Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 09:20, 12 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Nie wiedziałam, że lilie teraz w doniczkach można kupić. Jeden plus: jak się kupuje białą, to jest biała, a nie łososiowa
Piękne zakupy. Ja bym jeszcze dała jakieś zwiewne trawki. Może być nawet stipa, jak masz

Właśnie to jest ten plus, wiesz jaki kolor kupujesz. Iwonko stipy nie wysiewałam a szkółce były trawy z serii "potwory" Kupiłam ML, ale on też chyba będzie zbyt duży. W przyszłym tygodniu odwiedzę inną szkółkę, może uda mi się kupić coś mniejszego.
Nallar 09:27, 12 sie 2015

Katkak napisał(a)

Ewcia, ja też z tych "na macanego", ale do bylinowego jednak kawałek mam, więc sama rozumiesz .

Rozumiem Kasiu, mnie też męczą myśli jak czytam o ciekawych miejscach i dochodzę do wniosku że dla mnie zbyt daleko. Czasami czuję się jak ta księżniczka z dowcipu.
Iwk4 09:32, 12 sie 2015

Nallar napisał(a)

Właśnie to jest ten plus, wiesz jaki kolor kupujesz. Iwonko stipy nie wysiewałam a szkółce były trawy z serii "potwory" Kupiłam ML, ale on też chyba będzie zbyt duży. W przyszłym tygodniu odwiedzę inną szkółkę, może uda mi się kupić coś mniejszego.

Ewa, to się wstrzymaj. Nasionka stipy ci zbiorę i wyślę, w lutym sobie wysiejesz plantację i nie będziesz kasy wydawać. Jest już sierpień, to wiesz. A jak różyczki się rozrosną, to ta stipa tam fajnie by wyglądała. Łuki przy różach ma tylko stipę
https://pl.pinterest.com/pin/529876712386206648/
U Szmitów doniczka stipy kosztowała 12 zł. A z wysiania ja miałam 100 siewek z pudełka po lodach. Pierwszy raz siałam. Nie wierzyłam, ze mi się uda. Pikowałąm po dwie. A teraz zobacz:
Karol99 09:34, 12 sie 2015

Ale się rozrosly. Pamiętam jak dopiero co wykielkowaly.

Katkak 21:28, 12 sie 2015

Iwonko, a mogę i ja prosić o nasionka stipy?
Napia 22:21, 12 sie 2015

Nallar napisał(a)

Byłam, widziałam, trudniejszej już nie mogłaś dać?
Chcesz mi wysłać bodziszka ? A Ty napisałaś co chcesz z mojego ogródka? Czekam do tej pory.

Napia 22:22, 12 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Ewa, to się wstrzymaj. Nasionka stipy ci zbiorę i wyślę, w lutym sobie wysiejesz plantację i nie będziesz kasy wydawać. Jest już sierpień, to wiesz. A jak różyczki się rozrosną, to ta stipa tam fajnie by wyglądała. Łuki przy różach ma tylko stipę
U Szmitów doniczka stipy kosztowała 12 zł. A z wysiania ja miałam 100 siewek z pudełka po lodach. Pierwszy raz siałam. Nie wierzyłam, ze mi się uda. Pikowałąm po dwie. A teraz zobacz:

Zgadzam się, stipa z własnego wysiewu starczy na cały ogródek
Nallar 23:22, 12 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Chcesz powiedzieć że tę kępy porosły z dwóch cieniutkich jak igła flac(y)? (nigdy nie wiem jak jest poprawnie)
Wyglądają bajecznie, szkoda tylko że co rok trzeba je wysiewać, bo chyba nie zimują?
Kochana jesteś, jeśli nic nie wymyślę, a pewnie nie wymyślę to poproszę Cię o kilka nasionek.
Nallar 23:25, 12 sie 2015

Karol99 napisał(a)
Ale się rozrosly. Pamiętam jak dopiero co wykielkowaly.

Karolu stipa śliczna ale nie moja
Nallar 23:29, 12 sie 2015

Napia napisał(a)

Nie uśmiechaj się tylko myśl bo bodziszka nie będę chciała i co zrobisz specjalistko od trudnych zagadek?
Ta druga była łatwiejsza.