Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Coś jeszcze, coś więcej... 18:35, 28 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Czekaj idę policzyć

Tup tup tup tup (słyszysz kroki?)

7 Potem 4, wyżej 3, 2, 1 i gwiazdę Do tego kilkanaście małych na łatanie większych dziur

Iwona - przecież wiesz, że żyje na dwa domy W domu rodzinnym od niemal 4 lat mamy głównie beże i brązy, w mojej studenckiej norze jest więcej szarości i bieli A intensywne barwy dodajemy tylko i wyłącznie w dodatkach - te ostatnio zmieniam raz w miesiącu Turkus mieliśmy dość długo - w tym roku rządził u nas serenity i rose quartz, na jesień u siebie miałem pomarańczowo (lub jak kto woli flame - jedna z propozycji kolorów na wiosnę 2017 Pantone), teraz mam dla odmiany świąteczna czerwień
Wczoraj oglądałem film poświęcony panu Le Corbusier - dla przestrzennika (c'est moi ) to wielki autorytet i wzór parenetyczny A dlaczego o nim pisze? Wczoraj mnóstwo razy padały jego cytaty i jeden z nich brzmiał: Auto to maszyna do jeżdżenia, samolot to maszyna do latania, dom to maszyna do mieszkania I choć brzmi to kontrowersyjnie nawet dziś, o zgadzam się z nim - po części We wnętrzach mam się czuć swobodnie, niejako są dla mnie odzwierciedleniem tego co czuję i jaki mam nastrój. Dlatego bazę mam stałą, a otoczkę zmieniam bardzo często - tak jak i swoje nastroje Nieraz mam ochotę na intensywne barwy, raz na stonowane, a nieraz chowam wszystko i jest monochromatycznie Lubie się po prostu bawić kolorem

Muszę częściej do ciebie przychodzić na szkolenie. Pranie mózgu Ale jakieś zdrowe
Masz rację z tą bazą. Do tego dążę ostatnio przy malowaniu. Moja szwagierka na mnie dziwnie patrzy, jak jej mówię, że we wszystkich pokojach będzie biel, beż lub szary Wiesz, ile się muszę tłumaczyć, że nie chcę zielonych, pomarańczowych czy żółtych ścian?
Na szczęście przy ostatniej rozmowie odezwał się M: "bo teraz szary jest modny" jeździ do klientów na montaż, to już się oswoił z nowoczesnymi kolorami
A ostre kolory - w dodatkachmogą być. Zawsze można szybko zmienić wystrój
Anna i Ogród 18:34, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
I będzie tylko sweterek, czy ozdobisz go czymś ?
Widziałaś u Edytki choinkę kupioną na kiermaszu?
Miałabyś do kompletu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1325

Nie widziałam. Nie mam jej zaznaczonej. Faktycznie do kompletu by było.

Ozdobię drobnymi dodatkami na tasiemce białej.
Ogródek Iwony II 18:28, 28 lis 2016

Do góry
Na d... to ja umiem siedzieć
Anna i Ogród 18:16, 28 lis 2016

Do góry
I będzie tylko sweterek, czy ozdobisz go czymś ?
Widziałaś u Edytki choinkę kupioną na kiermaszu?
Miałabyś do kompletu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1325
Ogródek Iwony II 18:12, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, dziękuję.
Co do winobluszczu - obiecałam sobie, że go zlikwiduję, ale to fajny materiał do plecenia. Niektóre wiłam we wrześniu. Siedzieliśmy sobie z M w ogrodzie na ławeczce, a ja plotłam.

Tak w ogóle, to ja chyba nie umiem 5 minut usiedzieć, by czegoś nie robić. Albo coś mi się w głowie kotłuje, albo rękami muszę robić

Mogłabym Cię kupić
Ogródek Iwony II 18:05, 28 lis 2016

Do góry
Aniu, dziękuję.
Co do winobluszczu - obiecałam sobie, że go zlikwiduję, ale to fajny materiał do plecenia. Niektóre wiłam we wrześniu. Siedzieliśmy sobie z M w ogrodzie na ławeczce, a ja plotłam.

Tak w ogóle, to ja chyba nie umiem 5 minut usiedzieć, by czegoś nie robić. Albo coś mi się w głowie kotłuje, albo rękami muszę robić
Ogródek Iwony II 17:51, 28 lis 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Taką czystą śnieżną biel uwielbiam

Na ulicy śnieg już nie był taki ładny. W ogrodzie tylko pies z kotem hasali po śniegu

eee_taam napisał(a)
chyba tez juz sie Świat nie możesz doczekać?

PS. śnieznie i u mnie...ale ponoć ma byc jeszcze po 10 st na plusie...szkoda bo bym juz chętnie nartowała w weeki

Justynko, do świąt jeszcze miesiąc, teraz dobry czas na wyciszenie, przygotowanie dekoracji, .. , a potem już mycie okien i pieczenie.
Spróbuję pierniki upiec

Pogoda na razie będzie w kratkę. Jeszcze róż nie kopczykowałam. Więc niech poczeka
Ty wiesz, że ja w życiu nie jechałam na nartach? I jakoś mnie nie ciągnie. W naszych okolicach nie ma warunków. A daleko na razie nie wyjeżdżamy

Ogródek Iwony II 17:24, 28 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
Oj pięknie tu u Ciebie.

