Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Ensata 10:22, 28 lip 2015

Pszczółka dobrze mówi, ja odwracam oczy od chciejstw. Dzisiaj mi tylko palec sam zamówił nową lilię wodną, hiacynty i pistię.
magnolia 10:27, 28 lip 2015

Ensata napisał(a)
Agniecha witaj, ja podczytuję, ale nie mogę jeszcze się rozeznać u Cię
Magnolia, jak nie lubiłam jeżówek, to twoje są absolutnie genialne.
Cienista, cudoooooo, wielka tylko jakaś taka

nie jest wielka- taka ponad 30 cm cm wys. Wydaje się taka bo jest na gabionie, a foty w kucki robiłam
magnolia 10:31, 28 lip 2015

ja tez staram się trzymać reżimu, ale ..... dobra, staram się bardzo.
Esnata- jeżówy to moja miłość. I mojego eMa. Ona ma swoje, ja swoje, a dzieci pukają się palcem w czoło
Zobacz- te dwie są jego- jedną z nich wychodował z patyka jesienią.
Green Jewel są jak sztuczne- jeden kwiatek trzyma się dobry miesiąc

Ensata 10:34, 28 lip 2015

Te widziałam u Kulki i oczy mnie wypadły z zachwytu.
agniecha973 10:34, 28 lip 2015

Marta, ja mam jeszcze pytanie. Czy mogę moje stipy brachytricha podsadzić czymś (np. marzanką) zanim się konkretnie nie rozrosną? Kurcze, tam pomiędzy nimi tyle miejsca teraz jest... wcześniej były krokusy i tulipany, a teraz dużo łysej ziemi. One dość wolno przyrastają. Dużo stracą z takim podkładem?
agniecha973 10:37, 28 lip 2015

Tak, dziewczynki, trzeba się odwracac od chciejstw, ale strasznie wodzą na pokusznie

Moje Green Jewel z podziału "nornicowego" na jesień wszystkie z wyjątkiem 1 szt. żyją, ale małe są jeszcze. Liczę, że za rok dadzą popis. Niektóre kwitną pojedynczymi kwiatami. Opitolić, żeby się zbuierały lepiej? Szkoda mi.
magnolia 10:39, 28 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
Marta, ja mam jeszcze pytanie. Czy mogę moje stipy brachytricha podsadzić czymś (np. marzanką) zanim się konkretnie nie rozrosną? Kurcze, tam pomiędzy nimi tyle miejsca teraz jest... wcześniej były krokusy i tulipany, a teraz dużo łysej ziemi. One dość wolno przyrastają. Dużo stracą z takim podkładem?

Pewnie, podsadź. Spróbuj z marzanką, może będzie ok. Tylko wiesz- ona Ci zakwitnie wiosną, pewnie spotka się z tulipanami i żeżre krokusy bo to pochłaniacz
magnolia 10:41, 28 lip 2015

agniecha973 napisał(a)
Tak, dziewczynki, trzeba się odwracac od chciejstw, ale strasznie wodzą na pokusznie

Moje Green Jewel z podziału "nornicowego" na jesień wszystkie z wyjątkiem 1 szt. żyją, ale małe są jeszcze. Liczę, że za rok dadzą popis. Niektóre kwitną pojedynczymi kwiatami. Opitolić, żeby się zbuierały lepiej? Szkoda mi.

ja nie opitałam, Em zawsze, ale on jest fizyk a nie ogrodnik.
Za to mamy jedna wspólna teorię- jeżówy lubią mieć nie za kwaśno- może posyp im troszkę jakiegoś dolomitu. Tylko ostrożnie, żeby nie przesadzić
agniecha973 10:42, 28 lip 2015

Krokusów może nie zdąży? A z tulipanami może być ciekawy efekt. Spróbuję. Chyba, że masz coś innego do zaproponowania?
Pszczelarnia 10:46, 28 lip 2015

Nie marzanką nie. Ona Ci wlezie pomiędzy i wszędzie. Z daleka od traw z nią. Będziesz miała tylko robotę. A jesienią najczęściej już jest po niej.