Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Coś jeszcze, coś więcej...

Coś jeszcze, coś więcej...

polinka 11:38, 28 lis 2016

Sebek napisał(a)
Czekaj idę policzyć

Tup tup tup tup (słyszysz kroki?)

7 Potem 4, wyżej 3, 2, 1 i gwiazdę Do tego kilkanaście małych na łatanie większych dziur

Iwona - przecież wiesz, że żyje na dwa domy W domu rodzinnym od niemal 4 lat mamy głównie beże i brązy, w mojej studenckiej norze jest więcej szarości i bieli A intensywne barwy dodajemy tylko i wyłącznie w dodatkach - te ostatnio zmieniam raz w miesiącu Turkus mieliśmy dość długo - w tym roku rządził u nas serenity i rose quartz, na jesień u siebie miałem pomarańczowo (lub jak kto woli flame - jedna z propozycji kolorów na wiosnę 2017 Pantone), teraz mam dla odmiany świąteczna czerwień
Wczoraj oglądałem film poświęcony panu Le Corbusier - dla przestrzennika (c'est moi ) to wielki autorytet i wzór parenetyczny A dlaczego o nim pisze? Wczoraj mnóstwo razy padały jego cytaty i jeden z nich brzmiał: Auto to maszyna do jeżdżenia, samolot do maszyna do latania, dom to maszyna do mieszkania I choć brzmi to kontrowersyjnie dziś - to zgadzam się z nim - po części We wnętrzach mam się czuć swobodnie, niejako są dla mnie odzwierciedleniem tego co czuję i jaki mam nastrój. Dlatego bazę mam stałą, a otoczkę zmieniam bardzo często - tak jak i swoje nastroje Nieraz mam ochotę na intensywne barwy, raz na stonowane, a nieraz chowam wszystko i jest monochromatycznie Lubie się po prostu bawić kolorem

Mądrze powiedziane.
Ja do tego wszystkiego uwielbiam przestawiać meble, co dwa trzy miesiące jeżdzę z kanapą i fotelami Szkoda, że kominka nie można przestawić bo też już by znalazł inne miejsce
lojalna_ 11:45, 28 lis 2016

Zasada jest jedna obyśmy sie czuli dobrze u siebie i sami z soba ))

Nic nie jest za wczesnie ani za pozno , nieważne czy okna sa umyte i z jakiego powodu )) , )) nauczyc sie cieszyc z małych przyjemnosci na nowo ))

Moje życzenie Noworoczne )))

Miłe to bardzo Sebciu )) dzieki ..... Chociaz widzisz sam jak długo trwało zam sie spotkalismy po odbiór orlików z trzy tygodnie ? Dłuzej hihi ))
Sebek 12:24, 28 lis 2016

polinka napisał(a)

Mądrze powiedziane.
Ja do tego wszystkiego uwielbiam przestawiać meble, co dwa trzy miesiące jeżdzę z kanapą i fotelami Szkoda, że kominka nie można przestawić bo też już by znalazł inne miejsce

Swego czasu też tak jeździłem - teraźniejszy układ mi odpowiada w zupełności
Sebek 12:26, 28 lis 2016

lojalna_ napisał(a)
Zasada jest jedna obyśmy sie czuli dobrze u siebie i sami z soba ))

Nic nie jest za wczesnie ani za pozno , nieważne czy okna sa umyte i z jakiego powodu )) , )) nauczyc sie cieszyc z małych przyjemnosci na nowo ))

Moje życzenie Noworoczne )))

Miłe to bardzo Sebciu )) dzieki ..... Chociaz widzisz sam jak długo trwało zam sie spotkalismy po odbiór orlików z trzy tygodnie ? Dłuzej hihi ))

Tobie też szczęśliwego Nowego Roku

Wiem wiem - żeś nieczasowa W sumie to dobrze Zbyt duża ilość wolnego czasu szkodzi - przynajmniej mi Tracę na efektywności
Basilikum 15:11, 28 lis 2016

Sebek napisał(a)

