Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 10:50, 12 sie 2015

Ola, co ile sadzić Ml? Ile sadzonek przygotować?
Ewkakonewka 11:09, 12 sie 2015

Iwonko nadrobiłam i jestem pełna podziwu. Kolory sadź te co lubisz i się nie stresuj niepotrzebnie, ogród przecież jest Twój Pewnie do żółtego i czerwonego trzeba mieć odpowiedni temperament i nie daj go sobie stłumić
Deszczu zazdroszczę, u mnie już chyba ze 3 miesiące nie padało. Omija skutecznie.
Fantastyczna inspirka firletki z lawendą, ale to już kilkadziesiąt stron temu było
Iwk4 11:15, 12 sie 2015

Ewa, trochę do oglądania- czytania było. Fakt. Jak czasem się chce cofnąć dwa dni, to trochę się muszę cofać. Czasem tylko jedną stronę.
Jest duże prawdopodobieństwo, że dziś w nocy popada.
Teraz mam tylko 28 stopni
Ewa777 11:26, 12 sie 2015

Iwonko, ja też jestem za tym, żeby sadzić kolory takie jakie się lubi
Mam żółte róże i nie zrezygnuję z nich - bardzo mi się podobają i pasują do mojej elewacji - do tego pachną niesamowicie
Gdyby wszyscy sadzili te same kolory, to ogrody byłyby nudne. Zajrzyj do mnie - wrzuciłam zdjęcia od Kapiasa - zobacz ile tam kolorów!
Iwk4 11:28, 12 sie 2015

Ewuniu, byłam, widziałam i też zauważyłam żółtki
W sprawie twojego problemu z hortkami - one były sadzone niedawno, jeszcze nie ukorzeniły się dobrze w gruncie i stąd ten problem. Ugotowały się, więc ich reakcją obronną na wysokie upały było pozbycie się kwiatów.
Zobacz, ja kupiłam w czerwcu hortensje SPIRIT 'Invincibelle' . Miała jeden kwiatek. Potem się złamała i był sam patyk. Wypuściła zielone listki i się rozkrzewia

A tu anabelki białe, które sąsiadka chciała wyrzucić, zostały przesadzone w gorące dni. Przycięłam i starannie podlewam. Widać zawiązki listków:

Przytnij wszystkie swoje gałązki z uschniętymi kwiatkami i oberwij uschłe listki i podlewaj. Będzie dobrze. Wygląda na to, że korzeń żyje
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/937267/original.JPG

Malgosik 11:49, 12 sie 2015

Dla mnie ML i RB to dobre ramy. Ja bym wrzuciła jeszcze jednak kępami jeden gatunek kwiatów. Bo tak jakoś nowocześnie się zrobiło jak na Twój ogród....
ana_art 11:54, 12 sie 2015

można zielonkawe lub białe jeżówki dać pomiędzy jedną a drugą trawę, a jak zobaczysz z czasem że jeszcze niższe trawki się zmieszczą to dodasz
Iwk4 12:06, 12 sie 2015

Małgoś, Ana - dobry pomysł.
Czy LM sadzić co 70-80 cm, czy szerzej?
MirellaB 12:15, 12 sie 2015

Iwonka - pytasz o nasiona liatry. Mam liatrę pierwszy rok, ale myślałam, że ona jest wieloletnia i się rozrasta przez kłącza. To jak to wkońcu z nią jest? Po co te nasiona?

Odnośnie nowych koncepcji nasadzeń się nie wypowiem, bo w tym upale niezbyt funkcjonuje. Wiem, że wszystkim jest gorąco, ale ja chyba wybitnie źle to znoszę

A Ty Iwonko masz jeszcze miejsce w ogrodzie?

Aaaaaaa jeszcze chciałam dopisać coś o floksa,bo chyba planowałaś posadzić. Zawsze mają brzydkie liście od dołu
Ewa777 12:16, 12 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, byłam, widziałam i też zauważyłam żółtki
W sprawie twojego problemu z hortkami - one były sadzone niedawno, jeszcze nie ukorzeniły się dobrze w gruncie i stąd ten problem. Ugotowały się, więc ich reakcją obronną na wysokie upały było pozbycie się kwiatów.
Zobacz, ja kupiłam w czerwcu hortensje SPIRIT 'Invincibelle' . Miała jeden kwiatek. Potem się złamała i był sam patyk. Wypuściła zielone listki i się rozkrzewia

A tu anabelki białe, które sąsiadka chciała wyrzucić, zostały przesadzone w gorące dni. Przycięłam i starannie podlewam. Widać zawiązki listków:

Przytnij wszystkie swoje gałązki z uschniętymi kwiatkami i oberwij uschłe listki i podlewaj. Będzie dobrze. Wygląda na to, że korzeń żyje
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/93/937267/original.JPG

Iwonko, dziękuję Twoje przykłady upewniają mnie, że moje hortensje odżyją. Już wczoraj je przycięłam. Każdej gałązce zostawiłam po 3 węzły. Suche listki usunęłam. Teraz mam same patyczki
Jak długo trzeba poczekać aż pojawią się listki?