Cudna rabata! Taka spokojna Wogle u Ciebie jest pięknie.
Beatko, ta piękna, olbrzymia trawa piszecie że to ML. A co dokładnie ten skrót oznacza? Miskant? Jaki dokładnie? Możesz proszę napisać
Też tylko podlewam jak wpadnę wieczorem, na resztę prac brak czasu, bo robi się ciemno.
Pozdrawiam
Edit: nie mogę poprawić "wytłuszczenia" , coś nakopałam
Ewuniu, byłam, widziałam i też zauważyłam żółtki
W sprawie twojego problemu z hortkami - one były sadzone niedawno, jeszcze nie ukorzeniły się dobrze w gruncie i stąd ten problem. Ugotowały się, więc ich reakcją obronną na wysokie upały było pozbycie się kwiatów.
Zobacz, ja kupiłam w czerwcu hortensje SPIRIT 'Invincibelle' . Miała jeden kwiatek. Potem się złamała i był sam patyk. Wypuściła zielone listki i się rozkrzewia
A tu anabelki białe, które sąsiadka chciała wyrzucić, zostały przesadzone w gorące dni. Przycięłam i starannie podlewam. Widać zawiązki listków:
Przytnij wszystkie swoje gałązki z uschniętymi kwiatkami i oberwij uschłe listki i podlewaj. Będzie dobrze. Wygląda na to, że korzeń żyje https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/937267/original.JPG
O Ta rabatke mi chodzilo... Sorki ale na telefonie ostatnio dzialam I kiepsko z pisaniem (Sam poprawia wg wlasnego uznania....)
Jezowki Sa ok, Bo mimo ze duzo kolorow to jednak ten Sa rodzaj byliny.
A tutaj... Chyba proporcja ilosc roslin w linii do dlugosci rabaty mi nie gra.ale na malym ekranie ciezko cos doradzic. Masz czas na orzemyslenia. Albo zrobic rytmiczne naadzsenia albo co innego. Rytmika jesli dobrze rozumiem to np 5 zurawek jasnych, 5 ciemnych, 3 trway I poten znow 5 zurawek. Te co masz pewnie sie nadaja do rozmnozenia.
A w ogole to nie chcialabys Te rabaty poszerzyc jeszcze? Za to hortki beda wieeelkie!
Trawnik bedzie super, ale Ty masz duze pole do popisu wiec spodziewam sie miekkiego dywanu za rok
Zaczyna kwitnąć w połowie kwietnia, w maju szaleją orliki i łubiny oraz kocimiętka, w czerwcu ma przestuj. Znowu ruszyła od drugiego tygodnia lipca, niektóe kwiaty powinny kwitnać do przymrozków, chyba że wykończy je susza i upał.
Rabatę będę poszerzać, muszę dodać do niej byliny kwitnące w czerwcu.
Mam na tej rabacie takiego kwiatka. Nie wiem, co to - ktoś rozpozna?
Ewa, to się wstrzymaj. Nasionka stipy ci zbiorę i wyślę, w lutym sobie wysiejesz plantację i nie będziesz kasy wydawać. Jest już sierpień, to wiesz. A jak różyczki się rozrosną, to ta stipa tam fajnie by wyglądała. Łuki przy różach ma tylko stipę https://pl.pinterest.com/pin/529876712386206648/
U Szmitów doniczka stipy kosztowała 12 zł. A z wysiania ja miałam 100 siewek z pudełka po lodach. Pierwszy raz siałam. Nie wierzyłam, ze mi się uda. Pikowałąm po dwie. A teraz zobacz:
Mój teraz ogród ( działka ) też podupadnie.
Tak, będę teraz mieszkała w domku z ogrodem, jak kiedyś go stworzę ;:24 Działka pozostaje.Część, co mi się rozmnożyło na działce oczywiście przeniosę
Nowy ogród ma powstać.Ale kiedy? Nie mam pojęcia..Ale resztę trzeba kupić.a teraz pusta jestem jak nic.
Sucho , upały,, cóż jest jak jest.Mi czasu teraz jeszcze bardziej brakuje na wszystko..Czasu coraz mniej Na dojazdy do pracy teraz jeszcze dojdzie więcej.
Z nowego miejsca będę miała ze 2, km bliżej do działeczki.ale tym samym dalej do pracy i połączenia mam duużo gorsze.Trochę mnie to wszystko przeraża.
;:129 : .Zdrowie szwankuje..
Ale takie życie... Ale chyba będzie dobrze,luźniej . prawda?