Pójdę sprawdzić czy znalazłaś

nie znalazlam i nie kupilam, bo w sklepie tez nie znalazlam, to chyba bedzie projekt na przyszly rok
Basilikum 15:42, 28 lis 2016

Sebek napisał(a)

Wczoraj oglądałem film poświęcony panu Le Corbusier - dla przestrzennika (c'est moi ) to wielki autorytet i wzór parenetyczny A dlaczego o nim pisze? Wczoraj mnóstwo razy padały jego cytaty i jeden z nich brzmiał: Auto to maszyna do jeżdżenia, samolot to maszyna do latania, dom to maszyna do mieszkania

brzmi to jak slowa Emila Zatopka (slynnego czeskiego maratonczyka "ptak fruwa, ryba plywa, czloiwiek biega"
Basilikum 15:44, 28 lis 2016

A z meblami nie jezdze. Stoja od lat w tym samym miejscu, tylko dekoracje sie zmieniaja. Jak mieszkalam u rodzicow to nie wiedzialam wracajac ze szkoly czy dzis spie pod oknem, czy Kolo drzwi od tej pory nie cierpie przemeblowan
Sebek 16:38, 28 lis 2016

Iza - nie wszystko musi być naraz A nóż kiedyś się napatoczysz na idealny wazon i będzie jak znalazł
Co do przemeblowań - częste jeżdzenie meblami może się skończyć tym, że po ciemku na coś wdepniesz, a w najlepszym wypadku wejdziesz w ścianę
Iwk4 18:35, 28 lis 2016

Sebek napisał(a)
Czekaj idę policzyć

Tup tup tup tup (słyszysz kroki?)

7 Potem 4, wyżej 3, 2, 1 i gwiazdę Do tego kilkanaście małych na łatanie większych dziur

Iwona - przecież wiesz, że żyje na dwa domy W domu rodzinnym od niemal 4 lat mamy głównie beże i brązy, w mojej studenckiej norze jest więcej szarości i bieli A intensywne barwy dodajemy tylko i wyłącznie w dodatkach - te ostatnio zmieniam raz w miesiącu Turkus mieliśmy dość długo - w tym roku rządził u nas serenity i rose quartz, na jesień u siebie miałem pomarańczowo (lub jak kto woli flame - jedna z propozycji kolorów na wiosnę 2017 Pantone), teraz mam dla odmiany świąteczna czerwień
Wczoraj oglądałem film poświęcony panu Le Corbusier - dla przestrzennika (c'est moi ) to wielki autorytet i wzór parenetyczny A dlaczego o nim pisze? Wczoraj mnóstwo razy padały jego cytaty i jeden z nich brzmiał: Auto to maszyna do jeżdżenia, samolot to maszyna do latania, dom to maszyna do mieszkania I choć brzmi to kontrowersyjnie nawet dziś, o zgadzam się z nim - po części We wnętrzach mam się czuć swobodnie, niejako są dla mnie odzwierciedleniem tego co czuję i jaki mam nastrój. Dlatego bazę mam stałą, a otoczkę zmieniam bardzo często - tak jak i swoje nastroje Nieraz mam ochotę na intensywne barwy, raz na stonowane, a nieraz chowam wszystko i jest monochromatycznie Lubie się po prostu bawić kolorem

Muszę częściej do ciebie przychodzić na szkolenie. Pranie mózgu Ale jakieś zdrowe
Masz rację z tą bazą. Do tego dążę ostatnio przy malowaniu. Moja szwagierka na mnie dziwnie patrzy, jak jej mówię, że we wszystkich pokojach będzie biel, beż lub szary Wiesz, ile się muszę tłumaczyć, że nie chcę zielonych, pomarańczowych czy żółtych ścian?
Na szczęście przy ostatniej rozmowie odezwał się M: "bo teraz szary jest modny" jeździ do klientów na montaż, to już się oswoił z nowoczesnymi kolorami
A ostre kolory - w dodatkachmogą być. Zawsze można szybko zmienić wystrój
Iwk4 18:37, 28 lis 2016

polinka napisał(a)

Mądrze powiedziane.

Młody w swoim pokoju też jeździ z meblami, dobrze, ze szafy w zabudowie nie może przestawić