Zazdroszczę umiejętności szydełkowania, słodkie te aniołki.

EDIT.

wianek orzechowy, też cudo.

Natalko, dzięki
Dwa lata temu wianek orzechowy powiesiłam przy wejściu na płocie. Po deszczach cały się rozkleił
Musiałam robić na nowo. Teraz wisi w domu
Ogródek Iwony II 17:22, 28 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie Iwona Śliczne dekoracje - takie... przedswiąteczne

Bo to Sebek przez Ciebie
Jezuska jeszcze nie wystawiłam. Tylko bałwanka i aniołki
Aniołki lubię
Niektóre cały sezon stoją u mnie
Ogródek Iwony II 17:20, 28 lis 2016

Do góry

Berberysy przy tarasie nadal są kolorowe
Trochę listków jeszcze zostało, do tego owoce

Kleine Fontanne

Ogródek Iwony II 17:13, 28 lis 2016

Do góry
Rano, jak się obudziłam, było biało.
Ogród obsypany śniegiem, ale jak przyszłam z pracy - śnieg już topniał.

Ogródek Iwony II 17:07, 28 lis 2016

Do góry
Te wianuszki uplotłam jakiś czas temu z winobluszczu

Można pobielić

Na domu mam jeszcze trochę zapasu i zastanawiam się nad zrobieniem choinki przed dom z niego
Ogródek Iwony II 16:59, 28 lis 2016

Do góry
Przed domem pelargonie w donicach zmarzły. Nie chcę jeszcze wystroju świątecznego, jest więc tak:

Ogródek Iwony II 16:52, 28 lis 2016

Do góry
Zmieniłam wstążkę w moim wianku z orzechów. Rok temu była czerwień i zieleń, teraz biały Wisi przy wejściu na ścianie w przedpokoju

a na stole kilka akcentów przypominających delikatnie, że niedługo święta

Ogródek Iwony II 16:43, 28 lis 2016

Do góry
Wyjęłam stroik adwentowy, który robiłam zainspirowana stroikami Łukasza. Chyba w pierwszym sezonie na Ogrodowisku

Tylko świeczki nowe

Jak czas pozwoli, zrobię drugi na stół mniejszy w podobnym klimacie, ale kwadratowy

Ogródek Iwony II 16:37, 28 lis 2016

Do góry
Na razie zrobiłam 3 aniołki

ale znalazłam jeszcze taką inspiracje:
https://pl.pinterest.com/pin/529876712392717310/
Szeroka wstążka jest potrzebna

Tu ma być ogród :) 14:36, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Świetny wianek i choinka
To brzozowe gałązki malowane?

Są pomalowane w całości ciężko stwierdzić z jakiego drzewa, ale brzozowe to to nie są.
W każdym razie gałązki są poprzyklejane tylko od góry, a pod spodem jest słomiany podkład owinięty białym materiałem.
Ogródek Iwony II 14:25, 28 lis 2016

Do góry
To nie mam wyjścia. Idę je kończyć

Śnieg topnieje
Coś jeszcze, coś więcej... 11:35, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Sebek, ile w podstawie choinki masz bombek?

Czy ty zmieniłeś kolory we wnętrzu? Jus się pogubiłam ...
Był chyba turkus

Czekaj idę policzyć

Tup tup tup tup (słyszysz kroki?)

7 Potem 4, wyżej 3, 2, 1 i gwiazdę Do tego kilkanaście małych na łatanie większych dziur

Iwona - przecież wiesz, że żyje na dwa domy W domu rodzinnym od niemal 4 lat mamy głównie beże i brązy, w mojej studenckiej norze jest więcej szarości i bieli A intensywne barwy dodajemy tylko i wyłącznie w dodatkach - te ostatnio zmieniam raz w miesiącu Turkus mieliśmy dość długo - w tym roku rządził u nas serenity i rose quartz, na jesień u siebie miałem pomarańczowo (lub jak kto woli flame - jedna z propozycji kolorów na wiosnę 2017 Pantone), teraz mam dla odmiany świąteczna czerwień
Wczoraj oglądałem film poświęcony panu Le Corbusier - dla przestrzennika (c'est moi ) to wielki autorytet i wzór parenetyczny A dlaczego o nim pisze? Wczoraj mnóstwo razy padały jego cytaty i jeden z nich brzmiał: Auto to maszyna do jeżdżenia, samolot to maszyna do latania, dom to maszyna do mieszkania I choć brzmi to kontrowersyjnie nawet dziś, o zgadzam się z nim - po części We wnętrzach mam się czuć swobodnie, niejako są dla mnie odzwierciedleniem tego co czuję i jaki mam nastrój. Dlatego bazę mam stałą, a otoczkę zmieniam bardzo często - tak jak i swoje nastroje Nieraz mam ochotę na intensywne barwy, raz na stonowane, a nieraz chowam wszystko i jest monochromatycznie Lubie się po prostu bawić kolorem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies