09:47, 05 cze 2012

Wydarzenia pasieczne.
Artystka pracuje nad nowymi ulami.

W tym czasie pszczoły się roją (w najmniej oczekiwanym momencie - w deszczową, zimną pogodę zaświeciło na chwilę słońce). Jako miejsce docelowe tym razem wybrały sobie górę chrustu na ognisku w warzywniku. Należało ją rozebrać, z każdej gałązki strzepnąć pszczoły, uważając na to, żeby nie zagubić królowej. Tysiące pszczół nad nami i na nas, a my spokojnie strzepujemy pszczoły. Koleżanka chlapie wodą i odymia.

Akcja się powiodła. Pszczoły odstawione w rojnicy muszą się uspokoić.

jotka 09:52, 05 cze 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wydarzenia pasieczne.
Artystka pracuje nad nowymi ulami.

W tym czasie pszczoły się roją (w najmniej oczekiwanym momencie - w deszczową, zimną pogodę zaświeciło na chwilę słońce). Jako miejsce docelowe tym razem wybrały sobie górę chrustu na ognisku w warzywniku. Należało ją rozebrać, z każdej gałązki strzepnąć pszczoły, uważając na to, żeby nie zagubić królowej. Tysiące pszczół nad nami i na nas, a my spokojnie strzepujemy pszczoły. Koleżanka chlapie wodą i odymia.

Akcja się powiodła. Pszczoły odstawione w rojnicy muszą się uspokoić.

Kilka pięknych zdjęć, parę słów a przekaz wiedzy ogromny