Te hortensje- VF- rosną w półcieniu więc dopiero zaczynają......ale na wszystko trzeba popatrzec optymistycznie...... i dzięki temu będą mnie cieszyć dłuzej swoim wyglądem.........
Zdjęcia w trakcie pracy nie zrobiłam, ale uwieczniłam moją pomocnicę. M. nazywa ją specjalistką od jakości bo zawsze pojawia się tam gdzie trwają jakieś roboty
Wstyd się przyznać ale ja dopiero wczoraj obcięłam lawendy..szkoda mi ich było, tyle bzyczków sie uwijało wokół a do tego pięknie falowały łany mojej lawendy gdy patrzyłam na nie z tarasu...
Ehhh, ona jedna - lawenda była chyba zachwycona tym słońcem i tym upałem.....
Irenko jeżówki wyglądały super...w tej chwili są suche,
przekwitły tak jak wcześniej w październiku
hortki się już przebarwiają, od dołu schną im iście i opadają
niestety nic z tym nie zrobię jest mi smutno, ale na to nie mam wpływu,
kręgosłup daje się we znaki, dlatego nastaną zmiany w ogrodzie,
już zaraz po upałach
Gadanie gadanie...a gdzie foty........a są i foty, zrobione co prawda kilka dni temu kiedy jeszcze miałam trawnik(!!??), bo dziś to już go prawie nie mam, wypalony, zżółknięty, tylko chwasty wystają ponad "trawe" albo to co z niej zostało.... ale nic to, odrośnie....
............liliowcowe niedobitki.........reszta juz przekwitła......
...........drugie tłoczenie róż.......chyba sie nie doczekam.....słabo to wygląda.....jedynie Leoś stanął na wysokości zadania i tłoczy........
Dorotko te różowe wysiewają się ogromnie
miałam mnóstwo nowych, szkoda, że nie wytrzymują upałów,
chciałam je podosadzać w sąsiedztwie traw,
bardzo mi się podoba to zestawienie
A oto nasza rabatka bylinowo-trawkowa
Wstawiliśmy nawet różę w donicy, żeby było wszystko w komplecie. Traw na raze dobrze nie widać. Po prawej za piwonią rośnie miskant "Variegantus", z lewej przy pergoli i po prawej za ostatnim bukszpanem miskant "Kleine Siberspinne", w środku rabaty między jeżówkami są 2 rozplenice "Hameln".