Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:53, 13 lip 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Gosiu, jeszcze raz z podziękowaniem
Mam nadzieję, że roślinki zniosły jakoś podróż

Mariolko ja również bardzo dziękuję i mam nadzieję że róże dojechały w pełni sił na miejsce.Buziaki
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:51, 13 lip 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Witaj Aniu. Dotarło do mnie pocztą pantoflową że byłaś u cioci i mnie nie odwiedziłaś mam namdzieję, że następnym razem zaszczycisz mnie swoją osobą. Zapraszam serdecznie. Ps. To tylko 2 km. od Gosiaczka. Pa

I teraz już wiem z czym mi się kojarzył napis na drogowskazie "Godziszka"

Innym razem, bo teraz to byłam prawdziwym przelotem.. za późno wyjechałam w niedzielę. Ale mam wszędzie niedoczas..

I Luciferki zaczynają..

Ranczo Edy 10:48, 13 lip 2015

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:45, 13 lip 2015

Do góry
mam Cię
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:43, 13 lip 2015

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania widziałam Cię u Gosi i czekam aż i mnie odwiedzisz. Ciut bliżej jakby . A to hortka dla Ciebie. Jeszcze przy "mamusi"

Przy Mamusi maluszkom najlepiej
Do Gosi to wpadłam znienacka i praktycznie z 4 godzinnym uprzedzeniem, do końca nie byłam pewna czy będę jechać.
A do Ciebie zawitam wcześniej czy później
Wczoraj było pięknie ...dziś pochmurno.. ale deszczu słabiutko.. zieleń aż żółta pomimo podlewania
Wszystkie focie wczorajsze
Jedziemy panoramicznie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:43, 13 lip 2015

Do góry
Bukszpany jeszcze nie cięte

Runiankę powoli uzupełniam tiarelką

Tawuły w tym roku złąpały jakiegoś mączniaka, pomimo, że susza była. Obcięte, mają się odbudować.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:40, 13 lip 2015

Do góry
Wstawiam kilka zdjęć z ogrodu, wczorajszych. Nie jest zachwycająco, wiem, widzę i zachwytów się ie spodziewam. Ale chcecie to proszę

Na rózance róże przekwitły, szałwia też

Trawnik wysechł

Tu nowo zakładana rabatka wiosenne dzieło, więc wyglądu jeszcze nie ma, bo roślinki dzielone na czworo przed sadzeniem.

Róże Stadt Rome porosły wielgachne pomimo niskiego ścięcia wiosną. ALe tym nic nie szkodzi, ani susza, ani ostre słońce ani temperatury szalone. Szkoda tylko, że nie pachną. (oczywiście kancika brak, więc całość traci na urodzie)

Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:38, 13 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Balowałaś wczoraj przelotem u Gosi. Kiedy Ty odpoczniesz? Zimą?

To było mega przelotem ... ale widokowo było piknie

W Kruklandii 10:35, 13 lip 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

To może naszkicuj jakiś plan do momentu, w którym się zatrzymałaś, może wspólnymi siłami wiesz....

Tak po powiększeniu ma wyglądać rabata. Od oczka w dół do warzywnika (czerwone prostokąty).

H. w kółeczku to hortensja Limelight, która już rośnie. Wszystko co jest powyżej niej też już jest i tam nic nie zmieniam. Fiolet dookoła oczka to lawenda - też już rośnie

Niestety w rabatę załapuję mi się studzienka na deszczówkę (czarne kółko z krzyżykiem) i myślę żeby ją przysłonić jaśminowcem. Posadzę na skaru studzienki i chyba z czasem jaśminowiec ją zasłoni?

Czyli różanka zaczyna mi się od hortensji i kończy na jaśminowcu.

Aaaa i obok warzywnika będzie stała na żwirku huśtawka...i chcę za nią zrobić żywopłot żeby przysłonić trochę skrzynki. Tylko nie wiem jak to zrobić żeby dobrze wyglądało. Na prosto? Po łuku?

Coś mi się to wszystko nie widzi...
Ogród cioci czyli ciociogród :) 10:29, 13 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Miałam porządny aparat i nawet go z torby nie wyjęłam.. ależ ze mnie pupa blada... 3 focie z telefonu i to nie ostre..grrr...
Dzięki za miłe przyjecie... macie bardzo piękne okolice.. kiedy trzeba się wyrwać na zwiedzanie I nie koniecznie zimą
Nie pytaj jak dojechałam, bo głupi GPS (nie aktualizowany od roku) potrafi sprowadzić na manowce.. za to zwiedziłam okolice. Trochę pobłądziłam.. ale lokalna społeczność mnie kierowała: "Pani wrzuć jedynkę przez zakrętem i szybko pod górę gazu i będzie szybciej". I by było gdyby potem nie GPS co kazał w lewo a nie w prawo..
Droga powrotna też była przez piękne górskie drogi.. bardzo lubię takie drogi Byle latem
Ja zawsze gdzieś drogę zgubię Ten typ tak ma

Fajne promyki z nieba złapałaś A Krzysztof mówił jedźmy z Anią do tego Koniakowa żeby nie zabłądziła mogłam go posłuchać Na szczęście dotarłaś do domu
Skromny balkonik 10:28, 13 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Pociachałaś i co dalej? Jaka to hortensja?
też zwróciłam uwagę że w sklepach już bez rewelacji

Obciełam pod drugą parą liści,ciachnęłam czubek wzrostu i liście do połowy. I narazie stoją w wodzie.
W Gąszczu u Tess 10:14, 13 lip 2015

Do góry
Czy ktoś może polecić ładny powojnik do cienia?

No i żeby długo kwitł.

Zasłaniam ścianę sąsiada bluszczem, ale przydałoby się coś rozjaśniającego także. Toszka mnie oświeciła

To to miejsce:

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 10:02, 13 lip 2015

Do góry
No i podokienna rabata z pomponellą ...
jeszcze nie wygląda dobrze bo cisy zachorowały .... i są leczone jak się nie zazielenią to eksmisja ....

tutaj widac jak lawenda się za siebie wzięła

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:59, 13 lip 2015

Do góry
no i widok w dal ... nieogarniętą niestety ...

no i jeden panel mi został do pomalowania .... brak czasu ..
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:56, 13 lip 2015

Do góry
Trawka sobie rośnie i sie zieleni...
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:56, 13 lip 2015

Do góry
i druga strona
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:54, 13 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Akinida wszystkie 5 sztuk taki kolor ma

Twoja aktinidia w porównaniu do mojej jest piękna
Moją kupiłam w renomowanej szkółce, a byłam zawiedziona stanem roślin jaki tam mają - beznadziejne. Mimo to kupiłam, bo bardzo mi zależało na tym pnączu i było mi żal tych roślin, a ceny wcale nie małe.
Daję jej czas, mam nadzieję, że odbije, ale te liście brązowe są okropne
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 09:50, 13 lip 2015

Do góry
uwielbiam kocimiętkę i nie mogę sie doczekać gęstego przywrotnika w tym kwadracie wtedy dopiero będzie ok.

aaa no i ramka z bukszpanu się musi wziąć za siebie bo maleńka jest, musze chyba ciachnąć dórą
O....! 09:49, 13 lip 2015

Do góry
marzena napisał(a)

Marzenko zauroczyło mnie to zdjęcie- jakby to było robione w innym kraju. Widoków tylko mogę pozazdrościć. Pięknie utrzymany ogród i taki wypielęgnowany. Pozdrawiam
Ogród cioci czyli ciociogród :) 09:49, 13 lip 2015

Do góry
Miałam porządny aparat i nawet go z torby nie wyjęłam.. ależ ze mnie pupa blada... 3 focie z telefonu i to nie ostre..grrr...
Dzięki za miłe przyjecie... macie bardzo piękne okolice.. kiedy trzeba się wyrwać na zwiedzanie I nie koniecznie zimą
Nie pytaj jak dojechałam, bo głupi GPS (nie aktualizowany od roku) potrafi sprowadzić na manowce.. za to zwiedziłam okolice. Trochę pobłądziłam.. ale lokalna społeczność mnie kierowała: "Pani wrzuć jedynkę przez zakrętem i szybko pod górę gazu i będzie szybciej". I by było gdyby potem nie GPS co kazał w lewo a nie w prawo..
Droga powrotna też była przez piękne górskie drogi.. bardzo lubię takie drogi Byle latem
Ja zawsze gdzieś drogę zgubię Ten typ tak ma

I migawki z Twego ogródeczka..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies